reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Agnieszka odezwie sie jak wróci do domu ;):)
Fondi a robili ci zabieg u którego profesora ty jeszcze w szpitalu? Jesteś sama czy z m?

reklama
nie zbam tych lekarzy co robili ani moj gin bo ma urlop ani ta babka nie robila.
Nie oddalam do badania bo wynik czy byla wada czy nie duzo nie pokaze bo musialabym tez zbadac wczesniejsza fasolke bo obydwie w9tyg. odeszly:( wiec nawet jesli u jednej byla wada to czemu druga poszla...tylko pelna diagnostyka.moze wykazac co sie dzialo bo obydwie byly na zelaznym zestawie.
Czyje sie olana przez szpital i lekarzy tutaj dalej wciskaja ze trzeba sie starac..szok
tylko.kompetentny lekarz mi pomoze.
co z agnieszka ? oby wszystko dobrze.
strawbelka a jaki ty masz dalej plan dzialania ?

Fondi, przykro mi bardzo;(
ale ja się z Tobą nie zgodzę. Ja bym oddała kosmówkę do badań! Piszesz o pełnej diagnostyce i włląsnie od badania kosmówki powinnaś ją zacząć! A przypomnij mi jak u Was kariotypy wyszły - bylo ok?

Agnieszka odezwie sie jak wróci do domu ;):)
Fondi a robili ci zabieg u którego profesora ty jeszcze w szpitalu? Jesteś sama czy z m?
nie wiem kto mi robił bo mojego gina nie ma a wczoraj mnie skierowała ta babka co usg robiła. Dziś na izbie polecali mi tego lekarza szamatowicza. Tak z m jestem w szpitalu czekamy na wypis.

Fondi, przykro mi bardzo;(
ale ja się z Tobą nie zgodzę. Ja bym oddała kosmówkę do badań! Piszesz o pełnej diagnostyce i włląsnie od badania kosmówki powinnaś ją zacząć! A przypomnij mi jak u Was kariotypy wyszły - bylo ok?
a co ci wyszło ana tym badaniu kosmowki? Badanie kosmowki to inaczej genetycznie fasolki? Kariotypy mamy prawidłowe. I właśnie na tej podstawie stwierdził lekarz ze prawdopodobnie wcześniej była wada i dlatego jeszcze raz trzeba spróbować na zestawie ale niestety znów to samo :/ten sam tydzień dlatego nie upatruje problemu w genetyce bo może faktycznie teraz była wada ale to nie główny problem, na żelaznym zestawie samym nie zaryzykuję kolejnej ciazy
Dokładnie Agnieszka jak wróci to napisze z uśmiechem na twarzy ze wszystko ok:)

Fondi,
To faktyznie jak miałaś kariotypy i wyyszły prawidłowe, to nie ma sensu, bo tak jak piszesz, nawet jeśli to była wada to nic to nie wniesie. Aczkolwiek teraz sobie tak myślę, że jeżeli wyszła by wada to byś wiedziała,że żelazny zestaw nie zawiódł tlko przez genetykę fasolka zmara. Tak jak u mnie, miałam zestaw, ale okazało się,że wada która była nie dawała szans na przeżycie. Dzięki temu mam ogromną nadzieje,że może jednak na zsetsawie sie uda:)

witam sie i ja :-)
wlasnie wracamy z Lodzi,lekarz zlecil nam tylko kariotypy inne badania zleci ewentualnie po wynikach juz.powiedzial ze poronienia moga byc przypadkiem bo 2 pierwsze byly wczesnie.wiecej dowiemy sie za jakies 8tyg.

Fondi mi chodzi czy u sikory czy u tego 2 jestes .
Fasole oddają tak do badania za 2 tyg dostaniesz hispat
Chyba nie u Sikory. Bo nie mówili nic o nim. Ale kojarzę sikore ostanio jak miałam zabieg to był. Leze w tej pierwszej części jak się wchodzi to nie wiem do kogo nalezy ..myślę że na wypisie wszystko będzie. Dajesz nadzieje 7 poronieniami i 2 dzieci.

Dziewczyny u mnie wszystko ok. Moja kropka ma 9mm i tętno 142. Jak wróciłam do domu to musiałam się położyć bo jak nerwy mi puściły to takich mdłości dostałam że heja potem musiałam troche popracować dlatego dopiero teraz się odzywam.
Jeżeli chodzi o badanie kosmówki to ja jestem zdecydowanie na tak. Ja poprzedni płód wysłałam do Genesis w Poznaniu bo czułam że to nie wady genetyczne, mimo, że poprzednich nie badałam, i okazało się, że dziecko było zdrowe, dlatego Dubrawski miał już jakiś inny pogląd na mój przypadek. Tak więc Fondie nie zgadzam się że nie warto tej kosmówki badać bo poprzedniej nie badałaś.
Jeszcze ciekawa sprawa, dostałam skierowanie na badanie HPA-1a, poczytajcie.http://www.konfliktplytkowy.ihit.waw.pl/

No właśnie Fondi, taak jak Aga pisze. Takie badanie to "cenna wskazówka" Własnie to miałam na mysli przez moje "Aczkolwiek";) Zapytaj czy możeesz pobrać kosmówkę do badania!

Agnieszko
Super, że Fasolina rośnie w siłłe:) pięknie weekend rozpoczynasz:)
A możesz mi powedzieć na jakich lekach jesteś? i jakie wdroży leczenie lekarz jak zobaczył wyniki z kosmówki?

reklama
Agnieszka, super, ze wszystko ok, na takie wiesci czekalam.

Fondie. Tez bym zrobila badanie kosmowki. Ja 2 ostatnie ciaze mialam biochem wiec nie bylo nic do badania, a szkoda.

Do góry