reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Susana a metformine bierzesz dalej ? Mialam encorton odstawiac powoli tak duza dawke a on kazal na raz i zablokowalam nadnercza
Mnie też się ciągle kręci w głowie .
Myśle że dobrze by było na przyszłość ze 3 dni z dawki schodzić .
Wvzoraj internistka kazała odstawić na trzy mies. Metforminę i spróbować bez .I za 3 mies badania powtórzyć ale ja się boję odstawić .Jak jext dobrze to po co psuć?

reklama
Susana, ja by m akurat internistki nie sluchala. Trzeba wybrac jednego lekarza i sluchac zalecen, bo jak sie zacznie mieszac to klapa :p oczywiscie z glowa :)

Fondie, wszedzie trabia o stopniowym odstawianiu takich lekow.

Beatka wiec to jest tak, przychodzisz i pytasz: "ktora Pani na WIZYTE na 14.30? ok, to ja za Panią jestem" :) bo zazwyczaj są dziewczyny, nie na wizyty i wpychają się w kolejke a potem doktor się denerwuje, a te z wizyty mają pierwszeństwo. Choć ja zazwyczaj jak nie było wielkiego opóźnienia to przepuszczałam z jedną z monitoringu- (jak bardzo nie fikała ;D )bo też pare razy bylam jako ta wpychająca sie i wiem jak to "trudno" ;D

Dziewczyny odebrałam wynik histopatologiczny. Opis: " fragmenty doczesne w stanie martwicy z zapaleniem, kosmki 1 -ego trymestru ciąży, nieliczne z włóknienie podścieliska oraz miejscami nadmierne odkładanie się włóknika międzykosmówkowego". Zwraca uwagę niewielki rozrost trofoblastu wokół pojedyńczych kosmków". Wskazanie kontrola HCG.
Kompletnie nie rozumiem tego opisu. Co to może oznaczać i co ja w związku z tym mogę zrobić.

Byłam na Izbie Przyjęć i pani dr nie zauważyła nic niepokojącego. Mam chyba bolesną owulację, bo w jajniku był pęcherzyk. Do tego dziś zapalenie pęcherza, co nawraca co 3 miesiące i straszny ból do potęgi, na nospie, dexaku i nufofenie jestem :-(

asia nie mam pojecia ja odbieram utro. Jak sie dowiesz co to znaczy to daj znac
Ok. Dzwoniłam do swojej gine z wynikiem i wytłumaczyła, że z wyniku nie wynika co było przyczyną. Czekamy na wynik posiewu i w poniedziałek mam do niej iść na kontrolę. Ewidentnie przewija się jakiś stan zapalny, biorę antybiotyk.
Tylko moja gine widzi stan zapalny (w wyniku też się przewinął), a moja poprzednia ginekolożka co ciążę prowadziła i pani dr z Izby Przyjęć stanu zapalnego nie widziała. I bądź tu mądry...

W poniedziałek podrążę temat stanu zapalnego u niej na wizycie.

Ok. Dzwoniłam do swojej gine z wynikiem i wytłumaczyła, że z wyniku nie wynika co było przyczyną. Czekamy na wynik posiewu i w poniedziałek mam do niej iść na kontrolę. Ewidentnie przewija się jakiś stan zapalny, biorę antybiotyk.
Tylko moja gine widzi stan zapalny (w wyniku też się przewinął), a moja poprzednia ginekolożka co ciążę prowadziła i pani dr z Izby Przyjęć stanu zapalnego nie widziała. I bądź tu mądry...

W poniedziałek podrążę temat stanu zapalnego u niej na wizycie.
stan zapalny widzi na usg? mi gin powiedzial, że macica czysta a stan zapalny w pochwie a u Ciebe gdzie? ja jestem juz na 3 antybiotyku wiec ja mysle, że stan zapalny wkoncu zniknie

stan zapalny widzi na usg? mi gin powiedzial, że macica czysta a stan zapalny w pochwie a u Ciebe gdzie? ja jestem juz na 3 antybiotyku wiec ja mysle, że stan zapalny wkoncu zniknie
W pochwie, albo szyjce macicy, bo na USG nic lekarka ze szpitala nie widziała. Ja też mam 3 antybiotyk :-(

reklama
Dziewczyny mi wyszło tsh 0,04 i co teaz powinnam zrobic ? Lekarz powodział ze mam brać 150mg dawkę !!ale czy to ma sens ? Czy może lepiej zeobić przerwę w tabletkach i nie brac przez tydzien ?

Do góry