Oj dzieje się tutaj, ja tak na szybko , bo w pracy siedze po godzinach i powinnam sie uwijac zamiast na forum pisac ;-)
Aditko najwazniejsze że z dzieckiem wszystko w porządu, ale co Ci powiedzieli, co dalej ? sam ma sie wchłonąć ?
kurcze, trudan ta nasza dorga do szczęścia
Gogac widzę , że jeszcze na spokojnei do ciazy podchodzisz
, dawaj częściej znac co u Ciebie, duzo spokoju i zdrówka !
Barbinko super -hiper, że sie udało z praca !!!, jeden kłopot z głowy, a powiedz jakie to pociechy bedziesz pilnowac na tej świetlicy ???, ja chociaz sama tak pragne dziecka, nie wiem czy miałabym cierpliwość pilnowac takiej bandy "aniołków " ;-)
Badań jeszcze żanych nie odebrałam, na witamine d3 czeka sie 10 dni, dzisiaj chyba mijają , wiec jutro sie zgłosze.. a tak to jutro robie jeszcze prolaktyne , a w środe komórki NK a na 6 lutego jestem zapisana do Jerzakowej.
Widze że Ty nk tez masz 18 % , jestem bardzo ciekawa jak to wyjdzie w tym laboratorium w wawie , mam nadzieję że niższe ;-), co bedzie tez waznym info dla Ciebie
Co do colostrum to ciekawa sprawa, tez już sama nie wiem czy brac
, czytałam w necie rózne wypowiedzi dziewczyn , którym po nim spadały. Poza tym ma w składzie immunoglobiny , czyli to samo co wlewy,
które maja wpływac na podniesienie hamowania i spadek komórek NK .
Wez badź tu mądrym
Enya mam nadzieję, że do Meża cos dotrze i wszystko się ułoży.
No idziesz jak burza z ta insemka, a powiedz na nfz nie każa robić badania nasienia ?
a i jeszcze taka mała "wskazówka" gdzieś mi się też obiło o uszy , ze na nfz, nie zawsze pilnują leżenia z kopytkami do góry po "wszsytkim".
A to podobno bardzo wazne, nawet czytałam jakis artykuł naukowym, ze leżenie minium 15 min po inseminacji, bardzo zwieksza szanse ;-)
wiec nie daj sie "zgonic " z fotela za szybko;-)
No ja mam nadzieje, ze Jerzakowa, na długo nie wstrzymam moich starań i w marcu też podejde do insemki:-)
Truskawka Ty od Męza sie odklej i daj znać co u Ciebie
Zula pamietasz może ile czekałas na wynik tych nk , ??
Apolinka , ja nk robiłam najpierw w łodzi i wszystie te CD ( bo one tez sie zaliczaję do grupy komórek nk) miałam rozjechane,
a potem na własna reke robiłam w szpitalu w miedzylesiu i właśnie miałam wyniki podane takie jak Ty ,
wszystko łącznie, i tutaj już wszystko było w normie.
Mam nadzieje, że to badanie u Jerzakowej coś wyjasni,
w tym labo od niej robią odzielnie same nk, aktywnosć nk, cd16, cd56.
Co do badań, to ja Ci mogę tylko napsiac co mi zleciła, tyle, że uznała wszystkie z Łodzi, a miałam ich multum.. wiec można przyjac że, te co ja dostałam zleca na 100 % .. ( no moze oprócz prlaktyny, bo ta miałam wyskoka i kazała powtarzać )
Mi zleciła :
- prolaktyna w 22dc
-witamina D3 ( nie było wskazań , czy trzeba byc na czczo)
- aktywność komórek nk, cd16,cd56 w 16-25 dc, dzwonisz po numer 606780550, miła Pani umawia cie w instytucie immunologii na ul.nowogrodzkiej.
- insulina po obciazeniu, tak jak pisała Zula
- no i obowiazkowo , usg z przepływami miedzy 1-3 dc, koniecznie u dr. przygody,
gabinet miesci sie na mokotowie, nr. 501156091
Tutaj od razu przestrzegam, że praktycznie, każda z nas wychodzi z podejrzeniem PCO ..
nie wiem o co chodzi, bo w tym roku miałam robione chyba
z 6 razy usg i żadnych pęcherzyków nie znaleźli, a tam od razu 12
kurcze miało być szybko, a rozpisałam cały laborat. o kim zapomniałam bardzo przepraszam,
pzod Wszystkie