Strawbelka mi Dubrawski uznał wszystkie badania jakie miałam a miałam sporo.
Ja teraz strasznie martwię się o te moje ujście wewnetrzne, ciekawa jestem czy się powieksza i modlę się żeby nie
Witajcie
AgnieszkaP, dziękujemy za podzielenie się informacjami. Chyba każda z nas zastanawia się długo nad wyborem lekarza, a potem po postawionej diagozie czy na pewno jest ona wyczerpująca.
Jestem właśnie po wizycie u Dubrawskiego. Usłyszałam wykład+ informację, ze on jest od szczegónych przypadków, takich którym nie pomógł Clexagne+ Accard. Powiedział, że najpierw zajmuje się podstawowymi badaniami (ja części z nich niestety nie robiłam,, a później dopiero immunologią. I tu zaznaczył, że to mega koszty. Powiedział, żebym zostawiła u niego badania, przeanalizuje je i w poniedziałek powie co dalej (mam zadzwonić). Nie wiem, czy uzna te badania, czy nie dopiero się dowiem i Wam napiszę. Generalnie mam takie odczucie, że może troszkę na wyrost proponuje pewne badania: np. powiedział o konieczności zbadania rezerwy jajeczek. Na pytanie co wnosi to badanie do leczenia poronień nawykowych, nie potrafił odpowiedzieć. Kazał zbadać nasienie męża, a tu znowu, jeśli zachodzimy w ciążę bez problemu i jeśli nie ronię tak od razu to nie wiem czy to badanie cokolwiek wniesie. Nie wiem czy dobrze myślę, ale jeśli komuś wychodzi jedna mutacja przy której Clexagne jest obowiązkowe, to po co badać kolejne, jeśli tu znów leczeniem jest Clexagne?
Mam mieszane uczucia, rzeczywiście dla lekarza to super komfortowa sytuacja kiedy pacjentka wykonuje wszystkie badania, dla nas zresztą też, tyle, ze to mega koszty i można badać się w nieskończoność i wciaż nie być pewnym czy to na pewno to.
Badania zostawiłam do analizy, bo jestem ciekawa co mi dalej powie, ale nie wiem czy skorzystam. Jeszcze chodzi mi po głowie profesor Dębski, on chyba działa tak bardziej jak Jerzak. Patrzy na badania, kieruje na pojedyncze pod określonym kątem i stawia diagnozy. Słyszałyście może coś o nim? Prof. Jerzak rzeczywiście w internecie poza forum ma naprawdę dobre opinie.