reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Pol godziny robilam 2 zastrzyki, bo sie balam.
Nic nie boli:)
Susana a Ty normalnie do kosza wyrzucasz te igly i strzykawki??? Czy masz jakis specjalny pojemnik???
Co mam z tym zrobic???

reklama
Nie nie! Nie chciałam straszyć!
AgnieszkaP pisała ze miala na początku mała dawkę clexane bo ma tendencje do krwiaków. I tak jak napisałaś o siniakach to mnie to zastanowiło. Ja miałam krwiaki w mojej jedynej straconej ciąży bez clexane i dlatego temat krwiaków jest mi bliski..
A ze mam MTHFR to bede clexane teraz brać.

Wiecie jak robie...
Przystawiam igle do brzucha, zamykam oczy i wbijam.
Musze z zamknietymi oczami bo nie znosze widoku igiel, a mezowi nie dam zrobic.
Haha przypomnialas mi jak kiedys robilam zastrzyki przeciwzakrzepowe mojemu T.z zamknietymi oczami dokladnie jak Ty [emoji1] ale pozniej jak musialam robic sobie to sie przyzwyczailam [emoji6]

Napisane na LG-H340n w Forum BabyBoom

Nie nie! Nie chciałam straszyć!
AgnieszkaP pisała ze miala na początku mała dawkę clexane bo ma tendencje do krwiaków. I tak jak napisałaś o siniakach to mnie to zastanowiło. Ja miałam krwiaki w mojej jedynej straconej ciąży bez clexane i dlatego temat krwiaków jest mi bliski..
A ze mam MTHFR to bede clexane teraz
brać.
Bertha

Gdybby były krwiaki to by były pewnie plamienia i krwawienia??

A siniaki na brzuchu po clexanie to raczej normalka .

Moja ostatnia ciąża na. Clexane 0,4 nie zakończyła się sukcesem .:sad:

Ostatnia edycja:
Martyska tez tak mialam na poczatku gluco ale przeszlo. Moze pogadaj z ginem lub lekarzem naczyniowym zeby Ci dal clexan R bo masz zylaki, no i chyba mama i babcia itd. mialy :-D mi na to gin przystal slowami "to od dzisiaj i pani ma" :-D

Suska siniaki robily mi sie na poczatku, potem chyba juz krew jest tak rozrzedzona ze i na zastrzyk nie reaguje :-D

a ja ogladalam bajke Kurdowie, tak sie usmialam ze Maluch z pewnoscia mial atrakcje w brzuszku :-D[/QUOTE]

Ostatnia edycja:
reklama
Matko Swięta jaka produkja postów!!!Dziewczyny nie zaglądałam od czwartku i ok 50 stron do nadrobienia!!!!
Już zapomniałam co która pisała.
Odniosę się do tych zapamiętanych - sory:p

Doris
Aż we mnie zabuzowalo! Co za stara moherka! ja bym jej chyba jakoś dogryzła! ojjj tak:p

Plastulinka
:*

Espa
Wielkie gratki Kochana:)

Lumia jak tam?? Gotowa do boju o kolejną parę :)

Beatko to do mnie zapytania?:p Jeżeli tak to ogólnie mam spadek formy i doła, ale jak tak proponujesz to bardzo chętnie, tym bardziej,że kiedyś o tym rozmawiałyśmy;) A Ty kiedy możesz startować? Bo ja jestem włłasnie na etapie sytmulacji.

Dziewczyny, jak to jest w końcu przy mutacji mthfr na sekwencji a1298c homozygota? Przepisują na to clexane, czy same zwiększone ilości kwasu foliowego, b12 i b6? I słyszeliście, aby metformina rozrzedzała krew?Tak to sobie wszystko próbuje układać w głowie. Bo jak nie wypisza to chyba acard bede brac na wlasna reke. Boje sie bardzo. A antykoaguant tocznia LA 1 miałam w górnej granicy normy 43 a norma do 44.
Asiu mam tą samą mutacje. Genetyczka zaleciła mi formy metylowe. Co do clexan powiedziała,że są "różne szkoły" ale jeśli była by w mojej sytuacji - kilk poronień to by brała. Ale u mnie i tak jeszcze v leiden wyszedł wieć mam sprawę czystą- musze brać clexan.

Arda
&&&&&&&&&

Dziewczyny , ja byłam na pobraniu kariotypów i jeszcze udało mi się załapać na poradę genetyczki na nfz! Powiedziałam,ze mam wyniki mutacji i mnie przyjęła. Rozmawiałyśmy z 25 min! szok. Powiedziała mi tak jak mówiłlyście, o tych formach metylowych...wiec juz jestem spokojniejsza pod tym względem...Dziekuje Wam:* , szczególnie Tobie Nafoczko:*

Dobrej nocy dla Wszystkich:*

Do góry