reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
BalbinaMalina dzwoniłam :-)
Zawsze dzwonię-nie wytrzymałabym do przyjścia wyników pocztą :-)
Pani laborantka powiedziała że ma już wyniki z 08.01- dlaczego chcesz czekać aż tydzień ???
Która to Twoja seria?

kaira24 mam nadzieję że wkrótce dołączymy do Ciebie :-)

Ostatnia edycja:
Alokin dzwonię w przyszłym tygodniu, bo muszę potwierdzić ewentualne doszczepiania. Wielkich nadziei nie mam co, do wyniku, to była moja 3 seria, same pulowane, trzy szczepienia.

No to tak jak ja -też miałam 3 serie -ostatnia 3 szczepienia ale tylko 2 pulowane więc będzie dobrze-pewnie lepiej niż u mnie.
Jeśli będziesz miała ok 30 % to nie musisz się doszczepiać od razu-chyba że chcesz.
Ja jadę za tydzień tylko po leki

Ostatnia edycja:
Alokin super!!! To teraz bedziesz mieć zielone światło:)
Balbina kciukasy za wynik ale jestem przekonana że nawet jeśli MLR nie ruszy to i tak już będziesz mogła się starać, tak jak u mnie było z jednoczesnym doszczepianiem.
Barbinko kurcze widzę że staranka zawieszone jednak u Ciebie....Nie wyprzedawaj może mimo wszystko Clexany bo może właśnie teraz załapie?/ Czy uważacie teraz?? Rany smutno...Mój mąż też wkurzony bo On nie chce tej inseminacji, twierdzi że moglibyśmy poczekać do marca -no ale ja jestem niecierpliwa i w sumie za darmo korzystam:)
Kaira uspokoiło się już z rozwarciem??

Piszecie o TSH -ja miałam od 1 do 2 ( w ciągu 2 lat badałam chyba 4 razy) i bez problemu zachodziłam w ciąże a traciłam je na bank nie z powodu tarczycy. Więc ja też uważam że to zależy i każdy organizm jest inny.
Przepraszam że mało pisze ale ostatnio mam mało czasu a w pracy ruszyła inwigilacja z netem i nie bardzo mogę:(
Pozdrawiam Wasz wszystkie!!

Enyo tak zawiesiłam starania. W zasadzie to się nawet nie zabezpieczamy, bo czuję, że mi się zablokował organizm. Na myśl o ciąży bierze mnie strach. Muszę uspokoić nerwy i czymś się zająć. A siedzenie w domu nie pomaga :baffled:Clexane sprzedaję, bo mam fraxi 0,4 w domu. No i luteinę 50 wysyłam koleżance (tej od Maliny, zaszła w końcu po półtora roku starań i jest w 9 tygodniu), bo mi niepotrzebna. Na razie stanęliśmy. Nie chcę naciskać męża, zresztą nawet nie mam pomysłu na razie na siebie. Może za pół roku coś się ruszy. Wam kibicuję niezmiennie!

Ostatnia edycja:
Enyo tak zawiesiłam starania. W zasadzie to się nawet nie zabezpieczamy, bo czuję, że mi się zablokował organizm. Na myśl o ciąży bierze mnie strach. Muszę uspokoić nerwy i czymś się zająć. A siedzenie w domu nie pomaga :baffled:Clexane sprzedaję, bo mam fraxi 0,4 w domu. No i luteinę 50 wysyłam koleżance (tej od Maliny, zaszła w końcu po półtora roku starań i jest w 9 tygodniu), bo mi niepotrzebna. Na razie stanęliśmy. Nie chcę naciskać męża, zresztą nawet nie mam pomysłu na razie na siebie. Może za pół roku coś się ruszy. Wam kibicuję niezmiennie!
barbinka myśmy tak zakończyli sprawę, i 2 krotnie dziecko przyszło w najmniej oczykiwanym momencie, zero zabezpieczeń przez ostanie 2 lata i teraz załapało.

witam jestem własnie po3 poronieniu kazde w5 tygodniu szczepie sie u malinowskiego a mimo to trace ciaze oststnio wziełam wlew z imounoglobuliny ktury miał mnie ochronic ale i to nie pomogło.jestem załamana i nie wiem co mam dalej robic,jak długo sie juz szczepicie bo u mnie w lipcu minie 2 lata i nie wiem jak długo mozna je przyjmowac,sledze rózne fora i na kilku zwróciłam uwage na truskawke co z nia bo nie moge sie doczytac .pozdrawiam

reklama
Feluś kurcze, nie wiem co powiedzieć... chyba cos u Ciebie musi jeszcze byc , czego nie znalazł Malina, co Ci wyszlo w badaniach oprócz tego braku hamowania ?
widzisz , ja sie tez szczepie, ale na razie konczy mi sie okres ochronny, a w ciaze nie zaszłam..

W miedzy czasie zapisałam sie jeszcze do innej specjalistki od poronien, prf. Jerzak, i ona stwierdziła że badania u maliny sa niewystarczajace.
zleciła jeszcze usg z przepływami, witamine d3 i badanie insuliny po obciazeniu..
Twierdzi tez , że powodem moich poronień jest ta mutacja MTFHR, którą niestety malina troche olewa :-(, zleca branie tylko zwykłego folika,
a kazdy inny lekarz, który sie na tym zna,
twierdzi że bez kwasu foliowego na recpete sie nie obejdzie.
Nie wiem czy masz ta mutacje ?? ale moze warto by bylo sie tym zainteresowac.
Poczytaj tez wczesniejsze wątki MIromirki,
u nich przyczyną była uszkodzone dna w nasieniu Meza.. podobno w takich przypadkach, roni sie na wczesnym etapie..
Pytasz o Truskawkę, mam nadzieje, że nie obrazi ,
jak napisze, że niestety tez straciła ciąze po szczepieniach..
Straszne to , tak wszystkie pokładamy nadzieje w tej formie leczenia..

No a co Malina , na Twoje straty ? ,
twardo każe bezustannie sie szczepić ?

Zula dzięki raz jeszcze, ale masz racje, nie bede tu sama eksperymentować, najpierw jeszcze raz zrobie badanie tsh, bo może troche spadlo jak zaczełam zbijac prolaktyne, podobno jest to w tym powiazanie..
A jak nadal bedzie powyzej 2, to wybiore sie do endo.

Alokin super, że się udało !!!

Ostatnia edycja:
Do góry