reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
aditka - leż grzecznie i nogi w górę. Tylko chodzenie na siku i wszystko będzie dobrze:) DASZ RADĘ!

Jak czytam o Waszych wszystkich badaniach, to mam wrażenie, że jestem w lesie ciągle:/

U mnie NK 11% a po badaniu na aktywność 22%. Malina powiedział, że nie jest źle, po szczepieniach podobno mi się polepszyło,a le kto to wie.
Aditka leż dzielnie i ściskaj pośladki:)

zozulo i misiejku mam do Was kobietki pytanko odnosnie Jerzak , nieszczęsnych komórek nk :) , Czy ona na pierwszej wizycie zleca to badanie, czy później ? Czy trzeba sie jakos specjalnie na nie umawiac? I jak długo czeka sie na wyniki? A jak sie sprawa ma z przeciwciałami?
Sorki że Was męcze :) . Wiem że zleca badania po troszku , a ja niestety mam czas bardzo ograniczony i bede musiała z nia rozmawiac o badaniach full ekstra:)

Dziewczyny jak wy mnie załamujecie :-(
A tak się cieszyłam że mlr ruszył a tu takie dobicie .
O co chodzi z tymi komórkami NK
Robiłam je u profesora Malinowskiego i powiedział że jest ok a mam wysokie że hej w porównaniu do Was!!!
Aktywność komórek NK po 2h 27,2 a z ref od 13,7-33,5
Z testu IMK KOMÓRKI NK za 1 razem miałam 11 po szczepieniach 1 miałam 14-teraz po już 3 seriach nie sprawdzałam a z ref 7-24
To jak to z tym jest -mieszczę się w normie a jest źle???
PISZCIE PROSZĘ
Co na to bierzecie???
Dlaczego nic mi nie przepisał i nie powiedział-nie rozumiem tego :wściekła/y:

Ojej ile sie dzieje :-( ja leze w szpitalu z krwawieniem :-( ale dzidzius mial sie dobrze na usg, tylko wyszlo lozysko przodujace i szyjka sie skraca... Wiec lece, leze i Was podczytuje...
Leż leż i wypoczywaj więcej nam nie zostało. Ja nie mogę mieć szwu bo mam bakterie ktorej najprawdopodobniej nie da sie usunąć, i u mnie to moze ale nie musi być jako normalna flora. Łożysko ma czas na podniesienie wiec będze dobrze.
Enya rozwarcie jest cały czas nie powieksza sie narazie moze leki zablokowały, moze
Ja was dziewczyny podziwaim dla mnie te wasze badania to czarna magia.

tez nie rozumie tych nk ,ja nadal sie szczepie u maliny,dubrawski nic nie wie,przy mojej pierwszej ciazy rok temu rzeczywiscie tez brałam encorton 10 dwa razy dzienne przez cztery tygodnie przed transferem a od transferu 1 tab ale hcg urosło do 450 i spadło,i przed kolejnym transferem kazał brac equoral 50 od3 dnia cyklu do 25 nastepnie encorton 10 ale wtedy nic nie wyszło.potem miałam szybka stymulacje w czerwcu 2 jajeczka ale nie brałam equoralui hcg 98 pote spadło- wzrosło -spadło.W sierpniu zakwalifikowałam sie na NFZ obstawiłam sie lekami ale hcg 0.1.Wychodowałam 10 blastocyst bo w programie hoduja do 5 doby,mam 38 i nie robiłam pgd bo w novum nie robia a ja podchodze zawsze tam mam 40 km a to tez jest wazne zeby sie nie tułac wizyty w róznych godzinach wylatywałam z pracy na 2 godz potem zostawałam szefowa nigdy sie nie krzywiła toleuje moje wypady juz 9 lat i jeszcze wyjazdy do łodzi.odbiegłam troche od tematu,po sierpniowej porażce pojechałam do dubrawskiego[autostrada mam40 min] do grudnia mnie przygotowywał i zlecił wlewy ale ja i tak w grudniu sie doszczepiłam u M eqoral jak kazał encorton10 fraxi i acard. przyjełam 23 grudnia wlewy criotransfer miałam 2 stycznia i hcg urosło do 8754ale w poniedziałek wystapiło krwawienie a wczoraj miałam miec kolejny wlew moze by wszystko uratował ale to tylko moge dzis tak gdybac.

Aditka i kaira, dziewczyny nie dajcie się . Jesteście naszymi największymi marzeniami:)
misia nk zleca na pierwszej wizycie. O przeciwciałach wogóle nawet się nie zająknęła więc nawet nie wiem czy je zleca...
alokin Ty się kobieto nie załamuj bo wyniki masz dobre. Aktywność na tym poziomie jest ok. Gdybyś miała ilość ok 20 to by było sporo ale masz niziutkie. Spokojnie.
Feluś masakra powiem Ci... Może faktycznie kolejny wlew by pomógł ale kto to może wiedzieć. Ja na 100% przed kolejną próbą chciałabym obniżyć te nk. Resztę już zrobiłaś. No chyba że to np wina mutacji i braku kwasu foliowego ale przy takich nk to ja bym raczej w nich szukała przyczyny. Teraz już coś się dzieje bo zarodku się implantują więc jest światełko w tunelu. A powiedz czemu Dubrawski nie kazał Ci się szczepić?

reklama
Do góry