reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczyny a mnie dzisiaj deprecha złapała [emoji53] nawet ruszyłam się na zumbe na 90 minut ale jeszcze bardziej mi chęć do życia zabrala[emoji53]siedzę sama w domu i ryczec mi się chce[emoji53]ciągle słyszę że ktoś jest w ciąży A ja ciągle tracę ...w czym jestem gorsza od innych?[emoji53]starałam się myśleć pozytywnie ze następną 6 ciąża będzie na encortonie i clexanie i dam radę ale DZisiaj wszystko do dupy[emoji53]czytam ze macie clexan 0,8 lub 1 encorton 15 czy 20 a mi takich dawek nie chcą dawac[emoji53]jakieś szczepienia czy wlewy a ja nawet nie wiem o co chodzi.[emoji53]ogólnie DZisiaj wszystko na nie[emoji53]idę wezmę jakieś leki nasenne A może jutro będzie lepiej....dobranoc i przepraszam za smety[emoji53]

Napisane na SM-J500FN w Forum BabyBoom

Martyśka, a co Ci wyszło w wynikach? Jeśli jeszcze nie bylaś na żelaznym zestawie podczas ciąży to jest ogromna szansa.
Mnie do tej pory nie wyszło nic do wskazania encortonu, ale ja w ostatniej ciąży żadnych leków nie miałam.
Słońce, każda z nas ma w pewnym momencie doła i to normalne, ale mamy ten sam cel i na pewno każdej z nas się uda :-D

reklama
No i konkretna odpowiredz bedzie :)

U mnie dziewczyny 30dc i zadnego plamienia jak do tej pory :D we wszystkivh pozostalych ciazach w terminie @ zaczynaly sie klopoty. Krok do przodu, byle do poniedzialku :)

Arda, bardzo się cieszę. Pisałam już wcześniej o Twojej szczęśliwej fasolce i tego będziemy się trzymać do stycznia :-)

Dziewczyny dzięki za pocieszenie[emoji5]dziś jest nowy dzień i mam nadzieję ze będzie lepiej A jak nie to na poprawę humoru będę słuchała disco polo [emoji5]ciekawa co sąsiedzi na to?[emoji5]

Martyśka, a co Ci wyszło w wynikach? Jeśli jeszcze nie bylaś na żelaznym zestawie podczas ciąży to jest ogromna szansa.
Mnie do tej pory nie wyszło nic do wskazania encortonu, ale ja w ostatniej ciąży żadnych leków nie miałam.
Słońce, każda z nas ma w pewnym momencie doła i to normalne, ale mamy ten sam cel i na pewno każdej z nas się uda :-D
Stwierdzone Hashimoto w stanie uśpienia i mutacja MTHFR heterozygota. Insulina w górnych granicach normy ale jestem już na metformine. To wszystko tak naprawdę. Mi też encorton nie chcieli dac ale zaczęłam prosić że dużo dobrego słyszałam i teraz wdtepnie mam brać encorton 10 i clexan 0,6. Ale ostateczna decyzja za tydzień bo analizie wyników wszystkich ze szpitala.

No oby wyjaśniła bo spać po nocy nie mogę ale nadal biorę clexane dupka i 15mg kwasu foliowego czas pokaże oby się udało byłabym szczęśliwa a tak będę załamana po całości...

Na testach jest napisane, że najlepiej wykonać go w dniu spodziewanej @. Bardziej czułe są te facelle z rossmana. Ale beta wszystko wyjaśni. Nie stresuj się, będzie dobrze!
Dziewczyny same się katujecie tymi testami. Motylek jeśli dobrze pamuetsm to w czwartek miałaś będę 8 więc 100% więcej to 16 a nawet niech rośnie 100% na dobę to wyjdzie 32 a testy pomp wykrywalnosci 25 to przy takiej becie nic nie wykryje....
Robiłam ich sporo i cień cienia najwcześniej pojawił się przy becie 60. Coprawda nie te facelle tylko bobotedt czy go costam[emoji5]
Także głowa do góry i te parę godzin musisz wytrzymać.....

Stwierdzone Hashimoto w stanie uśpienia i mutacja MTHFR heterozygota. Insulina w górnych granicach normy ale jestem już na metformine. To wszystko tak naprawdę.

To tak jak ja, z tym, że niedoczynność i mniejsza tarczca a przeciwciał brak.
U mnie MTHRF A1289C homozygota i hiperinsulinemia. W środę mam ostatnie badanie usg na PCO.
Jestem pewna, że nastepne nasze ciąże zakończą się powodzeniem.
A ile czasu bierzesz metforminę? I kiedy rozpoczynacie starania?

To tak jak ja, z tym, że niedoczynność i mniejsza tarczca a przeciwciał brak.
U mnie MTHRF A1289C homozygota i hiperinsulinemia. W środę mam ostatnie badanie usg na PCO.
Jestem pewna, że nastepne nasze ciąże zakończą się powodzeniem.
A ile czasu bierzesz metforminę? I kiedy rozpoczynacie starania?
Metformine od roku...niby nic nie stwierdzono. Jeden lekarz powiedział że jest ok ale drazylam i druga lekarka dała mi glucophage 750xr i ginekolodzy każą brać bo podobno też pomaga utrzymać ciaze...
A starania planuje w następnym cyklu bo już pakiet badań jest i już 6 cykl od ostatniego poronienia.

reklama
Hej.. Mam na umie Ania... Nie wiem .. Jesli pozwolicie to dolacze do was... W niedziele poronilam samoistnie po raz drugi pod rzad... Mam juz zdrowego synka z ktorym klopotow nie mialam... Teraz jednak ciagle jak na zlosc gdy pojawi sie kreska dodatkowa na tescie fo za tydzien juz jej nie ma Przepraszam jesli weszlam w srodek rozmowy.. Chyba musialam to z siebie wyrzucic pozdr mimo wszystko i gratulacje dla tych ktorym jednak udaje sie te aniolki utrzymac przy sobie x

Do góry