reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Kompletnie tego nie rozumiem :wściekła/y:
W Przychodni powiedzieli mi że robią glukozę po obciążeniu a test na insulinę raz naczczo bez obciążenia i bez powtarzania

No niestety mieszkam w dziurze w której mało co wiedzą i wszystko wydaje im się jak z księżyca :-(

Ostatnia edycja:
reklama
Misiejku no to mnie też powiedziałaby to samo :-D jeszcze ja mam w obydwu jajnikach po 6-7 jajek, to już pewnie mam PCO. Ale pamiętaj - PCO, a PCOS to co innego. PCOS to zespół objawów. PCO nie. I jeszcze ta insulina u mnie uhuhuhu :-DJestem ciekawa, jak mi wyszłyby te NK u niej. Powiem ci, że z tym twoim NK 15% jest spoko, chyba dobrze powiedziała, bo moja znajoma prowadziła ciążę własnie wpierw zbijając NK, i zbiła je do 15% i zaciążyła i donosiła (na encortonie, clexanie, acardzie itd.-bez szczepień). Lekarz jej pozwolił przy 15% NK, choć powinno być najlepiej jak pisałaś - 12%. Więc Jerzakowa dobrze mówi. Może uda się na tym zestawie i szczepieniach.

Alokin ja robiłam to w Diagnostyce. Normalnie powiedziałam, że chcę glukozę i insulinę po obciążeniu i za jednym zamachem mi to zrobili. Popytaj po laboratoriach. We Wrocławiu jest Diagnostyka, w Krakowie -wejdź na ich stronę i u nich zrób. :)

Ostatnia edycja:
Alokin - najpierw przyjdziesz na czczo i możesz zrobić i glukozę i insulinę na czczo. Potem Panie dadzą Ci rozpuszczoną glukozę i posiedzisz godzinę i zrobią Ci i glukozę i insulinę po godzinie i potem po 2 godzinach. najlepiej wziać sobie kubeczek ze sobą i cytrynę. Ten ulepek jest strasznie słodki a cytryna pomaga. U mnie Panie powiedziały, że mam siedzieć przez te godziny czekania a nie chodzić bo jak będę się za bardzo ruszać to może być nadmierny wyrzut insuliny
Gosia - Ty masz taki niedobór tej witaminy D3, że nie wiem czy Ci 2000 nie przepiszą także taką 1000 możesz już spokojnie wsuwać. Ja ostatnio kupiłam w aptece bo nie pojadę specjalnie po to do Jerzak a mi się skończyła. Pamiętajcie o tym dziewczynki, że przy łykaniu dużych dawek D3 trzeba co jakiś czas robić badanie wapnia w krwi.

Ostatnia edycja:
zula_5 DZIĘKUJĘ
Tak mi się wydawało że to tak wygląda ale jak już dzwonie do SZPITALA i tam też mi mówią że nie ma czegoś takiego jak obciążenie insuliny to robi się słabo!!!
A jakie Ty masz wyniki glukozy i insuliny?

Alokin - glukoza na czczo 75
po godzinie 108
po 2 132
insulina na czczo 3,7
po godzinie 62,4
po 2 52,8

Witaminę D3 mam 26,4 i dostałam 1000j do szamania
Barbinko - zapomniałam spytać:) coś Ty się tak na to in vitro zawzięła he?

Ostatnia edycja:
Witaminę D3 robiłam w październiku i miałam 40-nie dostałam Vigantoletten 1000- mam nadzieję że nie spadło od tego czasu ale na wszelki wypadek kupię sobie zwykłą witaminę D w aptece żeby nie przedawkować :-D

Zulka no nie wiem co będzie. Jak do teraz nie zaszłam, to nie wiadomo jak będzie dalej. Może to jakaś odmiana niepłodności - idiopatyczna, wtórna - cholera go wie. Tak tez miewały dziewczyny po poronieniach. A in vitro tez by mi pokazało, co jest z tymi moimi komórkami. Na razie to tylko gdybanie i nie wiadomo co się wydarzy. Ale w zanadrzu mam to w głowie.

Dziewczyny, a czy jeżeli mam za wysoki poziom androstendionu, czyli 5,26 ( norma 0,75 - 3,89 ) a resztę hormonów mam w normie.. oczywiście chorą tarczycę - czyli Hashimoto .. To czy za wysoki androstendion może oznaczać właśnie PCOS?
Właśnie widzę , że o tym mowa...

Pozdrawiam

reklama
_pietrucha nie wiem czy ma wpływ na PCO ale ma to koleżanka i PCO też.
Endokrynolog na androstadion dała jej leki i powiedział że puki nie zejdzie do normy to ma się nie starać o dzidzię-jest to hormon męski -jeśli urodzi się chłopca to pikuś ale jeśli dziewczynkę to może być mega owłosiona itd

Ostatnia edycja:
Do góry