reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Jestem jestem
Czasami was poczytuje bo ostatnio
mam dużo pracy, gorący okres i wieczorem padam i nie chce mi się już pisać.
Konsultowalam dziś z Fondi jej wyniki ponieważ mamy je dosyć podobne. Mój mąż też ma przeciwciała plemnikowe, a wyniki nasienia w normie. Dopiero dokładne badania u Maliny to wykazały. Tak się składa, że facet może mieć z kobietą zdrowe dziecko, a nabyć przeciwciała np. po jakiejś infekcji. Mogła bym jeść te tzw. żelazne zestawy , a i tak nic z tego bo od początku dochodzi do złego podziału i kolejne poronienie. Moja ostatnia ciąża przebiegała tak, że na początku dwa razy w nocy miałam taki silny ból brzucha i zimne poty , ewidentnie organizm walczył z maluchem. Owszem miałam serduszko o czasie . Nasze szczęście trwało do 9 tygodnia. Przy przeciwciałach plemnikowych u facetów owszem zachodzi się dość szybko , ale z reguły ciąża trwa kilka tygodni. Najlepszym wyście są szczepienia limfocytami męża, wlewy z intralipidu są w takich przypadkach nie skuteczne.
Tak więc warto panów dobrze przebadać.
Strawbelka uszy do góry.
Susana będzie dziewczynka jak nic.
Lamia zrobisz jutro betke ?
Miłego Wieczoru Gwiazdeczki

Avita, fondie, slabo... Tyle kasy, no ale jak trzeba to trzeba. Nadzieja matka glupivh, ale umiera ostatania. Tylko ja mam takie wysokie nk? Ciekawe czy dostane cos extra na to...

pytalam czy one sa powodem
powiedział uwaga pisze ta po mojemu jak skumalam:)
ze przeciwcialaprzeciwplemnikowe odpowiadaja za zajscie, podzial i zalszy rozwoj i jak one sa dodatnie to one cos tak robia ze ja nie widze jakiegos antygenu i odrzucam zarodek :)
mam nadzieje, że troche zrozumiale haha
ogolnie jakbym ja miala przeciwplemnikowe podobno to wtedy bym nie zaciazłą atak zaciazam a trace maz dostanie steryd na to

Jaki steryd i ile czasu go będzie brał?

reklama
Do góry