reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
dziewczyny czy wszystkim sie da wstawic na prvie zdjecie? ja w odpowiedzi nie mam okienka "wyslij plik" na privie na oglnym mam a wy?

Ja tez nie mam w priv wysyłania fotek.
Chyba zależy od telefonu, jaki system ma - Windows, android czy iOS. Rożnie appki na rożnych telefonach działają.

Hej dziewczyny, pomozecie mi troche? Nie wiem czy dobrze trafilam, ale po nazwie watku mysle ze mnie nie zjecie ;)

Jestem Gosia, mam 22 lata, druga ciaza - druga poroniona.. Pierwsza puste jajo plodowe, druga - zatrzymanie akcji serca 7t1d.. Morfologia ksiazkowa, mocz ksiazkowy, macica w porzadku, jajniki w porzadku, krew ARh+ wiec konflikt niemozliwy.. Mam tylko niedoczynnosc tarczycy (caly czas biore euthyrox, wszystko jest unormowane i jestem pod opieka endokrynologa) i hashimoto.. Chcialabym sie od Was dowiedziec jakie badania moge wykonac aby dowiedziec sie czy jest jakas ewentualna przyczyna... :(

Wlasnie leze w szpitalu i czekam na zabieg lyzeczkowania macicy :(

Witaj Gosia, przykro mi bardzo :(
Trzymaj sie mocno.

Zrób:
mutacje genu MTHFR, protrombiny, V-Leiden.
Zespól antyfosfolipidowy

Robisz badanie genetyczne płodu?

Co to znaczy ze miesza dupek?..
no nie wiedzialam jak to napisac
1. wg Jerzak ma zly wplyw na insuline-moze ja jeszcze podnosic dlatego ona czesto daje lutinus
2. juz u plodu wg dok. P. ma wplyw na siusiaka wiec mi go kazal odstawic

Gosiu histopatologia to nie badanie kariotypu plodu. O to trzeba zapytac w szpitalu gdzie mozna je zrobic i raczej bedzie platne, grubo platne. Bertha dobre badania Ci poleca, zapytaj czy szpital ich nie robi, bo mi zrobilu na NFZ ale dopiero po 4poronieniu (bez MTHFR)

No i ja... czemu nie spie? :-( Karol po miesiacu znowu ma oskszela. Placze na pol domu bo jutro bylo wyjscie do teatru. M.sie wkur..a na mnie tez. Wyrzucil mnie od niego a mi go tak szkoda :-( :-( ;-(

Witaj Gosia 0210. Jasne ,że Cię nie wyrzucimy ;) Przykro mi z powodu straty. Trzymaj się po zabiegu. Może powiedz w szpitalu ,że słyszałaś,że po 2 poronieniach powinnaś mieć badania mutacji V leiden. Jeśli Ci ich nie zrobią w Łodzi zrobią Ci je na NFZ

Strawbelka ja odstawiam encorton od 2 tyg. teraz biorę ok 2,5mg
Motylek ja bym się trochę bała adopcji ze wskazaniem bo matka będzie znała wasze dane: nazwisko, adres. Zawsze bym się bał, że zapuka i powie że się rozmyśliła.
Gosia badań do zrobienia jest całe mnóstwo: na NFZ zrobisz Mutacje MTHFR, Leiden i kariotypy.
Prywatnie: przeciwciała- jest ich sporo ale warto zbadać wszystkie.

reklama
Cześć dziewczynki .
Gosia witaj u nas w naszej małej rodzince .W naszym " Babińcu "
Jesteś taka młoda i już dwa poronienia .
Przykro mi bardzo .
Mam nadzieję że znajdziesz u nas odpowiedż na dręczące cię pytania i
wsparcie duchowe .

Dziewczyny muszę wam coś opisać co mnie spotkało wczoraj i dzisiaj w nocy.
Jak wyszłam wczoraj od lekarza to wracałam na pieszo do domu .
Miałam takie emocje że chciałam się przejść .
Ide ide i w miejscu gdzie mało kto chodzi wyjęłam sobie zdjęcie usg , stoję i oglądam .
Przede mną wyłania się ksiądż .
Ja jestem dalej pochłonięta oglądaniem a on mijając mnie , dochodzi i mówi"Szczęść Boże"
No to ja też. Szczęść Boże odpowiedziałam i mi się strasznie głupio zrobiło że doszedł i on pierwszy mnie pozdrowił a ja jakbym go nie widziała .
To się zaczęłam tłumaczyć że zdjęcie z usg ciąży oglądam itd.
A on postał ze mną pouśmiechał się ,posłuchał i życzył mi szczęścia i poszedł .Tak mi się jakoś ciepło zrobiło .

A dzisiaj w nocy przyśniły mi się moje poronione dzieci .Wiem że to one były .
Śniło mi się że coś mnie budzi . Śni mi się dalej że wyszłam w nocy na ogródek z tyłu domu i z tej ciemności wyłania się dwójka dzieci ; dziewczynka i chłopczyk w wieku około 4-5 lat .Wiem że to są moje dzieci , rozmawiają ze mną i odchodzą w stronę furtki i znikają .Ja strasznie za nimi płaczę .
Za chwile pojawia się jeszcze jedna dziewczynka. I znów to samo rozmawia i odchodzi .
Obudziłam się cała zalana łzami .
Płakałam przez sen i wiedziałam że to były one , cała trójka .Dwie dziewczynki i chłopczyk .

Do góry