reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczyny a mnie dzisiaj deprecha złapała [emoji53] nawet ruszyłam się na zumbe na 90 minut ale jeszcze bardziej mi chęć do życia zabrala[emoji53]siedzę sama w domu i ryczec mi się chce[emoji53]ciągle słyszę że ktoś jest w ciąży A ja ciągle tracę ...w czym jestem gorsza od innych?[emoji53]starałam się myśleć pozytywnie ze następną 6 ciąża będzie na encortonie i clexanie i dam radę ale DZisiaj wszystko do dupy[emoji53]czytam ze macie clexan 0,8 lub 1 encorton 15 czy 20 a mi takich dawek nie chcą dawac[emoji53]jakieś szczepienia czy wlewy a ja nawet nie wiem o co chodzi.[emoji53]ogólnie DZisiaj wszystko na nie[emoji53]idę wezmę jakieś leki nasenne A może jutro będzie lepiej....dobranoc i przepraszam za smety[emoji53]

Napisane na SM-J500FN w Forum BabyBoom

Martyśka, a co Ci wyszło w wynikach? Jeśli jeszcze nie bylaś na żelaznym zestawie podczas ciąży to jest ogromna szansa.
Mnie do tej pory nie wyszło nic do wskazania encortonu, ale ja w ostatniej ciąży żadnych leków nie miałam.
Słońce, każda z nas ma w pewnym momencie doła i to normalne, ale mamy ten sam cel i na pewno każdej z nas się uda :-D

reklama
No i konkretna odpowiredz bedzie :)

U mnie dziewczyny 30dc i zadnego plamienia jak do tej pory :D we wszystkivh pozostalych ciazach w terminie @ zaczynaly sie klopoty. Krok do przodu, byle do poniedzialku :)

Arda, bardzo się cieszę. Pisałam już wcześniej o Twojej szczęśliwej fasolce i tego będziemy się trzymać do stycznia :-)

Dziewczyny dzięki za pocieszenie[emoji5]dziś jest nowy dzień i mam nadzieję ze będzie lepiej A jak nie to na poprawę humoru będę słuchała disco polo [emoji5]ciekawa co sąsiedzi na to?[emoji5]

Martyśka, a co Ci wyszło w wynikach? Jeśli jeszcze nie bylaś na żelaznym zestawie podczas ciąży to jest ogromna szansa.
Mnie do tej pory nie wyszło nic do wskazania encortonu, ale ja w ostatniej ciąży żadnych leków nie miałam.
Słońce, każda z nas ma w pewnym momencie doła i to normalne, ale mamy ten sam cel i na pewno każdej z nas się uda :-D
Stwierdzone Hashimoto w stanie uśpienia i mutacja MTHFR heterozygota. Insulina w górnych granicach normy ale jestem już na metformine. To wszystko tak naprawdę. Mi też encorton nie chcieli dac ale zaczęłam prosić że dużo dobrego słyszałam i teraz wdtepnie mam brać encorton 10 i clexan 0,6. Ale ostateczna decyzja za tydzień bo analizie wyników wszystkich ze szpitala.

No oby wyjaśniła bo spać po nocy nie mogę ale nadal biorę clexane dupka i 15mg kwasu foliowego czas pokaże oby się udało byłabym szczęśliwa a tak będę załamana po całości...

Na testach jest napisane, że najlepiej wykonać go w dniu spodziewanej @. Bardziej czułe są te facelle z rossmana. Ale beta wszystko wyjaśni. Nie stresuj się, będzie dobrze!
Dziewczyny same się katujecie tymi testami. Motylek jeśli dobrze pamuetsm to w czwartek miałaś będę 8 więc 100% więcej to 16 a nawet niech rośnie 100% na dobę to wyjdzie 32 a testy pomp wykrywalnosci 25 to przy takiej becie nic nie wykryje....
Robiłam ich sporo i cień cienia najwcześniej pojawił się przy becie 60. Coprawda nie te facelle tylko bobotedt czy go costam[emoji5]
Także głowa do góry i te parę godzin musisz wytrzymać.....

Stwierdzone Hashimoto w stanie uśpienia i mutacja MTHFR heterozygota. Insulina w górnych granicach normy ale jestem już na metformine. To wszystko tak naprawdę.

To tak jak ja, z tym, że niedoczynność i mniejsza tarczca a przeciwciał brak.
U mnie MTHRF A1289C homozygota i hiperinsulinemia. W środę mam ostatnie badanie usg na PCO.
Jestem pewna, że nastepne nasze ciąże zakończą się powodzeniem.
A ile czasu bierzesz metforminę? I kiedy rozpoczynacie starania?

To tak jak ja, z tym, że niedoczynność i mniejsza tarczca a przeciwciał brak.
U mnie MTHRF A1289C homozygota i hiperinsulinemia. W środę mam ostatnie badanie usg na PCO.
Jestem pewna, że nastepne nasze ciąże zakończą się powodzeniem.
A ile czasu bierzesz metforminę? I kiedy rozpoczynacie starania?
Metformine od roku...niby nic nie stwierdzono. Jeden lekarz powiedział że jest ok ale drazylam i druga lekarka dała mi glucophage 750xr i ginekolodzy każą brać bo podobno też pomaga utrzymać ciaze...
A starania planuje w następnym cyklu bo już pakiet badań jest i już 6 cykl od ostatniego poronienia.

reklama
Hej.. Mam na umie Ania... Nie wiem .. Jesli pozwolicie to dolacze do was... W niedziele poronilam samoistnie po raz drugi pod rzad... Mam juz zdrowego synka z ktorym klopotow nie mialam... Teraz jednak ciagle jak na zlosc gdy pojawi sie kreska dodatkowa na tescie fo za tydzien juz jej nie ma Przepraszam jesli weszlam w srodek rozmowy.. Chyba musialam to z siebie wyrzucic pozdr mimo wszystko i gratulacje dla tych ktorym jednak udaje sie te aniolki utrzymac przy sobie x

Do góry