reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Kinga, dziekuje za dokladne informacje, zawsze to jakas nadzieja chociaz czuje w serduchu, ze nie u mnie taki happy end.
Na dniach się dowiesz, nie ma co uprawiać czarnowidztwa...Ja mam jednak nadzieję, że u Ciebie to jednak ciąża :-) A kiedy miałaś dostać @?

Dziewczyny, po jakim czasie łykania meforminy mogłyście się starać? Ja zmieniłam swój tryb życia i schudłam od 23 lutego 6 kg. Endo nie mówiła nic, żeby się wstrzymać a prof. zaleca podobno po miesiącu. A jak to było u Was?

Susana pisałaś o lekarzu z Popularnej w Warszawie. To jest ginekolog i zajmuje się poronieniami nawykowymi? Jak leczy pacjentki? Akurat pracuje 5 kroków od kliniki na Popularnej :-)

reklama
Kinga, ktory to byl u Ciebie dzien po owu?

Dziewczyny. Ja dzis rano zrobilam test i znowu bylo to samo czyli lekki cien z poslizgiem czasowym. A beta 3,5 takze chyba te testy tak reaguja po terminie i tyle, dlatego ma sie je wyrzucac do kosza a nie wgapiac sie w nie - mam nauczke.

A co do sytuacji, ja mysle, ze to biochemiczna tak samo jak Wy. Takze nie musicie mnie pocieszac, powoli sie z tym oswajam. Tylko strasznie mi przykro.
Arda dostaniesz kopa w dupsko!!!
W ciazy jestes!!!
Zadnej biochemicznej se nie wkrecaj!!!

Nie, nie, robie u siebie w sprawdzonym lab. Do 15.00 powinien byc wynik. Przeplakalam pol dnia, powoli sie godze z sytuacja, bo jakos wiary brak.
Słońce, ale nawet jeśli nie w tym cyklu to w następnym. Może pomyśl, że ta dłużej wyczekiwana kropka będzie tą najszczęśliwszą :-). Poza tym jeszcze nic straconego, jak Kindze betka urośnie...;-)

Fondie- nie do końca pamiętam historie dziewczyn:( Enya z tego co pamiętam szczepiła się i mimo 0mlr dostała zielone światło od Maliny i udało się. Wydaje mi się, że nawet w ciąży się doszczepiała. Barbince za czasów kiedy była u Maliny nie udało się. Po przerwie w staraniach została pacjentką Wilczyńskiego ale nie pamiętam żeby się szczepiła za to pamiętam, że miała dużą dawkę sterydu. Misiejek leczyła się u Maliny i była też na konsultacji u Jerzak. Połączyła te diagnozy i zalecenia i jest mamą Jasia:) co do Truskawki to nie jestem na bieżąco:(
czyli najczesciej encorton rzadzi:( a ja dwa razy na wysokich dawkach i dupa japierdziele co za pech... ale stania ciaza daje chociaz troszke nadziei bo beta duzo urosla i wszystko niby bylo ok

Ale nadrabiania!!! :)
Cześć!

Padłam!!!:D

Tez nie zakumalam wiec dobrze ze sobie przypomniałaś bo ja bym dalej rozkminiala :D

:p

A gdzie mieszkasz susana? Moze blisko mnie? :)

Ja tez tak działam ;)

Jest nadzieja!!!!!!!!!! Trzymam kciuki!

A jakie testy robisz? Ja facelle i nie ma cienia po czasie.
Dzisiaj negatyw. Takze jutro kolejny :)
Trzymajcie kciuki!
Będę trzymać mocno kciuki!

Na dniach się dowiesz, nie ma co uprawiać czarnowidztwa...Ja mam jednak nadzieję, że u Ciebie to jednak ciąża :-) A kiedy miałaś dostać @?

Dziewczyny, po jakim czasie łykania meforminy mogłyście się starać? Ja zmieniłam swój tryb życia i schudłam od 23 lutego 6 kg. Endo nie mówiła nic, żeby się wstrzymać a prof. zaleca podobno po miesiącu. A jak to było u Was?

Susana pisałaś o lekarzu z Popularnej w Warszawie. To jest ginekolog i zajmuje się poronieniami nawykowymi? Jak leczy pacjentki? Akurat pracuje 5 kroków od kliniki na Popularnej :-)

Wiem że wlewami też leczy .

Fondie- jeśli chodzi o moją historię. To najpierw miałam 2 inseminacje u dr Przybycienia. Potem zaczęłam diagnostykę immunologiczną u Maliny. 4 szczepienia i 3 inseminacja u Przybycienia. Skonsultowałam się u profesora Tchórzewskiego. Zakwestionował sposób leczenia Maliny. Po szczepieniach moje wyniki stanęły na głowie dodatkowo Ana wzrosły z 160 na 640 a NK jakoś z 12 na 17.,.Wprowadził Equoral, Metypred, Neupogen którego nie wzięłam :) i jeszcze jakieś zastrzyki... Potem puncja, hiperstymulacja i szpital 20 komórek, 18 dojrzałych i 12 zarodków. W międzyczasie zmieniłam klinikę na Gyncentrum. Zaczęłam zgłębiać wiedzę samodzielnie i badać tarczycę. 2 crio. Na estrofenie, encortonie, fraxiparynie 0,3/Fragmin 2500. Luteinie 3x100 chyba...Dodatkowo oczywiście euthyrox i inne suplementy, Potem konsultacja u Jerzak, jeszcze jednej Pani dr zajmującej się leczeniem Kolagenoz i u 3 czy 4 endokrynologów. Zebrałam wiedzę i skomponowałam listę leków dla mnie:) i unormowałam tarczycę. I pojechałam na urlop tydzień prżed transferem:) i udało się. Tymon i Karolinka próbują ile mama ma cierpliwości...

reklama
Fondie- jeśli chodzi o moją historię. To najpierw miałam 2 inseminacje u dr Przybycienia. Potem zaczęłam diagnostykę immunologiczną u Maliny. 4 szczepienia i 3 inseminacja u Przybycienia. Skonsultowałam się u profesora Tchórzewskiego. Zakwestionował sposób leczenia Maliny. Po szczepieniach moje wyniki stanęły na głowie dodatkowo Ana wzrosły z 160 na 640 a NK jakoś z 12 na 17.,.Wprowadził Equoral, Metypred, Neupogen którego nie wzięłam :) i jeszcze jakieś zastrzyki... Potem puncja, hiperstymulacja i szpital 20 komórek, 18 dojrzałych i 12 zarodków. W międzyczasie zmieniłam klinikę na Gyncentrum. Zaczęłam zgłębiać wiedzę samodzielnie i badać tarczycę. 2 crio. Na estrofenie, encortonie, fraxiparynie 0,3/Fragmin 2500. Luteinie 3x100 chyba...Dodatkowo oczywiście euthyrox i inne suplementy, Potem konsultacja u Jerzak, jeszcze jednej Pani dr zajmującej się leczeniem Kolagenoz i u 3 czy 4 endokrynologów. Zebrałam wiedzę i skomponowałam listę leków dla mnie:) i unormowałam tarczycę. I pojechałam na urlop tydzień prżed transferem:) i udało się. Tymon i Karolinka próbują ile mama ma cierpliwości...
czyli bylas na lekach tylu na ilu mi sie nie udalo:(

Do góry