reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Lumia ja teraz tez mam dostac gonadotropiny, powiedz mi jak je bierzesz i jakie rezultaty? Sluz płodny jest po nich ? ;)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Doris,
Roznica jest taka, ze gonadotropiny sa "bardziej naturalne" cos ala ovitrelle, a clo sa sztuczne, dzialaja na przysadke mozgowa ;-)
Poza tym po clo endometrium marnieje, a gonadotrop nie wplywaja na endo :p

Lumia ja teraz tez mam dostac gonadotropiny, powiedz mi jak je bierzesz i jakie rezultaty? Sluz płodny jest po nich ? ;)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Azylek, Ja biore od 4 dnia cyklu po 50jednostek. Ostatnio mialam 12zastrzykow. Po tej dawce uroslo jedno jajco ;-)
Co do sluzu, ciezko powiedziec. Ten cykl byl mega dziwny. Sluz taki jakis nijaki i w ogole malo i tego plodnego i w drugiej fazie tez.
Ale nie moge zgonic tego na gonadotrop. Po prostu nie wiem czy nie za wszczesnie roPoczelam stylulacje (piewrwsza @po poronieniu).
Pytaj, to moge zdawac relacje na biezaco z tego cyklu ;-)
A Ty tez masz problem z naturalna owu?

Sus, nie widziałam !!!!!!
Teraz zauważyłam!!! Wow, super!!!! I przeczytałam, że powtarzasz w piątek a potem już KONIEC. Oj nie wiem czy wytrzymasz :-)
Beta piękna, gratulacje!!!! Na kiedy Ci termin wychodzi z OM?

Strawbelka, od kiedy zaczynasz to wysiadywanie jaj???

Lumia, głowa do góry!!!! A ten puregon to tak samo jak clo ma działanie?

Doris
Termin na 7-8 grudzień .
Ale nie wybiegam tak daleko w przyszłość .
Narazie czekam do piątkowej bety .
Boje się strasznie .Jeszcze ten wlew piątkowy mi spędza sen z powiek .

Arda
Pisałaś do Janosz??
Odpisała może????:sorry2:

Sprawdz w opisie bo mi reumatolog kazała zrobić ANA3, zapłaciłam 160 zł a z tyłu na ANA 2 w opisie było że w panelu ANA 3 nic nie stwierdzono wiec nie musiałam robić ale zrobiłam i ujemne wszystko! Nie u Dubra się nie leczę, sama do wszystkiego doszłam bo po 3 poronieniu gin powiedział po prostu .....wiek!!! Zmieniłam gina ,poczytałam fora ,porobiłam badania ,znalazłam fajną reumatolog nie tą co wcześniej,i endokrynolog .Zajeło mi to 8 m-cy ,ale jestem na dobrej drodze ,"zdiagnozowałam"- niedoczynność tarczycy, przeciwciała Ana i trombofilie . Dostałam zielone światło od wszystkich lekarzy i działam:tak:
Lamia niezla jestes. Ja tez uslyszalam ostatnio wiek... Przykro mi sie zrobilo ale co tam, trzeba walczyc:))) Nafoczka lez ile mozesz, czas tak szybko leci. Na pewno Tobie troszke wolniej, ale to taki jesyny czas w zyciu:))) wszystkie trzymamy kciuki!!!

Susanka, no pisalam, ale nic z tego na razie. Moze jeszcze nie przeczytala :/ a co do piatku - no bez przesady, to bedzie 9dpo, za wczesnie...

Susana
A moze zadaj pytanie ekspertowi z novium. Pamietam jak mi kiedys Dziewczyna z innego watku podsunela taki pomysl. Sama nie skorzystalam ale. O Ci szkodzi ;-)

Lumia .
Podsunęłaś mi faktycznie pomysł .
Gdzie się to pytanie zadaje???
Na jakimś forum novum ?

Ale wiesz co .Jak dzwoniłam kiedyś do novum to tam jest taka możliwość porozmawiania telefonicznego z konsultantem , lekarzem .Może jutro spróbuję .

reklama
Susanka, konsultant mi sie kojarzy raczej z taka chodzaca reklama, raczej porady nie dostaniesz, ale jak nie sprobujesz to sie nie dowiedz. Ja pisalam kiedys w sprawie nk i intralipidu do eksperta na naszymbocianie i odpisal, ze nie ma postaw sadzic, ze immunologia ma jakis wplyw.

Do góry