zula_5 leczę się już prawie 5lat.
Na początku ginekolog i endokrynolog ( eutyrox na tarczycę i bromocprn na prolaktynę )
HSG, laparoskopia-wszystko ok.
3 inseminację po czym in vitro marzec 2013r BIELSKO-nie polecam
Stymulacja tylko na merionalu ale 8 pęcherzyków-7 komórek
Podane 4 zarodki - HCG 0 -3 komórki zamrożone ( nie zarodków )
Maj - rozmrożenie komórek + plemniki -świeże zarodki 2- HCG 0.
Zaczęłam się zastanawiać jak to możliwe-czytać o problemach z immunologią i tak w czerwcu trafiłam do profesora Malinowskiego.
Z badań złych
ANA 1:160
LCT 0,08
Mutacja C677T HOMO :-(
NK jak pisałam -aktywne 27,2 a z testu IMK 1 wynik 11 a po szczepieniach 1 już 14-teraz po 3 seriach nie mam pojęcia i chyba wolę nie wiedzieć -tym bardziej że szczepienia mają pomagać a nie pogarszać wyniki !!!
Thi1/Th2 ogólnie strzałki góra -dół ale podkreślił INTERLEUKINE 10 miałam 965-przy czym z ref 1530-3830 a po 1 serii szczepień 624 niby lepiej.
Test IMK za pierwszym razem wszystko ok a już po tej 1 serii CD 56 wzrosły z normy do 12 na 14!!! -nic na to nie powiedział
Po kolejnych seriach a były az 3 (7 szczep) nie robiłam więc strach się bać!!!
podwyższony czas trombofili z normy do 17,8 mam 18,5sek.
Po tych 3 seriach właśnie w środę usłyszałam dobrą wiadomość mlr 36,7
W listopadzie w klinice w Katowicach Histeroskopia-ok- podchodziłam kolejny raz do in vitro-byłam po 4 szczepieniach ale nie wiedziałam że nadal mam brak hamowania.
Masakra
Stymulacja totalnie do bani. Gonal+ menopur 12 pęcherzyków-połowa pustych a z pozostałych 6 kolejna połowa niedobrych.
Zostały 3 -1 podany w 3 dobie-a pozostałe dwa nie dotrwały do 5 doby :-(
Nie wiem dlaczego tak się stało-czy to wina leków które mi nie siadły czy też szczepień
Miałam zestaw a HCG znowu 0 .
No i teraz piszecie o HLA których nikt mi nie zlecił-to chyba jedyne brakujące mi w kolekcji -nie mam pojęcia gdzie się je robi.
Ale szczerze mówiąc nie mam już kasy aby wydać kolejny tysiąc -z tego co od Was wyczytałam .
O wlewach nie wspominając no i znowu zdołowana jestem
Na początku ginekolog i endokrynolog ( eutyrox na tarczycę i bromocprn na prolaktynę )
HSG, laparoskopia-wszystko ok.
3 inseminację po czym in vitro marzec 2013r BIELSKO-nie polecam
Stymulacja tylko na merionalu ale 8 pęcherzyków-7 komórek
Podane 4 zarodki - HCG 0 -3 komórki zamrożone ( nie zarodków )
Maj - rozmrożenie komórek + plemniki -świeże zarodki 2- HCG 0.
Zaczęłam się zastanawiać jak to możliwe-czytać o problemach z immunologią i tak w czerwcu trafiłam do profesora Malinowskiego.
Z badań złych
ANA 1:160
LCT 0,08
Mutacja C677T HOMO :-(
NK jak pisałam -aktywne 27,2 a z testu IMK 1 wynik 11 a po szczepieniach 1 już 14-teraz po 3 seriach nie mam pojęcia i chyba wolę nie wiedzieć -tym bardziej że szczepienia mają pomagać a nie pogarszać wyniki !!!
Thi1/Th2 ogólnie strzałki góra -dół ale podkreślił INTERLEUKINE 10 miałam 965-przy czym z ref 1530-3830 a po 1 serii szczepień 624 niby lepiej.
Test IMK za pierwszym razem wszystko ok a już po tej 1 serii CD 56 wzrosły z normy do 12 na 14!!! -nic na to nie powiedział
Po kolejnych seriach a były az 3 (7 szczep) nie robiłam więc strach się bać!!!
podwyższony czas trombofili z normy do 17,8 mam 18,5sek.
Po tych 3 seriach właśnie w środę usłyszałam dobrą wiadomość mlr 36,7
W listopadzie w klinice w Katowicach Histeroskopia-ok- podchodziłam kolejny raz do in vitro-byłam po 4 szczepieniach ale nie wiedziałam że nadal mam brak hamowania.
Masakra
Stymulacja totalnie do bani. Gonal+ menopur 12 pęcherzyków-połowa pustych a z pozostałych 6 kolejna połowa niedobrych.
Zostały 3 -1 podany w 3 dobie-a pozostałe dwa nie dotrwały do 5 doby :-(
Nie wiem dlaczego tak się stało-czy to wina leków które mi nie siadły czy też szczepień
Miałam zestaw a HCG znowu 0 .
No i teraz piszecie o HLA których nikt mi nie zlecił-to chyba jedyne brakujące mi w kolekcji -nie mam pojęcia gdzie się je robi.
Ale szczerze mówiąc nie mam już kasy aby wydać kolejny tysiąc -z tego co od Was wyczytałam .
O wlewach nie wspominając no i znowu zdołowana jestem