reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Pol godziny robilam 2 zastrzyki, bo sie balam.
Nic nie boli:)
Susana a Ty normalnie do kosza wyrzucasz te igly i strzykawki??? Czy masz jakis specjalny pojemnik???
Co mam z tym zrobic???

reklama
Nie nie! Nie chciałam straszyć!
AgnieszkaP pisała ze miala na początku mała dawkę clexane bo ma tendencje do krwiaków. I tak jak napisałaś o siniakach to mnie to zastanowiło. Ja miałam krwiaki w mojej jedynej straconej ciąży bez clexane i dlatego temat krwiaków jest mi bliski..
A ze mam MTHFR to bede clexane teraz brać.

Wiecie jak robie...
Przystawiam igle do brzucha, zamykam oczy i wbijam.
Musze z zamknietymi oczami bo nie znosze widoku igiel, a mezowi nie dam zrobic.
Haha przypomnialas mi jak kiedys robilam zastrzyki przeciwzakrzepowe mojemu T.z zamknietymi oczami dokladnie jak Ty [emoji1] ale pozniej jak musialam robic sobie to sie przyzwyczailam [emoji6]

Napisane na LG-H340n w Forum BabyBoom

Nie nie! Nie chciałam straszyć!
AgnieszkaP pisała ze miala na początku mała dawkę clexane bo ma tendencje do krwiaków. I tak jak napisałaś o siniakach to mnie to zastanowiło. Ja miałam krwiaki w mojej jedynej straconej ciąży bez clexane i dlatego temat krwiaków jest mi bliski..
A ze mam MTHFR to bede clexane teraz
brać.
Bertha

Gdybby były krwiaki to by były pewnie plamienia i krwawienia??

A siniaki na brzuchu po clexanie to raczej normalka .

Moja ostatnia ciąża na. Clexane 0,4 nie zakończyła się sukcesem .:sad:

Ostatnia edycja:
Martyska tez tak mialam na poczatku gluco ale przeszlo. Moze pogadaj z ginem lub lekarzem naczyniowym zeby Ci dal clexan R bo masz zylaki, no i chyba mama i babcia itd. mialy :-D mi na to gin przystal slowami "to od dzisiaj i pani ma" :-D

Suska siniaki robily mi sie na poczatku, potem chyba juz krew jest tak rozrzedzona ze i na zastrzyk nie reaguje :-D

a ja ogladalam bajke Kurdowie, tak sie usmialam ze Maluch z pewnoscia mial atrakcje w brzuszku :-D[/QUOTE]

Ostatnia edycja:
reklama
Matko Swięta jaka produkja postów!!!Dziewczyny nie zaglądałam od czwartku i ok 50 stron do nadrobienia!!!!
Już zapomniałam co która pisała.
Odniosę się do tych zapamiętanych - sory:p

Doris
Aż we mnie zabuzowalo! Co za stara moherka! ja bym jej chyba jakoś dogryzła! ojjj tak:p

Plastulinka
:*

Espa
Wielkie gratki Kochana:)

Lumia jak tam?? Gotowa do boju o kolejną parę :)

Beatko to do mnie zapytania?:p Jeżeli tak to ogólnie mam spadek formy i doła, ale jak tak proponujesz to bardzo chętnie, tym bardziej,że kiedyś o tym rozmawiałyśmy;) A Ty kiedy możesz startować? Bo ja jestem włłasnie na etapie sytmulacji.

Dziewczyny, jak to jest w końcu przy mutacji mthfr na sekwencji a1298c homozygota? Przepisują na to clexane, czy same zwiększone ilości kwasu foliowego, b12 i b6? I słyszeliście, aby metformina rozrzedzała krew?Tak to sobie wszystko próbuje układać w głowie. Bo jak nie wypisza to chyba acard bede brac na wlasna reke. Boje sie bardzo. A antykoaguant tocznia LA 1 miałam w górnej granicy normy 43 a norma do 44.
Asiu mam tą samą mutacje. Genetyczka zaleciła mi formy metylowe. Co do clexan powiedziała,że są "różne szkoły" ale jeśli była by w mojej sytuacji - kilk poronień to by brała. Ale u mnie i tak jeszcze v leiden wyszedł wieć mam sprawę czystą- musze brać clexan.

Arda
&&&&&&&&&

Dziewczyny , ja byłam na pobraniu kariotypów i jeszcze udało mi się załapać na poradę genetyczki na nfz! Powiedziałam,ze mam wyniki mutacji i mnie przyjęła. Rozmawiałyśmy z 25 min! szok. Powiedziała mi tak jak mówiłlyście, o tych formach metylowych...wiec juz jestem spokojniejsza pod tym względem...Dziekuje Wam:* , szczególnie Tobie Nafoczko:*

Dobrej nocy dla Wszystkich:*

Do góry