reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Susana a metformine bierzesz dalej ? Mialam encorton odstawiac powoli tak duza dawke a on kazal na raz i zablokowalam nadnercza
Mnie też się ciągle kręci w głowie .
Myśle że dobrze by było na przyszłość ze 3 dni z dawki schodzić .
Wvzoraj internistka kazała odstawić na trzy mies. Metforminę i spróbować bez .I za 3 mies badania powtórzyć ale ja się boję odstawić .Jak jext dobrze to po co psuć?

reklama
Susana, ja by m akurat internistki nie sluchala. Trzeba wybrac jednego lekarza i sluchac zalecen, bo jak sie zacznie mieszac to klapa :p oczywiscie z glowa :)

Fondie, wszedzie trabia o stopniowym odstawianiu takich lekow.

Beatka wiec to jest tak, przychodzisz i pytasz: "ktora Pani na WIZYTE na 14.30? ok, to ja za Panią jestem" :) bo zazwyczaj są dziewczyny, nie na wizyty i wpychają się w kolejke a potem doktor się denerwuje, a te z wizyty mają pierwszeństwo. Choć ja zazwyczaj jak nie było wielkiego opóźnienia to przepuszczałam z jedną z monitoringu- (jak bardzo nie fikała ;D )bo też pare razy bylam jako ta wpychająca sie i wiem jak to "trudno" ;D

Dziewczyny odebrałam wynik histopatologiczny. Opis: " fragmenty doczesne w stanie martwicy z zapaleniem, kosmki 1 -ego trymestru ciąży, nieliczne z włóknienie podścieliska oraz miejscami nadmierne odkładanie się włóknika międzykosmówkowego". Zwraca uwagę niewielki rozrost trofoblastu wokół pojedyńczych kosmków". Wskazanie kontrola HCG.
Kompletnie nie rozumiem tego opisu. Co to może oznaczać i co ja w związku z tym mogę zrobić.

Byłam na Izbie Przyjęć i pani dr nie zauważyła nic niepokojącego. Mam chyba bolesną owulację, bo w jajniku był pęcherzyk. Do tego dziś zapalenie pęcherza, co nawraca co 3 miesiące i straszny ból do potęgi, na nospie, dexaku i nufofenie jestem :-(

asia nie mam pojecia ja odbieram utro. Jak sie dowiesz co to znaczy to daj znac
Ok. Dzwoniłam do swojej gine z wynikiem i wytłumaczyła, że z wyniku nie wynika co było przyczyną. Czekamy na wynik posiewu i w poniedziałek mam do niej iść na kontrolę. Ewidentnie przewija się jakiś stan zapalny, biorę antybiotyk.
Tylko moja gine widzi stan zapalny (w wyniku też się przewinął), a moja poprzednia ginekolożka co ciążę prowadziła i pani dr z Izby Przyjęć stanu zapalnego nie widziała. I bądź tu mądry...

W poniedziałek podrążę temat stanu zapalnego u niej na wizycie.

Ok. Dzwoniłam do swojej gine z wynikiem i wytłumaczyła, że z wyniku nie wynika co było przyczyną. Czekamy na wynik posiewu i w poniedziałek mam do niej iść na kontrolę. Ewidentnie przewija się jakiś stan zapalny, biorę antybiotyk.
Tylko moja gine widzi stan zapalny (w wyniku też się przewinął), a moja poprzednia ginekolożka co ciążę prowadziła i pani dr z Izby Przyjęć stanu zapalnego nie widziała. I bądź tu mądry...

W poniedziałek podrążę temat stanu zapalnego u niej na wizycie.
stan zapalny widzi na usg? mi gin powiedzial, że macica czysta a stan zapalny w pochwie a u Ciebe gdzie? ja jestem juz na 3 antybiotyku wiec ja mysle, że stan zapalny wkoncu zniknie

stan zapalny widzi na usg? mi gin powiedzial, że macica czysta a stan zapalny w pochwie a u Ciebe gdzie? ja jestem juz na 3 antybiotyku wiec ja mysle, że stan zapalny wkoncu zniknie
W pochwie, albo szyjce macicy, bo na USG nic lekarka ze szpitala nie widziała. Ja też mam 3 antybiotyk :-(

reklama
Dziewczyny mi wyszło tsh 0,04 i co teaz powinnam zrobic ? Lekarz powodział ze mam brać 150mg dawkę !!ale czy to ma sens ? Czy może lepiej zeobić przerwę w tabletkach i nie brac przez tydzien ?

Do góry