reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Susana, sorry, bete mam powtorzyc w ponriedzialek. Tak mi kazala moja miejscowa ginka, bo z nia mam kontakt sms caly czas teraz. Powiem szczerze - Janoszowa mnie zawiodla. Skad masz takie info, ze poczatek jest wolniejszy? Ja do tej pory nigdy nie sledzilam wzrostu az takiej malej ciazy wiec troche mam stracha. Tak, clexane biore 0,4 zapobiegawczo,bo nie mam ani mutacji ani zespolu.
Mnie tez Janoszowa zawiodla, wczoraj dzwonilam do niej wieczorem i miala wylaczany telefon, odpisuje na maile z opoznieniem a u nas to sa wazne sprawy!
Musialam zadzwonic do mojego lekarza i wszystkiego sie dowiedzialam.
Arda ja mialam miec dzis wlew a za 6-7 dni transfer. I lekarz mowi ze bez sensu teraz brac wlew, ze najlepiej przed samym transferem albo do 3 dni przed.
Dzwon do Janosz!!! Jak nie bedzie odbierac to napisz jej smsa!!!
Co do bety to wydaje mi sie ze dobrze przyrasta, no bo przeciez ona ma sie podwajac.

reklama
Beata, tak to po diecie od nafoczki. :-) Kilogramy lecą szybko, ale ja od 79 kg zaczynałam (w ostatniej ciąży 80 kg), więc mam z czego. Wzrost ok. 168 cm
Od tygodnia biorę też Metformax, on podobno też pomaga w zrzuceniu. Ale w tym tygodniu jeszcze się nie ważyłam.

Po antybiotyku zbadam też insulinę, może przez 1,5 miesiąca diety spadła. Mam taką nadzieję.
Dziś koleżanka powiedziała, że na antybiotyku insulina jest podwyższona. Pewnie dlatego wtedy wyszła mi taka kolosalna za drugim razem. :-/ za pierwszym 14,8 za drugim 20.

A biorę kolejny antybiotyk, bo mam
Coli w posiewie moczu a chcę wziąć szczepionkę Uro-Vaxom, żeby na zawsze pozbyć się zapalenia pęcherza.
Asia nie bierz szczepionki....co to za szczepionka? Nie boisz sie?
Ja sie boje szczepionek jak cholera, ja wlasnie podejrzewam szczepionki ze one mi rozwalily immunologie. Nie wiem moze i glupoty gadam ale ja sie szczepilam dodatkowo 3 razy za zoltaczke i jak mialam 25 lat to szczepilam sie na odre swinke i rozyczke.
Jakbym miala ta wiedze o szczepieniach co teraz w zyciu bym niecwziela tamtych szczepionek!!!

Strawbelka, ale ja mialam wlew w ostatni piatek czyli ze 3 dni przed zagniezdzeniem wiec nie widze powodu, zeby akurat w tej kwestii panikowac. Tu jestem spokojna. Pisalam tylko w kwestii
sterydu i suplementow. Co do sterydu - pewnie powie, ze mam brac jak biore, bo i tak go wymusilam. A z suplementami na spokojnie mam czas. Wkurzyla mnie, bo nie odpisuje, ale jakis newsow od niej nie oczekuje.

Z beta jestem spokojniesza, niepotrzebnie poniosly mnie emocje. Dzieki za dobre slowa.

Strawbelka, ale ja mialam wlew w ostatni piatek czyli ze 3 dni przed zagniezdzeniem wiec nie widze powodu, zeby akurat w tej kwestii panikowac. Tu jestem spokojna. Pisalam tylko w kwestii
sterydu i suplementow. Co do sterydu - pewnie powie, ze mam brac jak biore, bo i tak go wymusilam. A z suplementami na spokojnie mam czas. Wkurzyla mnie, bo nie odpisuje, ale jakis newsow od niej nie oczekuje.

Z beta jestem spokojniesza, niepotrzebnie poniosly mnie emocje. Dzieki za dobre slowa.
Mnie Janosz ona zaraz jak zaszlam dala tak już Ci mowie tobie napewno da to samo:
Kwasy omega 2 dziennie
Colostrum 2x 1 aż pojawi się serce wtedy zejść do 1x1
Acard jeśli brałam
Encorton 10mg
I heparyne taka jaka miałaś od gina
I jeśli miałaś od gina progesteron to tak samo brać :)no i wlew co 4 tygodnie równe aż do chyba 28 tyg

No wlasnie Arda o to mi chodzilo...ze u mnie transfer to u Ciebie zagniezdzanie;)
Chodzilo mi zebys do niej dzwonila o ten steryd;)

asia ja mialam ciagle zapaleia pecherza i dopiero jak zrobilam wymaz z szyjki wyszla ureasplasma to wtedy jak wyleczylam przeszlo do dzis a przy okazji zaszlam w ciaze i donosilam

Beatka jak tam, biegasz dalej ze strzelba?
Czarna mala jak humorek?
Nafoczka Ty masz juz tak lezec do konca ciazy? Na kiedy masz termin? Bo ja mam dziurawa pamiec:(
Susana w pracy siedzisz czy odpoczywasz?
Lilia to ma dzis zapierdziel w pracy, to nie przeszkadzam;)
Diris a Ty sie mialas oszczedzac a nie latac po galeriach;) malo sie strachu ostatnio najadlas:(
Liluli a u Ciebie na jakim etapie wszystko, bo moja dziurawa glowa nie ogarnia tylu informacji;)
Wogole wiecie co...ha sie chyba bardzo starzeje, wszystko musze pisac na kartkach bo zapominam. Maz sie wkurza ze mowi do mnie po sto razy a ja za chwile nie wiem o czym on mowil.

asia ja mialam ciagle zapaleia pecherza i dopiero jak zrobilam wymaz z szyjki wyszla ureasplasma to wtedy jak wyleczylam przeszlo do dzis a przy okazji zaszlam w ciaze i donosilam

Ja 21.04 będę robić wymaz z szyjki. Ale u mnie jest E. Coli w posiewie moczu.

Ale antybiotyki francy nie dają rady wygonić :-(, ciągle wraca i w efekcie co 2-3 miesiące antybiotyk, stąd ta szczepionka i podobno można ja brać też w ciąży, więc jest raczej łagodna.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry