reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Mia ja Cie nie znam z innego forum ale analizujac to co piszesz tutaj i jaki masz tok postepowania to mi doktorek zaraz przyszedl do glowy :-D ja tez jestem tu gdzie jestem dzieki niemu, ale patrzac na wydarzenia ostatnich tygodni- tez dzieki lokalnej lekarce ;-) mi dok. nie mowil o insulinie ale powiedzialy dziewczyny z forum i dobrze bo wyszla mi za wysoka, zawsze dieta mozesz troche kontrolowac. Ja sie tez balam sterydu i gluco, przez pol roku bylo samo gluco ale jak nic nie wychidzilo to dwa ostatnie cykle dodalam steryd i jakos jest ;-)

Bea gratulacje, ja tez jestem czysta :-D

Agnieszka ja tez czulam kolo 15tc choc ginka mi niedowierzala ;-) superrr!

Ostatnia edycja:
reklama
Witaj Mia, badanie zarodka miałaś histopatologiczne czy genetyczne? Bo histopatologiczne to niestety nie wyjaśnia czy dziecko było zdrowe.
A ja już czuję ruchy, w pierwszej ciąży czułam dopiero po 18 tyg. a teraz dużo szybciej
Aga P badanie było metoda mikromacierzy w Krakowie Prokocimiu, nie stwierdzono abberacji strukturalnych i liczbowych, ale też brak możliwości identyfikacji poliploidalnosci,translokacji,inwencji,disomii jednorodzicielskiej i innych.. Więc dziwny wynik niby najdokladniejszy ale jak wychodzi prawidlowy to nie jest stuprocentowy..

Witaj Mia...Ja biore glucophage i mam zamiar wdrozyc za miesiąc encorton po owulacji..
a i jeszcze jedno przy mutacji MTHFR nie ma sensu robic kwasu foliowego bo jest niemiarodajny... ja robiłam i miałam ponad norme a lekarz i tak kazal mi btac femibion natal 1 i 15 kwasu zeby organizm miał z czego wybierac i wchlanial co chce...
Tak moim zdaniem wiedzą lekarzy jest b mała na temat mthfr, mam nadzieję że to nie jest żaden marketing, ale na zagranicznych stronach już od paru lat dziewczyny które mają homozygote nie biorą zwykłego kwasu foliowego,ponieważ on jest toksyczny dla organizmu.co wam jeszcze powiem lepiej się czuję odkąd zazywam tylko metylowany,końcem kwietnia sprawdzę czy łącznie z B12 mi podziała ładnie na homocysteine i zobaczymy czy to metoda dla mnie.

Tak moim zdaniem wiedzą lekarzy jest b mała na temat mthfr, mam nadzieję że to nie jest żaden marketing, ale na zagranicznych stronach już od paru lat dziewczyny które mają homozygote nie biorą zwykłego kwasu foliowego,ponieważ on jest toksyczny dla organizmu.co wam jeszcze powiem lepiej się czuję odkąd zazywam tylko metylowany,końcem kwietnia sprawdzę czy łącznie z B12 mi podziała ładnie na homocysteine i zobaczymy czy to metoda dla mnie.
Konsultowalam to z 2 genetykami,2 hematologami i wieloma ginekologami i każdy kazał tak brać więc zakładam że jednak coś coś Tym musi być...

Napisane na SM-J500FN w Forum BabyBoom

Nafoczka a Ty jesteś pod czyja opieka teraz? Zrobię te insuline tylko już czy bliżej wizyty robić? i to się robi też glukoze odrazu? Czyli można jednak gluko razem ze sterydem w razie w..A proponował wam ktoś metypred? Bo on dopiero wchodzi a zdaje się że ma lepsza skuteczność i już dwóch lekarzy postawiło mi go ponad encortonem.Dziewczyny gratuluję wszystkim z babelkami w brzuszku, troszkę czasu potrzebuje żeby się połapać z Waszymi sytuacjami:)

Hej Dzieczeta, jak tam Wasze Betki????
Susana, Ty miałaś zawsze wcześnie?
Arda?
Fondie, wysłałam na priv adres
Nafoczka, pokaż brzuszek! Ja własnie robiłam zdjęcia swojego i jest ogromny a to dopiero 27 tc leci
Mia..witaj
Agnieszka, gratuluje ruchów, teraz jjuż będziesz spokojniejsza!
Lumia, wyłaź z krzaków? Humorek dziś lepszy?
Bea25ta, super, że wyniki ujemne!

Martyska a jaka masz mutacje?mnie dr p nawet 5 mg kwasu nie dal, brałam 0,4 folik i miałam ponad 31 w krwi,to bym się chyba prsekrecila przy 15 mg.ale zobaczę przy najbliższych wynikach jak będzie homocysteina wyglądać.jak nic lepiej to wrócę do ovarinu.

reklama
Do góry