reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Nafoczka, dziewczyny po metforminie, ile organizm się przyzwyczajał do leku i jakie były ojawy? Ja bardzo źle się czuję, mdłości, duszności, inny zapach skóry, to normalne?
Od wczoraj biorę 3 x 1 (500mg). Zwiekszam dawkę od 1 kwietnia (1x1, 2x1 i teraz 3x1).
Zaciskam zęby i biorę dalej, jeśli ma pomóc.
Ja mam raz dZiennie dawkę 750 xr i przez pierwsze 1,5 tygodnia moglam z łazienki nie wychodzic[emoji53]ale wszystko minęło i od roku jest ok[emoji5]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Masz rację Strawbelko mogłam źle ją zrozumieć :)

Asiu mój organizm do Metforminy przyzwyczajał się miesiąc. Miesiąc miałam biegunki i wymioty :(

Bertha, Lumia ma rację, potrzebny Ci tylko jeden żołnierzyk ;)

Nafoczko chodzą za mną od kilku tygodni racuszki z jabłkami [emoji7] [emoji7] [emoji7]

Nie pamiętam czy Wam pisałam byłam wczoraj na usg i w 13dc mam 5.4mm endomertium...pani doktor stwierdziła, że marne jest jak na ten dzień cyklu :(

To mnie nie pocieszyłas :-( Walczę dalej ze skutkami.
Na polepszenie endometrium dziewczyny pisały czerwone wino...i coś jeszcze, nie chcę Cię w błąd wprowadzić.

Mnie już chyba mniej mdli, ale organizm mega osłabiony. I te duszności i lekko podwyższona temperaturę mam.
Ale Wy dałyście radę to i ja dam :-)

Ostatnia edycja:
Czarna
Na endo wino czerwone i brazylijskie orzechy. Ja w 16dc mialam 13mm, a jadlam tego w tym cyklu sporo.
A czy jakis pecherzyk dominujacy byl?bo jesli nie to przeciez endo pewnie jeszcze sie rozkreci ;-)

Czarna mala na to endometrium to sie chyba cos bierze zeby ladnie roslo.
Estrofem, ale on chyba blokuje owu...kurde do moich problemów, brakuje mi jeszcze lichego endometrium. A może to tylko w tym cyklu? A może jeszcze urośnie? Takie złudne nadzieje jeszcze mam :) dobrze że mnie podkusiło żeby zrobić ten monitoring :)
To mnie nie pocieszyłas :-( Walczę dalej ze skutkami.
Na polepszenie endometrium dziewczyny pisały czerwone wino...i coś jeszcze, nie chcę Cię w błąd wprowadzić.
Asieńko nie każdy tak ma :) moja znajoma miała dosłownie kilka dni mdłości i jadłowstręt :)

reklama
Estrofem, ale on chyba blokuje owu...kurde do moich problemów, brakuje mi jeszcze lichego endometrium. A może to tylko w tym cyklu? A może jeszcze urośnie? Takie złudne nadzieje jeszcze mam :) dobrze że mnie podkusiło żeby zrobić ten monitoring :)

Ja mam teraz Nolvadex, od 3dc przez 7 dni biore.
Czytam ze ten Estrofem to estrogeny, a Nolvadex blokuje receptory estrogenu w organizmie kobiety, zeby zostało ich jak najwiecej w macicy i poprawia przez to endometrium. Czyli cel ten sam - dostarczyć jak najwiecej estrogenow do macicy, ale rożne sposoby.

W poniedziałek wizyta u gina, zobaczymy jakie bede miala endo w 9dc.

Ale nie liczę na cud w tym cyklu przez te plemniory.. Szkoda tylko ze sie szprycuje lekami niepotrzebnie.

Do góry