reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
dziewczyny czy wszystkim sie da wstawic na prvie zdjecie? ja w odpowiedzi nie mam okienka "wyslij plik" na privie na oglnym mam a wy?

Ja tez nie mam w priv wysyłania fotek.
Chyba zależy od telefonu, jaki system ma - Windows, android czy iOS. Rożnie appki na rożnych telefonach działają.

Hej dziewczyny, pomozecie mi troche? Nie wiem czy dobrze trafilam, ale po nazwie watku mysle ze mnie nie zjecie ;)

Jestem Gosia, mam 22 lata, druga ciaza - druga poroniona.. Pierwsza puste jajo plodowe, druga - zatrzymanie akcji serca 7t1d.. Morfologia ksiazkowa, mocz ksiazkowy, macica w porzadku, jajniki w porzadku, krew ARh+ wiec konflikt niemozliwy.. Mam tylko niedoczynnosc tarczycy (caly czas biore euthyrox, wszystko jest unormowane i jestem pod opieka endokrynologa) i hashimoto.. Chcialabym sie od Was dowiedziec jakie badania moge wykonac aby dowiedziec sie czy jest jakas ewentualna przyczyna... :(

Wlasnie leze w szpitalu i czekam na zabieg lyzeczkowania macicy :(

Witaj Gosia, przykro mi bardzo :(
Trzymaj sie mocno.

Zrób:
mutacje genu MTHFR, protrombiny, V-Leiden.
Zespól antyfosfolipidowy

Robisz badanie genetyczne płodu?

Co to znaczy ze miesza dupek?..
no nie wiedzialam jak to napisac
1. wg Jerzak ma zly wplyw na insuline-moze ja jeszcze podnosic dlatego ona czesto daje lutinus
2. juz u plodu wg dok. P. ma wplyw na siusiaka wiec mi go kazal odstawic

Gosiu histopatologia to nie badanie kariotypu plodu. O to trzeba zapytac w szpitalu gdzie mozna je zrobic i raczej bedzie platne, grubo platne. Bertha dobre badania Ci poleca, zapytaj czy szpital ich nie robi, bo mi zrobilu na NFZ ale dopiero po 4poronieniu (bez MTHFR)

No i ja... czemu nie spie? :-( Karol po miesiacu znowu ma oskszela. Placze na pol domu bo jutro bylo wyjscie do teatru. M.sie wkur..a na mnie tez. Wyrzucil mnie od niego a mi go tak szkoda :-( :-( ;-(

Witaj Gosia 0210. Jasne ,że Cię nie wyrzucimy ;) Przykro mi z powodu straty. Trzymaj się po zabiegu. Może powiedz w szpitalu ,że słyszałaś,że po 2 poronieniach powinnaś mieć badania mutacji V leiden. Jeśli Ci ich nie zrobią w Łodzi zrobią Ci je na NFZ

Strawbelka ja odstawiam encorton od 2 tyg. teraz biorę ok 2,5mg
Motylek ja bym się trochę bała adopcji ze wskazaniem bo matka będzie znała wasze dane: nazwisko, adres. Zawsze bym się bał, że zapuka i powie że się rozmyśliła.
Gosia badań do zrobienia jest całe mnóstwo: na NFZ zrobisz Mutacje MTHFR, Leiden i kariotypy.
Prywatnie: przeciwciała- jest ich sporo ale warto zbadać wszystkie.

reklama
Cześć dziewczynki .
Gosia witaj u nas w naszej małej rodzince .W naszym " Babińcu "
Jesteś taka młoda i już dwa poronienia .
Przykro mi bardzo .
Mam nadzieję że znajdziesz u nas odpowiedż na dręczące cię pytania i
wsparcie duchowe .

Dziewczyny muszę wam coś opisać co mnie spotkało wczoraj i dzisiaj w nocy.
Jak wyszłam wczoraj od lekarza to wracałam na pieszo do domu .
Miałam takie emocje że chciałam się przejść .
Ide ide i w miejscu gdzie mało kto chodzi wyjęłam sobie zdjęcie usg , stoję i oglądam .
Przede mną wyłania się ksiądż .
Ja jestem dalej pochłonięta oglądaniem a on mijając mnie , dochodzi i mówi"Szczęść Boże"
No to ja też. Szczęść Boże odpowiedziałam i mi się strasznie głupio zrobiło że doszedł i on pierwszy mnie pozdrowił a ja jakbym go nie widziała .
To się zaczęłam tłumaczyć że zdjęcie z usg ciąży oglądam itd.
A on postał ze mną pouśmiechał się ,posłuchał i życzył mi szczęścia i poszedł .Tak mi się jakoś ciepło zrobiło .

A dzisiaj w nocy przyśniły mi się moje poronione dzieci .Wiem że to one były .
Śniło mi się że coś mnie budzi . Śni mi się dalej że wyszłam w nocy na ogródek z tyłu domu i z tej ciemności wyłania się dwójka dzieci ; dziewczynka i chłopczyk w wieku około 4-5 lat .Wiem że to są moje dzieci , rozmawiają ze mną i odchodzą w stronę furtki i znikają .Ja strasznie za nimi płaczę .
Za chwile pojawia się jeszcze jedna dziewczynka. I znów to samo rozmawia i odchodzi .
Obudziłam się cała zalana łzami .
Płakałam przez sen i wiedziałam że to były one , cała trójka .Dwie dziewczynki i chłopczyk .

Do góry