reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
hej dziewczyny! ja tez po wizycie u polskiego ginekologa...i podobno po clomid widac dwa pecherzyki-jeden w jednym jajniku a drugi w drugim...nie wiem czy sie cieszyc bo dopiero co mialam ciaze biochemiczna w marcu i nie wiem czy sie starac w tym miesiacu. jak myslicie? owu dopiero ma byc ok.srody...moj rodzinny lekarz powiedzial ze bedzie mnie chcial skierowac na badania immunologiczne bo jestem ab- i nie mamy dowodu ze dostalam anty-d po porodzie synka 5 lat temu. ... tutaj w uk 2 x ciaza biochemiczna to nie wskazanie do zaprzestania staran ani kliniki nieplodnosci... co myslicie? sprobowac jeszcze teraz? a najwyzej od nastepnego miesiaca przerwa na badania? podobno macica ladnie zluszczona po ciazy biochemicznej ani sladu nigdzie nie ma, krowotokow nie mialam -zwykly, a nawet mniejszy okres tylko...

tak fajnie ze tyle z was zachodzi w ciaze:) swietne to forum - daje nadzieje ze bedzie ok... Bog nagradza dobrych ludzi -mam nadzieje ze i u nas jakos to bedzie

Ale adopcja ze wskazaniem juz niestety jest tylko dla rodziny w tamtym roku jeszcze mógł każdy adoptowac teraz nowe przepisy weszły a długo się czeka na dziecko :(
Motylek
To czekanie jest po cos. Adopcja nie jest jak kupienie zabawki. Chce teraz i juz... Ten czas jest dla rodziców i dziecka. Zeby zaakceptowac nową sytuacje. Poza tym dopasowuja dzieci do rodzicow. Osobiście znam dwie takie rodziny i gdyby mi nie powiedzieli, ze dzieci sa adoptowane, w zyciu bym na to nie wpadla. Sabardzo podobne do swoich przybranych rodzicow. OA musza starannie wybierac rodziny zastepcze, bo wystarczajaco duzo przeszly juz te dzieci. A i tak mimo to slyszy sie o różnych dramatycznych sytuacjach w rodzinach zastepczych. Ja swego czasu poruszalam sie na watku adopcyjnym i tam mamy mimo wielkiego oczekiwania na dziecko w koncu rezygnowaly z adopcji bo doszly do wniosku, ze nie podolaja.
Ja bardzo bym chciala adoptowac dziecko. Na razie warunki mieszkaniowe nam na to nie pozwalaja. Ale za kilka lat na pewno wrócę do tego tematu...

Witaj Marzycielka. Tarczycę zawsze warto sprawdzić, bo jej zaburzenia są przyczyną poronień.
My długo myśleliśmy o adopcji i chętnie wzięlibyśmy dziecko nawet starsze takie 8-12 lat, tylko nikt nam go nie da bo mamy za mały staż małżeński i niestety liche zdrowie

Powiem wam że oni patrzą na to by najlepiej 2 osoby pracowali a jak jest np 1 dochód to te rodziny są niestety przekreśleni to mnie boli..
Motylek to nie do konca tak jest,znam rodzine gdzie maja 2 adoptowanych chlopcow (braci) i pracuje tylko jedno z rodzicow.
Ale rzeczywiscie bardzo dopasowuja dzieci do adopcyjnych rodzicow bo chlopcy sa b.podobni do ojca.

Napisane na LG-H340n w aplikacji Forum BabyBoom

Motylek czasami jak cos piszesz to wydaje mi sie jakbym słuchała czternastolatki, sorry za szczerość

Witam resztę Dziewcząt, witam nowe Mamy, przykro mi ze w tych okolicznościach...

Ja juz w gabinecie u gina czekam na wizytę. Byłam zdjąć Holtera ciśnieniowego, teraz gin, a potem wracam znów do poradni nadciśnienia choć moje ciśnienie na całym wydruku dobre, nawet za niskie, mogę pić kawę.
Trzymajcie kciuki za nas!!!! I oby szyjka trzymała mocno!!!!

Agnieszka.. Gratuluję udanej wizyty

Pozdrawiam Dziewczyny, odezwę się jak wrócę

Tam sie i ja ;-)

Lamia
Strawbelka prosila zeby nie pytac ja o bete ;-) mysle, ze jak bedzie chciala to sama nam tu da informacje. Uszanujmy jej decyzje:tak:

Lamia za testowanko &&&&&&&&, a jestes na jakis lekach?czy wlaczysz przy pozytywie?

Witam Was Dziewczyny: Marzycielka, Gosia....przepraszam, ze tak z grubej rury, ale jak widze kolejne nowe" aniolkowe mamusie" to az sie cisnie....wsadzcie se w d....te 500+!!!

Doris,
Za wizyty&&&&&&&&

Suska
Ojjjj Fasolka tam szaleje, hormony buzuja ;-)

Dziewczyny mam pytanie:
Chce pomoc kolezance z forum. Chce jej podac podstawowe badania i czy wystarczy napisac i pozniej powiedziec zespol antyfosfo oraz antykoagul toczniA, czy trzeba wyszczegolnic?:confused::confused:

reklama
Do góry