reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Jestem jestem
Czasami was poczytuje bo ostatnio
mam dużo pracy, gorący okres i wieczorem padam i nie chce mi się już pisać.
Konsultowalam dziś z Fondi jej wyniki ponieważ mamy je dosyć podobne. Mój mąż też ma przeciwciała plemnikowe, a wyniki nasienia w normie. Dopiero dokładne badania u Maliny to wykazały. Tak się składa, że facet może mieć z kobietą zdrowe dziecko, a nabyć przeciwciała np. po jakiejś infekcji. Mogła bym jeść te tzw. żelazne zestawy , a i tak nic z tego bo od początku dochodzi do złego podziału i kolejne poronienie. Moja ostatnia ciąża przebiegała tak, że na początku dwa razy w nocy miałam taki silny ból brzucha i zimne poty , ewidentnie organizm walczył z maluchem. Owszem miałam serduszko o czasie . Nasze szczęście trwało do 9 tygodnia. Przy przeciwciałach plemnikowych u facetów owszem zachodzi się dość szybko , ale z reguły ciąża trwa kilka tygodni. Najlepszym wyście są szczepienia limfocytami męża, wlewy z intralipidu są w takich przypadkach nie skuteczne.
Tak więc warto panów dobrze przebadać.
Strawbelka uszy do góry.
Susana będzie dziewczynka jak nic.
Lamia zrobisz jutro betke ?
Miłego Wieczoru Gwiazdeczki
a co z tymi przeciwciałami przeciłozyskowymi szczepi sie czy tak jak przy ana ponoc nie?
szukam szukam i nigdzie nie ma info co to jest wogole az sobie winka nalałam:)

reklama
Jestem jestem
Czasami was poczytuje bo ostatnio
mam dużo pracy, gorący okres i wieczorem padam i nie chce mi się już pisać.
Konsultowalam dziś z Fondi jej wyniki ponieważ mamy je dosyć podobne. Mój mąż też ma przeciwciała plemnikowe, a wyniki nasienia w normie. Dopiero dokładne badania u Maliny to wykazały. Tak się składa, że facet może mieć z kobietą zdrowe dziecko, a nabyć przeciwciała np. po jakiejś infekcji. Mogła bym jeść te tzw. żelazne zestawy , a i tak nic z tego bo od początku dochodzi do złego podziału i kolejne poronienie. Moja ostatnia ciąża przebiegała tak, że na początku dwa razy w nocy miałam taki silny ból brzucha i zimne poty , ewidentnie organizm walczył z maluchem. Owszem miałam serduszko o czasie . Nasze szczęście trwało do 9 tygodnia. Przy przeciwciałach plemnikowych u facetów owszem zachodzi się dość szybko , ale z reguły ciąża trwa kilka tygodni. Najlepszym wyście są szczepienia limfocytami męża, wlewy z intralipidu są w takich przypadkach nie skuteczne.
Tak więc warto panów dobrze przebadać.
Strawbelka uszy do góry.
Susana będzie dziewczynka jak nic.
Lamia zrobisz jutro betke ?
Miłego Wieczoru Gwiazdeczki

To na przeciwciała u męża, kobieta ma sie szczepić? A nie lepiej zeby mąż brał steryd i pozbyl sie przeciwciał?

Szczepić. Mam wizytę 18 maja u Maliny i powiem wam jaki leki dostał mój m, a profertil też mu zafunduje bo ma super skład w porównaniu do androvitu. Na pewno kuracja kondomowa i robótki domowe w czasie owulacji.

a co z tymi przeciwciałami przeciłozyskowymi szczepi sie czy tak jak przy ana ponoc nie?
szukam szukam i nigdzie nie ma info co to jest wogole az sobie winka nalałam:)

Fondi szczepienia są na wszysto dobre!!!! Tak twierdzi pewnie malina!!
A ja zeżarłam kawał kremowego słodkiego ciasta i wcale nie czuje się lepiej:crazy:

reklama
Hej
Nie odniosę się do wszystkich postów, bo jest późno i jestem dziś zmęczona ale....

Motylek, jest tyle nieścisłości w tym co piszesz, że zastanawiam się o co tutaj chodzi...m.in.
- piszesz że jesteś z Kwidzyna...hmmmmm twoje IP komputera pokazuje zupełnie coś innego...
- w Warszawie nie ma ulicy SZAFARÓW 128, sprawdziłam...jedziesz i nie wiesz gdzie???
- nawet nie będę komentować postów typu chcę adoptować dziecko, ZA CHWILĘ SZCZEPIENIA, ZA CHWILE IMMUNOLOG I kilka jeszcze innych pomysłów, bo szkoda moich nerwów....
- pytania typu "co u Was?" mnie rozbrajają - wystarczy poczytać dokładnie o czym piszemy...

DOBRANOC DZIEWCZĘTA!

Do góry