reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Strawbelka współczuję huśtawek i rozumiem strach. Trzymam za Ciebie kciuki. Mój strach przed laparoskopią pewnie w 10% nawet nie jest porównywalny do tego co Ty odczuwasz. Ja już w wyczekiwaniu na @ drugi dzień nie mogę wysiedzieć w domu albo sprzątam albo uciekam na miasto ,do parku lub na inne chałupy i plotki co odciągnie uwagę od dnia tygodnia. Tak że serio serio współczuję i życzę powodzenia bardzo ,bardzo :)

Iwona ja nic nie odczuwałam po usunięciu przegrody tylko hmm czy ja ją w ogóle miałam usuwaną o to jest pytanie. Niby tak ale jak widzę jak teraz do tego tematu po ledwo 5 latach się podchodzi to się nad tym zastanawiam.

Ale co masz jakies watpliwości , że nie usunęli jej ?

Ja odczuwam ból okropny i boje się czy czekoś tam nie spiętrzyli ;( .

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
strawbelka chcialam napisac w domu ale widze pytasz i pytasz nie chcialam robic bledow z kom.
chcesz sie udac do lekarza teraz w ciazy czy jakby nie daj boze sie nie udalo ? bo sie ppglubilam? czemu zakladasz ze sie nie uda robisz to co ja a mnie na dobre to nie wyszlo i ja cie teraz rozumiem wiec strach jest ogromny i juz snujesz kolejne plany ....chcesz odpusze ci bo dziewczyny pewnie dlatego nie pisza bo wierza taka jak i ja gleboko ze ci sie udalo i roana dwa sliczne bobaski w tobie bedziesz miec czas na zastanwienia w razie czego nie mysl tak teraz ja dlugi myslam o lelarzach i moge ci opisac co sadze o ktorych i wlasne wrazenie o malinie o przybycieniu tez duzo czytalam ....wiec kiedy ty chcesz pomocy lekarskiej?

Fondie pytam bo chce miec w razie czego jakis plan awaryjny.
Jeszcze mam nadzieje ze sie udalo, moze chociaz jeden kropek ze mna zostanie.
Nie skreslilam ich jeszcze, boje sie strasznie ale wierze!
Do tych wszystkich lekarzy czeka sie bardzo dlugo, a ja w razie czego chce sie zalapac jeszcze na refundacje zeby chociaz zdazyc wykupic leki.
Musze miec jakis plan awaryjny, to chyba normalne bo nie stac mnie zeby w nieskonczonosc podchodzic do in vitro.
Czas mnie goni, jeszcze moja rezerwa jajnikowa...nie moge tak bezczynnie siedziec, musze miec jakis plan w razie najgorszego.
Fondie i blagam Cie nie mow ze robie to samo co Ty...
In vitro teraz kosztowalo mnie ok 10.000
Kupe stresow i te hormony tez nie sa obojetne dla organizmu.
Kolejne jak sie niezalapie na refundacje to bedzie juz 15.000
Jeszcze tego nie rozumiesz...nie spie na pieniadzach i dlatego tak panikuje.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

napisalam ci posta i mi wcielo no nie :( napisze jeszcze raz
jesli nie chcesz sie szczepic to sobie daruj maline on szczepu nie tylko ze wzgledu na mrl. robi dokladne badania i uwaza, ze nie tylko na to sie szczepi w jego artykule jest to napisane.
wilczynski uczen maliny jak stwierdzi, ze trza to kieruje na szczepienia.Nikt przede wszystkim cie na sile nie zaszczepi.
przybycien nie szczepi wysyla do sachy jesli uwaza ze immunolog potrzebny on nie jest immunologiem ale bardzo dobrym ginem nie naciagajacym na kase on przyjmuje tez w macierzystwie w krakowie. o sache zapytaj kwiatuszka
nie ma innych cudownych odkryc jak te ktore znamy.
intralipod to raczej w.klinikach sie stosuje ale na intralipidzie juz jestes.
jeszcze dubrawski jest agnieszka ci opowie ale ty sceptycznie jwates nastwiona na niego chyba
zula to jedyna osoba ktora zna polowe lekarzy znich ona w ciazy blizniaczrj nawet byla u wielu naraz:) na poczatkowych stronach oposuke tych lekarzy o ktorych piszesz mozesz poszukac albo ja zapytaj
ja chcialam miec kompleks badan i kogos kto poprowadzi znac przyczyny i sie leczyx bo szkoda mi czasu tez bylam przeciwna szczepionkom ale terax mysle ze wlasnie mi to pomoze.
przepraszam za bledy nawala mi kom. moze teraz w ciazy sie udaj jak zula jesli masz watpliwosci.

malina nie tylko szczepi...dobiera leki dawki zgodnie z badaniami daje refundacje jesli moze. widzisz zaden by nie dal sterydu mojemu m bo by go nie badal.

Hej Kobietki! Tak was podczytuje ale pisac nie mam weny jakos z tego wszystkiego...nie zebym byla przybita tylko juz bym chciala miec te sarania za soba...mecza mnie i jak w tym cyklu nie zaskocze to dam na luz jakies pol roku...moze taka przerwa pomoze po dwoch ciazach bio...moj synek 5cio latek daje nam sie we znaki-nikogo nie slucha-ma charakterek po tacie chyba:cool2: ja natomiast dostalam skierowanie od GP na podstawie listu od prywatnego ginekologa na takie badania: PROGESTERON, PRZECIWCIALA RH-, PRZECIWCIALAANTYCARDIOLIPINOWE, IGG I IGM... Myslicie ze cos one wykryja?? kupilam sobie monitor owulacji w zeszlym cyklu mialam i byla biochemiczna a teraz nie wiem nic nie pokazje moze to przez ten CLOMIFEN...

Strawbelka- nie powinnas myslec ze moze byc zle- wiem - latwo sie mowi ale podobno im wiecej sie mysli ze moze sie nie udac to tak sie dzieje- psychika za to odpowiada...mysl ze jest ok i np. zabierz meza i pojedzcie gdzies razem zeby mentalnie sie od internetu odizolowac...ja o tym mysle i jutro pojade z moim nad morze!!:-D:-) :)

pozdrawiam dzielne dziewczyny!

Strawbelka 10.000 dobrze zrozumiałam ? OMG

A in vitro nie jest całościowo refundowane ?
Sorki ze pytam ale nie wiem ?

A po za tym rozumie troszke twoj strach i niepokój mi lekarz mówił ze wszytko u mnie ok po tej operacji usunięcia przegrody ale ja i tak mam obawę czy aby na pewno i też szukam koła ratunkowego w razie jakby jednak coś nie wypaliło . U mnie 7 miesięcy po operacji od 4 sie staram i nadal zonk . Takze strach zawsze był i bedzie .

Strawbelka 10.000 dobrze zrozumiałam ? OMG

A in vitro nie jest całościowo refundowane ?
Sorki ze pytam ale nie wiem ?

Ovli dobrze zrozumialas. Ja podchodze komercyjnie bo ma refindacje juz sie nie zalapalam. Na refundacje mam tylko leki, ale refundacja lekow tylko do czerwca bedzie:(

reklama
Ovli dobrze zrozumialas. Ja podchodze komercyjnie bo ma refindacje juz sie nie zalapalam. Na refundacje mam tylko leki, ale refundacja lekow tylko do czerwca bedzie:(

Zyczę ci z całego serduszka żeby ci się udało ;) .

Nie miałam pojęcia że takie są koszty a rząd jeszcze chce nam to zabrać i zero wsparcia . Hańba w biały dzień .:(

Agnieszka a u mnie są jakieś powikłania taki mi się wydaje ;( . Ja to jednak jestm z wyprzedaży koreańskiej nie chińskiej ;)

Do góry