reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
poglubilam się trochę a jaka jest standardowa ? Zawsze ktoś będzie mia prawo do dziecka jak się nie zrzeknie praw
Fondie nie znam sie na tym ale wydaje mi sie ze jesli rodzice nie zrzekna sie praw do dziecka to nie moze byc adoptowane.

Napisane na LG-H340n w aplikacji Forum BabyBoom
Witaj Gosia,przykro mi z powodu Twoich strat.

Strawbelka nie lam sie teraz bedzie juz tylko dobrze [emoji8]

susana - miłe te spotkanie z Księdzem :) To napewno na szczęście :)

Witaj Gosia, rozgość się.

Wy macie takie piękne sny, zwłaszcza Susana, a ja wczoraj do północy siedziałam u veta, bo mój głupiutki kundel wpadł do piwnicy i było podejrzenie że pożarł trutkę na szczury. Vet mówi że to niby fałszywy alarm, ale trzeba obserwować dwa tygodnie, bo jak dostanie krwotoku...

Ja mam chomika i przez jego "wędrówki" 2 razy musiałam zdemontować listwę maskującą w kuchni i raz przesuwałam meble w salonie :realmad: ale i tak go lubię :-D

Strawbelka - nie możesz cały czas myśleć o jednym, bo przyjadę po Ciebie i zagonię Cię do porządków w moich ogródku :-D Zrób pierogi to Ci przynajmniej zajmie myśli ;)

Fondie naprawdę nie wiesz co oznacza zwykła adopcja a adopcja ze wskazaniem?
Żeby dziecko mogło zostać adoptowane to zawsze rodzice muszą być pozbawieni praw rodzicielskich.
Jeżeli starasz się o adopcję to możesz dostać dziecko kilku letnie lub niemowlaka zależy na co się decydujesz. Nie znasz rodziców, oni nie znają Ciebie, dane takie są tajne.
Jeżeli adopcja ze wskazaniem to znasz rodziców bądź matkę, ona na Ciebie i wskazuje, że chce żebyś to Ty była Matką jego dziecka i na Twoją rzecz zrzeka się praw rodzicielskich ale możecie mieszkać np. w jednym mieście Adopcja ze wskazaniem jest szybka ale tak jak piszę nie ma anonimowości. Sąsiedzi moich rodziców adoptowali w ten sposób dziewczynkę ale tam była taka sytuacja, że matka chorowała na raka i wskazała ich na rodziców w razie jej śmierci.. Dziecko nawet jednego dnia nie było w domu dziecka, mama niestety umarła.

A ja po wizycie. Na razie szyjka bez zmian więc dobrze, dzidzia bardzo ruchliwa ;-)
mam banana od ucha do ucha

Dziękuję Lilia :)
Mój pies nazywa się Lila. Ma ADHD i często mam jej dość. Jednak nie chcę by coś jej się stało.
Strawbelka, Susana, Lamia, Nafoczka, Doris, Agnieszka i inne dziewczyny, przepraszam, że nie wymieniam z imienia, wszystkie znamy strach oczekiwania na kolejne etapy rozwoju dzidziusia. Wiem, ze to wątek poronieniu, badaniach i o ciąży (powiem wam w sekrecie że w pon tez testuję), ale może taki wątek o naszych czworołapych pociechach pozwoli na chwilę odciągnąć myśli i przetrwać w większej łagodności dzień. Pamiętam jak czytałam tu o kotkach i pieskach... o waszym dniu powszednim... o pracy i o dzieciach... dzięki temu łatwiej było przechodzić przez stratę.

Dziękuję Wam, że tu jesteście :)

Ale adopcja ze wskazaniem juz niestety jest tylko dla rodziny w tamtym roku jeszcze mógł każdy adoptowac teraz nowe przepisy weszły a długo się czeka na dziecko :(

reklama
Czesc. Podczytuje Was juz od jakiegos czasu. Mieszkam w Poznaniu. Mam 3 letniego synka i jestem po dwoch poronieniach. Swoje aniolki stracilam w grudniu i marcu. Czekam na wynik badan genetycznych. Jestesmy zapisani takze do poradni genetycznej. Zrobilam badania antyfosfolipidowe, aptt, antykoagulant tocznia, toxo, rozyczke i cytomegalie. Zmienilam ginekologa na lekarza od niepodlosci. Moze mi tez cos podpowiecie. W poniedzialek mam zabieg laparoskopii ze wzgledu na torbiel

Do góry