Tęczowa super!! jesteś w Pl? Ja sterydu brałam teraz 10 mg rano - bo Jadzka tak jak tobie dawała mi 7,5 i dzielila to. Heparyne jak najbardziej powinnaś już brać wieczorem+ progesterony i witaminy. Mi 0,2 clexan nie pomógł, teraz nawet jak ze szpitala dostałam 0,2 to doktorka kazała podejść i zwiekszyć na 0,4!
Lumia, Czarna dobrze pisze- wskazania dla Ciebie B6, B12, metafolin, heparyna i acard (to mam zalecenia po konsultacji z genetykiem)
Beri ja brałam to co jest zapisane w stopce.
W obecnej ciąży dodałam metylowe witaminy, zwiększyłam clexan i encorton, dostałam stymulacje przed owu na podrasowanie jajeczka i dostałam prolutex (progesteron w zastrzykach). Na tym się udało- a teraz szyjka to już inna bajka...
Dobra teraz o mnie... (Doris) ja mam wskazane leżenie i troszke chodzenie, bez dżwigania, schodów, sprzątania itp. ale głownie przez to, że brzusio się dodatkowo napina- głównie wieczorami. Generalnie to wstaje dziecku zrobić przekąske (nie gotuje) i załatwić swoje potrzeby- a co do tych potrzeb to po zabiegu pojawily się zaparcia i wyszły hemoroidy- więc ciagle jakiaś rozrywka... Sam szew i gojenie jest całkiem do zniesienia.
Beatka Karol oczywiście miał focha, ze za dlugo bylam "w pracy" ale teraz nakochać sie nas nie może