reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

mutacjami w genach V Leiden (tzw. F5), protrombiny (tzw. F2) lub MTHFR
Dziewczyny znalazłam taki artykuł, o te 3 mutacje chodzi? Wszystkie robią w diagnostyce?
Chyba w sobotę pojadę zrobić. 190zł to chyba niedrogo...myślałam,ze ok 400zł

reklama
A to jeszcze mam pytanie o przeciwciała rożne. Np Ana, czy zespol anfosfolipidowy. Czy badania należy powtórzyć po ilus tygodniach zeby był wynik potwierdzony? Mam ujemne wyniki (oprócz p.plemnikowych) i zastanawiam sie czy mam to powtarzać? Czy powtarza sie tylko jesli wynik jest dodatni?

mutacjami w genach V Leiden (tzw. F5), protrombiny (tzw. F2) lub MTHFR
Dziewczyny znalazłam taki artykuł, o te 3 mutacje chodzi? Wszystkie robią w diagnostyce?
Chyba w sobotę pojadę zrobić. 190zł to chyba niedrogo...myślałam,ze ok 400zł
Tak jest, wszystkie robią w diagnostyce. Ale ceny ja nie pamietam..

Bertha
Dziękuje:)
Ja nie powtarzałam tych badań. Tzn robiłam rozszerzone ana 3 ,ale dlatego, że ana 2 wyszło dodatnie.

reklama
Jak was czytam to się ciesze ze wydam 6,5 tys a będę mieć wszystkie badania na raz i dobrane leczenie.
A czy mutacja i V leiden są dziedziczone ? Bo u mnie w rodzinie nie ma problemów z zachodzeniem i z utrzymaniem tylko ja jedyna taka ...kwiatuszek tez chyba tak ma....:( i to ze 1 dziecię straciła kolejne urodziła i zaczęły się schody tak jak u mnie daje do myślenia ze to allo a nic dzidziczone.
Właśnie oglądałam program na temat kobiet z hashimoto ze mogą nie zachodzić w ciążę albo nie donosic. Musze chyba zacząć ta dietę.
Martha jak się czujesz ?
Asia czy dalej płacisz bo ja tak !
Odnośnie IO ja miałam badanie krzywej cukrowej i insuliny sama krzywa cukrowa nic nie pokazuje ja na szczęście jej nie mam za to wyszła mi hiperprlaktynemia ponoć tez przez tarczyce.

Do góry