reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Motylek, co to znaczy, ze masz wieksze prawa?

Bea, stazu mamy zaraz 4 lata, ale u nas w oa nie ma takiej koniecznosci zeby bylo 5 lat przy skaldaniu papierow (wiem z pewnego zrodla). Kurs trwa swoje, mozna zalatwiac formalnosci jeszcze przed ta magiczna granica. Na razie to takie rozpoznanie terwnu bredzie, popytamy jakie mamy szanse techniczne. A co do mojego A. - widze, ze on zdrecydowanie woli adopcje od Lodzi i Maliny, sam mi powiredzial, ze czuje, ze to nam nie pomoze i tak czy tak wyladujemy w oa wirec nie ma co tracic czasu.
Arda zaszczepi na bank przeczytaj artykuł jego na co opisuje na co jest szczepienie, uważa że na nk tez, on ci sterydem zbic będzie chciał nk. Arda to idź zrób allo mrl najpierw a potem się zastanów bo on tego badania na 1 wizycie nie robi. Jak nie wierzysz to nie idź szkoda kasy bo msisz wydać 6000 zł na 1 wizycie. Idź do sachy on jest dobry coś wymyśli bo malina da ci na bank szczepionki zrobi ci wiele innych badań immunologicznych.
Ile wlewów miałaś ? Miałaś wlew encorton zostały ci szczepienia ....albo starać się bo na biochemiczne nie ma leku i juz oze sie uda teraz popatrz na susana !
A mąż przebadany ?przeciwciała przeciwplemnikowe , chromatyna ?może on powinien brać steryd i kup mu profertil.

Ostatnia edycja:
reklama
Fondie, my sie raczej zdecydujemy, bo albo Malina albo nic, chce zamknac etap leczenia, zeby nire miec wyrzutow sumienia, ze czegos nie zrobilam. Takze radykalny Malina w sam raz dla mnie. A moj A. sie po prostu dostosuje do mojej decyzji chociaz przekonany nie jest. Maz przeciwcial nie ma, wyniki ok. chromatyny nie robil, lekarz z kliniki leczenia nieplodnosci nam odradzil, powiedzial, ze sensu nie ma. I powiredzial, zeby odstawic witaminki, bo wyniki ok, a to tylko wywalanie kasy - a jest specjalista od in vitro wiec gdyby byly jakiekolwiek podstawy to by drazyl.

Fondie, my sie raczej zdecydujemy, bo albo Malina albo nic, chce zamknac etap leczenia, zeby nire miec wyrzutow sumienia, ze czegos nie zrobilam. Takze radykalny Malina w sam raz dla mnie. A moj A. sie po prostu dostosuje do mojej decyzji chociaz przekonany nie jest. Maz przeciwcial nie ma, wyniki ok. chromatyny nie robil, lekarz z kliniki leczenia nieplodnosci nam odradzil, powiedzial, ze sensu nie ma. I powiredzial, zeby odstawic witaminki, bo wyniki ok, a to tylko wywalanie kasy - a jest specjalista od in vitro wiec gdyby byly jakiekolwiek podstawy to by drazyl.
W przyszłym roku będziemy pisać, że to najlepsza decyzja była :) zobaczysz☺

Cześć dziewczyny .

Tęczowa
Trzymam ciągle kciuki za maluszka .

Nafoczka
Dziękuję za pamięć szczególną .
Ja o tobie też wciąż myślę i będę cię wspierać.

Doris
Jak dzisiaj twój syneczek ??
Rusza się więcej ????

Strawbelka
Przypomniał mi się jeszcze jeden objaw ciąży .
Po bólu brzucha zaczął boleć mnie jeden jajnik i tak mocno bolał parę dni .
Chyba ciałko rosło i produkowało dużo progesteronu .
Tak czy inaczej miałam taki objaw .
Jeżeli tak masz to ciąża na bank .
Masz taaak możee???
Susana wczoraj wieczorem zaczal mnie bolec brzuch jak na @, dzis rano mocniej, az w majty zajrzalam bo myslalam ze @.
Potem doszedl bol jajnika i boli jakby mial eksplodowac, czuje ze az na plecy troche bol przechodzi i w ogole caly dol mam jakby obolaly.
Tylko ze przy in vitro to chyba nie ma cialka zoltego, tak cos czytalam, ale moze zle wyczytalam...
Przy stymulacji w ogole nie czulam jajnikow, teraz jeden masakra, az cieplo w nim czuje.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Susana wczoraj wieczorem zaczal mnie bolec brzuch jak na @, dzis rano mocniej, az w majty zajrzalam bo myslalam ze @.
Potem doszedl bol jajnika i boli jakby mial eksplodowac, czuje ze az na plecy troche bol przechodzi i w ogole caly dol mam jakby obolaly.
Tylko ze przy in vitro to chyba nie ma cialka zoltego, tak cos czytalam, ale moze zle wyczytalam...
Przy stymulacji w ogole nie czulam jajnikow, teraz jeden masakra, az cieplo w nim czuje.

Strawbelka
Może i nie ma ciałka ale beta hcg. pobudza jajniki do produkcji progesteronu .Mnie jajnik bardzo bolał dlatego pytam czy u ciebie tak nie jest .Pytanie retoryczne nie osobiste;
Ile dni po transferze wykonuje się. betę ???

Strawbelka
Może i nie ma ciałka ale beta hcg. pobudza jajniki do produkcji progesteronu .Mnie jajnik bardzo bolał dlatego pytam czy u ciebie tak nie jest .Pytanie retoryczne nie osobiste;
Ile dni po transferze wykonuje się. betę ???
Kazali 14 dpt robic. Ale jak ma cos byc to w poniedzialek cos wyjdzie.
Wczesniej sikne. No i sie zastanawiam czy na bete nie leciec w sobote, w razie czego powtorze jeszcze w poniedzialek.
Dzis mam 6dpt.

Strawbelka, z tyle startowałam, a z Intralipidu i Encortonu zrezygnowałam więc jakoś wątpie, że niski wynik mi zostanie cudownie bez leków. Kciukam za Ciebie :)

fondie, oby :)

Kazali 14 dpt robic. Ale jak ma cos byc to w poniedzialek cos wyjdzie.
Wczesniej sikne. No i sie zastanawiam czy na bete nie leciec w sobote, w razie czego powtorze jeszcze w poniedzialek.
Dzis mam 6dpt.

Strawbelka
Wreszcie trochę pękłaś .
Chociaż ja tu wiem ile jesteś po, bo szczegółowo siedzę i liczę wszystko .
Aa objawy masz........Nie będę zapeszać .A kiedy powinnaś dostać @???

reklama
Strawbelka
Wreszcie trochę pękłaś .
Chociaż ja tu wiem ile jesteś po, bo szczegółowo siedzę i liczę wszystko .
Aa objawy masz........Nie będę zapeszać .A kiedy powinnaś dostać @???
Susana peklam bo 2 dni ryczalam jakby mi cala rodzina umarla.
Caly stres wybeczalam i teraz moge juz normalnie nawet o becie pisac;)
Poza tym mam plan awaryjny i jest mi latwiej;) kiedy mam dostac@?
Nie wiem jak to jest przy on vitro bo caly czas pakuje w siebie leki.
W kazdym razie chyba 1 kwietnia byl 1dc, a cykle mam 28 dniowe

Do góry