reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

tak czytalam, że przy mutacjach 0,4 to zdecydowanie za malo.
a slyszeliscie, że przy przeciwplemnikowych powinno sie przytulac w gumce? na stronie maliny na bocianie tak jest napisane ... nie wiem czy tabletki anty nie brac..
Fondie ja czytałam że powinno się ciągle w gumce przy tych przeciwciałach tylko od 8 dnia cyklu bez .

reklama
tak czytalam, że przy mutacjach 0,4 to zdecydowanie za malo.
a slyszeliscie, że przy przeciwplemnikowych powinno sie przytulac w gumce? na stronie maliny na bocianie tak jest napisane ... nie wiem czy tabletki anty nie brac..
A ty masz te przeciwciała ?

Dziewczyny a lekarz musi dac skierowanie tam do Lodzi? Czy jakis dokument ze 2 razy poronilam? Bo bym dzis o to poprosila.
Strawbelka
Ja byłam pewna że tych mutacji nie mam .hehe
Tymbardziej że ostatnia ciąża na clexanie ......
Może gdybym wiedziała wzięłabym 0,8
Ale to też nie wiadomo bo nie mam jeszcze wszystkich badań

A to nie chodzi o to zeby była wlasnie gumka zeby plemniki nie docierały do ciebie i sie przeciwciała nie umacniały?

A czy któryś gin mówił cos o tym ze te przeciwciała we krwi mogą powodować problemy z zagniezdzaniem i utrzymaniem w pierwszych tygodniach?
Moj gin tylko powiedział o zachodzeniu i skoro zaszłam to moje przeciwciała małe sa i nie maja znaczenia... Ale nie jestem do końca przekonana. Badałam tylko we krwi.
Tu raczej chodzi że te przeciwciała są ważne przy zachodzeniu tak jak piszesz.Jak masz niskie i zachodzisz to ok.

Hmm.. Ale jak ktoś ma tendencje do krwiaków to znowu nie powinien za dużej dawki brać..
Krwiaka miałam tylko w pierszej ciąży .W pozostałych 4 nie miałam .
Ale wiecie co muszę mieć faktycznie szybką krzepliwość bo siniaka miałam może ze cztery razy w całym życiu

susana a ty gdzie robisz gdzies kolo maliny?

strawbelka na ktora na wlewy jedziesz? na 8? a potem od razu do domu? ja mam na 16:30 na wizyte troche daleko bo bysmy na kawe poszly

Susana ja na wiele już nie liczę byle obeszło sie bez wiekszych komplikacji... jutro jadę na betę. .. opoznienia wykluczone bo mialam monitoring i owu ba 100% była w 13 dc. Złudzeń brak... ni nic trzeba przeżyć jak wszystko inne...
Plamie nadal pewnie jakby odstawic lutkę to by " poszlo" ale póki co zabronił. ..

reklama
Susana ja na wiele już nie liczę byle obeszło sie bez wiekszych komplikacji... jutro jadę na betę. .. opoznienia wykluczone bo mialam monitoring i owu ba 100% była w 13 dc. Złudzeń brak... ni nic trzeba przeżyć jak wszystko inne...
Plamie nadal pewnie jakby odstawic lutkę to by " poszlo" ale póki co zabronił. ..
Martaha
Trzymaj się jakoś .Jutrzejsza beta może już wyjaśni co dalej .

Strawbelka
Ja robiłam badania w matce polce w łodzi .
U lekarza Dudarewicza .To genetyk i zajmuje się tylko genetyką i usg płodu genetycznym , wykrywaniem wad u płodu i konsultacjami .Nie bada na wizycie tylko jest rozmowa i omówienie badań które zaniesiesz.
Po 2 poronieniach badania masz na fundusz a skierowanie może być od internisty .

Do góry