reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
ALOKIN wlewy mam na to ze mój organizm ciąze -zarodek traktuje jako infekcje i go zabija, na NK ale terz cos wspomniał ze jestesmy podobni tkankowo ,te wyniki od niego sa mało czytelne wyjaśniał ale wszystkiego nie pamietam ale jeszcze raz im sie musze przyjrzec,a jezeli chodzi o colostrum to rzeczywisci dziwna sprawa. CHYBA KTOŚ PYTAŁ JAK BRAŁAM EQUORAL w cyklu poprzedzajacym od 3 do 25 dnia cyklu po tab rano i wieczór.

alokin - dość podobną mamy historię. Ja najpierw trafiłam do immunologa a potem na in vitro a tak to podobnie. Co do colostrum to dawno o nim czytałam ale boję się go brać. Jerzak mi nie przepiała. Też mam podwyższone CD56. Przed szczepieniami miałam 13% przy normie do 12 a po szczepieniach 17%. Nk też mi wzrosły po szczepieniach. Najbardziej co mnie zadzowiło to to, że aktywność NK miałam 30% a u Jerzak miałam 2% przy normie od 5%... Totalnie nie mam pojęcia o co chodzi...
misia - biorę leki od Jerzak ale jakoś od połowy października. Do tej pory jedynie nie wzięłam Glucophage bo się boję sensacji żołątkowo - jelitowych...
feluś - ja pytałam o equoral - dziękuję bardzo.

Ja też mam fisia na punkcie zwierząt szczególnie kotów. Mam brytyjskieg niebieskiego:)

zula_5 no też to czytałam w wielu miejscach że badania wykonane w innym labolatorium nie pokrywają się z Łodzią .
A miałaś robioną zgodność tkankową HLA?
Różnica tylko taka że Ty masz ASA a ja ANA
Robiłaś sobie przed podejściem do in vitro biopsja endometrium ?
Ja teraz sobie zrobię -ponoć pomaga w zagnieżdzeniu- a ja nawet do tego etapu nie doszłam :-(
Myślałam żeby zrobić sobie ten test IMK i ANA- sprawdzić czy wyjdzie tak samo ale nie ma nigdzie w pobliżu :-(
też chciałam brytyjskiego-pojechaliśmy na wystawę je pooglądać a wróciliśmy z MCO :-)

Ostatnia edycja:
zozula moja foruma kolezanka tez dlugo starała sie o dzidzie i własnie dopiero jak zaczeła brac glukophage (cos tam wyszło jej z cukrem ) i bromek na prl to zaskoczyła może coś w tym jest... A wczesniej kilka lat staran i nic. Pochwalisz sie swoim kotkiem? :)

reklama
Aditka leż leż i jeszcze raz leż a będzie dobrze!!
Barbinko ja też bardzo bardzo się cieszę i też mam nadzieję że teraz w nowych okolicznosciach wznowicie starania:)
Feluś witaj! Powiem Ci że jesteś bardzo doświadczoną kobietą i mam wrażenie że żaden lekarz nie do końca wie jak Ci pomóc. Współczuję tego poszukiwania metody leczenia i przeraża mnie że tak naprawdę nie wiadomo gdzie jest punkt zaczepienia. Powiedz mi czy po szczepionkach u Maliny miałaś hamowanie?? Bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam że u Ciebie nadal było 0 jak u mnie??\

Ja miałam cieżkie dni, 2 dni spałam z córką poza domem bo mój mąż znowu wpadł w 3-dniówkę picia. Tym razem tak przegiął że musiałam zastosować terapię wstrząsową. Sam jest w tym momencie przerażony tym jak mało nad sobą panuje i przyznaje że ma problem. Jak najszybciej idziemy do poradni szukać pomocy - jeśli sie nie dostosuje to zagroziłam mu rozwodem.
Dzisiaj wstrzyknęłam sobie Ovitrelle bo w piątek pęcherzyk miał ok. 14 mm więc dzisiaj jakieś 17. We wtorek idziemy na insemkę i zobaczymy. W środę wg moim obliczeń powinnam mieć owulację:-)

Do góry