reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Kinga, dziekuje za dokladne informacje, zawsze to jakas nadzieja chociaz czuje w serduchu, ze nie u mnie taki happy end.
Na dniach się dowiesz, nie ma co uprawiać czarnowidztwa...Ja mam jednak nadzieję, że u Ciebie to jednak ciąża :-) A kiedy miałaś dostać @?

Dziewczyny, po jakim czasie łykania meforminy mogłyście się starać? Ja zmieniłam swój tryb życia i schudłam od 23 lutego 6 kg. Endo nie mówiła nic, żeby się wstrzymać a prof. zaleca podobno po miesiącu. A jak to było u Was?

Susana pisałaś o lekarzu z Popularnej w Warszawie. To jest ginekolog i zajmuje się poronieniami nawykowymi? Jak leczy pacjentki? Akurat pracuje 5 kroków od kliniki na Popularnej :-)

reklama
Kinga, ktory to byl u Ciebie dzien po owu?

Dziewczyny. Ja dzis rano zrobilam test i znowu bylo to samo czyli lekki cien z poslizgiem czasowym. A beta 3,5 takze chyba te testy tak reaguja po terminie i tyle, dlatego ma sie je wyrzucac do kosza a nie wgapiac sie w nie - mam nauczke.

A co do sytuacji, ja mysle, ze to biochemiczna tak samo jak Wy. Takze nie musicie mnie pocieszac, powoli sie z tym oswajam. Tylko strasznie mi przykro.
Arda dostaniesz kopa w dupsko!!!
W ciazy jestes!!!
Zadnej biochemicznej se nie wkrecaj!!!

Nie, nie, robie u siebie w sprawdzonym lab. Do 15.00 powinien byc wynik. Przeplakalam pol dnia, powoli sie godze z sytuacja, bo jakos wiary brak.
Słońce, ale nawet jeśli nie w tym cyklu to w następnym. Może pomyśl, że ta dłużej wyczekiwana kropka będzie tą najszczęśliwszą :-). Poza tym jeszcze nic straconego, jak Kindze betka urośnie...;-)

Fondie- nie do końca pamiętam historie dziewczyn:( Enya z tego co pamiętam szczepiła się i mimo 0mlr dostała zielone światło od Maliny i udało się. Wydaje mi się, że nawet w ciąży się doszczepiała. Barbince za czasów kiedy była u Maliny nie udało się. Po przerwie w staraniach została pacjentką Wilczyńskiego ale nie pamiętam żeby się szczepiła za to pamiętam, że miała dużą dawkę sterydu. Misiejek leczyła się u Maliny i była też na konsultacji u Jerzak. Połączyła te diagnozy i zalecenia i jest mamą Jasia:) co do Truskawki to nie jestem na bieżąco:(
czyli najczesciej encorton rzadzi:( a ja dwa razy na wysokich dawkach i dupa japierdziele co za pech... ale stania ciaza daje chociaz troszke nadziei bo beta duzo urosla i wszystko niby bylo ok

Ale nadrabiania!!! :)
Cześć!

Padłam!!!:D

Tez nie zakumalam wiec dobrze ze sobie przypomniałaś bo ja bym dalej rozkminiala :D

:p

A gdzie mieszkasz susana? Moze blisko mnie? :)

Ja tez tak działam ;)

Jest nadzieja!!!!!!!!!! Trzymam kciuki!

A jakie testy robisz? Ja facelle i nie ma cienia po czasie.
Dzisiaj negatyw. Takze jutro kolejny :)
Trzymajcie kciuki!
Będę trzymać mocno kciuki!

Na dniach się dowiesz, nie ma co uprawiać czarnowidztwa...Ja mam jednak nadzieję, że u Ciebie to jednak ciąża :-) A kiedy miałaś dostać @?

Dziewczyny, po jakim czasie łykania meforminy mogłyście się starać? Ja zmieniłam swój tryb życia i schudłam od 23 lutego 6 kg. Endo nie mówiła nic, żeby się wstrzymać a prof. zaleca podobno po miesiącu. A jak to było u Was?

Susana pisałaś o lekarzu z Popularnej w Warszawie. To jest ginekolog i zajmuje się poronieniami nawykowymi? Jak leczy pacjentki? Akurat pracuje 5 kroków od kliniki na Popularnej :-)

Wiem że wlewami też leczy .

Fondie- jeśli chodzi o moją historię. To najpierw miałam 2 inseminacje u dr Przybycienia. Potem zaczęłam diagnostykę immunologiczną u Maliny. 4 szczepienia i 3 inseminacja u Przybycienia. Skonsultowałam się u profesora Tchórzewskiego. Zakwestionował sposób leczenia Maliny. Po szczepieniach moje wyniki stanęły na głowie dodatkowo Ana wzrosły z 160 na 640 a NK jakoś z 12 na 17.,.Wprowadził Equoral, Metypred, Neupogen którego nie wzięłam :) i jeszcze jakieś zastrzyki... Potem puncja, hiperstymulacja i szpital 20 komórek, 18 dojrzałych i 12 zarodków. W międzyczasie zmieniłam klinikę na Gyncentrum. Zaczęłam zgłębiać wiedzę samodzielnie i badać tarczycę. 2 crio. Na estrofenie, encortonie, fraxiparynie 0,3/Fragmin 2500. Luteinie 3x100 chyba...Dodatkowo oczywiście euthyrox i inne suplementy, Potem konsultacja u Jerzak, jeszcze jednej Pani dr zajmującej się leczeniem Kolagenoz i u 3 czy 4 endokrynologów. Zebrałam wiedzę i skomponowałam listę leków dla mnie:) i unormowałam tarczycę. I pojechałam na urlop tydzień prżed transferem:) i udało się. Tymon i Karolinka próbują ile mama ma cierpliwości...

reklama
Fondie- jeśli chodzi o moją historię. To najpierw miałam 2 inseminacje u dr Przybycienia. Potem zaczęłam diagnostykę immunologiczną u Maliny. 4 szczepienia i 3 inseminacja u Przybycienia. Skonsultowałam się u profesora Tchórzewskiego. Zakwestionował sposób leczenia Maliny. Po szczepieniach moje wyniki stanęły na głowie dodatkowo Ana wzrosły z 160 na 640 a NK jakoś z 12 na 17.,.Wprowadził Equoral, Metypred, Neupogen którego nie wzięłam :) i jeszcze jakieś zastrzyki... Potem puncja, hiperstymulacja i szpital 20 komórek, 18 dojrzałych i 12 zarodków. W międzyczasie zmieniłam klinikę na Gyncentrum. Zaczęłam zgłębiać wiedzę samodzielnie i badać tarczycę. 2 crio. Na estrofenie, encortonie, fraxiparynie 0,3/Fragmin 2500. Luteinie 3x100 chyba...Dodatkowo oczywiście euthyrox i inne suplementy, Potem konsultacja u Jerzak, jeszcze jednej Pani dr zajmującej się leczeniem Kolagenoz i u 3 czy 4 endokrynologów. Zebrałam wiedzę i skomponowałam listę leków dla mnie:) i unormowałam tarczycę. I pojechałam na urlop tydzień prżed transferem:) i udało się. Tymon i Karolinka próbują ile mama ma cierpliwości...
czyli bylas na lekach tylu na ilu mi sie nie udalo:(

Do góry