reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
ALOKIN wlewy mam na to ze mój organizm ciąze -zarodek traktuje jako infekcje i go zabija, na NK ale terz cos wspomniał ze jestesmy podobni tkankowo ,te wyniki od niego sa mało czytelne wyjaśniał ale wszystkiego nie pamietam ale jeszcze raz im sie musze przyjrzec,a jezeli chodzi o colostrum to rzeczywisci dziwna sprawa. CHYBA KTOŚ PYTAŁ JAK BRAŁAM EQUORAL w cyklu poprzedzajacym od 3 do 25 dnia cyklu po tab rano i wieczór.

alokin - dość podobną mamy historię. Ja najpierw trafiłam do immunologa a potem na in vitro a tak to podobnie. Co do colostrum to dawno o nim czytałam ale boję się go brać. Jerzak mi nie przepiała. Też mam podwyższone CD56. Przed szczepieniami miałam 13% przy normie do 12 a po szczepieniach 17%. Nk też mi wzrosły po szczepieniach. Najbardziej co mnie zadzowiło to to, że aktywność NK miałam 30% a u Jerzak miałam 2% przy normie od 5%... Totalnie nie mam pojęcia o co chodzi...
misia - biorę leki od Jerzak ale jakoś od połowy października. Do tej pory jedynie nie wzięłam Glucophage bo się boję sensacji żołątkowo - jelitowych...
feluś - ja pytałam o equoral - dziękuję bardzo.

Ja też mam fisia na punkcie zwierząt szczególnie kotów. Mam brytyjskieg niebieskiego:)

zula_5 no też to czytałam w wielu miejscach że badania wykonane w innym labolatorium nie pokrywają się z Łodzią .
A miałaś robioną zgodność tkankową HLA?
Różnica tylko taka że Ty masz ASA a ja ANA
Robiłaś sobie przed podejściem do in vitro biopsja endometrium ?
Ja teraz sobie zrobię -ponoć pomaga w zagnieżdzeniu- a ja nawet do tego etapu nie doszłam :-(
Myślałam żeby zrobić sobie ten test IMK i ANA- sprawdzić czy wyjdzie tak samo ale nie ma nigdzie w pobliżu :-(
też chciałam brytyjskiego-pojechaliśmy na wystawę je pooglądać a wróciliśmy z MCO :-)

Ostatnia edycja:
zozula moja foruma kolezanka tez dlugo starała sie o dzidzie i własnie dopiero jak zaczeła brac glukophage (cos tam wyszło jej z cukrem ) i bromek na prl to zaskoczyła może coś w tym jest... A wczesniej kilka lat staran i nic. Pochwalisz sie swoim kotkiem? :)

reklama
Aditka leż leż i jeszcze raz leż a będzie dobrze!!
Barbinko ja też bardzo bardzo się cieszę i też mam nadzieję że teraz w nowych okolicznosciach wznowicie starania:)
Feluś witaj! Powiem Ci że jesteś bardzo doświadczoną kobietą i mam wrażenie że żaden lekarz nie do końca wie jak Ci pomóc. Współczuję tego poszukiwania metody leczenia i przeraża mnie że tak naprawdę nie wiadomo gdzie jest punkt zaczepienia. Powiedz mi czy po szczepionkach u Maliny miałaś hamowanie?? Bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam że u Ciebie nadal było 0 jak u mnie??\

Ja miałam cieżkie dni, 2 dni spałam z córką poza domem bo mój mąż znowu wpadł w 3-dniówkę picia. Tym razem tak przegiął że musiałam zastosować terapię wstrząsową. Sam jest w tym momencie przerażony tym jak mało nad sobą panuje i przyznaje że ma problem. Jak najszybciej idziemy do poradni szukać pomocy - jeśli sie nie dostosuje to zagroziłam mu rozwodem.
Dzisiaj wstrzyknęłam sobie Ovitrelle bo w piątek pęcherzyk miał ok. 14 mm więc dzisiaj jakieś 17. We wtorek idziemy na insemkę i zobaczymy. W środę wg moim obliczeń powinnam mieć owulację:-)

Do góry