reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Bertha z tego co wiem to te torbiele mogą wpływać na wynik AMH. Mnie wyszło 7 czyli też dużo i trochę na ten temat czytałam . Ja miałam ( mam chyba nadal) lekkie PCO ale u mnie objawia się to tylko długimi cyklami, skokami prolaktyny i małymi torbielkami na jajnikach które na szczęście w końcu pękają. Nie utrudniało mi to zachodzenia w ciążę.

Ja juz kiedyś to pisałam, może przypomnę że mnie swojego czasu w uregulowaniu cykli bardzo pomogły zioła ks. Sroki, mieszanka nr 3. Wspomagają tez owulację:)

To jak będziesz juz miała listę, to podeślij :)

No strasznie wysoki... Opcje sa 3:
- albo mam pcos (ale w to nie chce mi sie wierzyć)
- albo moje torbiele czeko wytwarzają coś co wynik przekłamuje
- albo mam wg norm w Diagnostyce płodność dziewczyny 10lat młodszej ;)Zobacz załącznik 744695

Edit: a myśle sobie czy moze wiek kiedy była pierwsza @ ma znaczenie do tego amh. Bo to ile amh wg wieku powinno wynosić jest tylko statystyką. A ja dosyć późno dostałam pierwsza @, ostatnia z klasy zaczęłam dojrzewać, miałam 14,5 lat. Wy kiedy miałyście pierwsza @?
Jasne że pochwalę się i przed i po wizycie ;) ba nawet napiszę Wam jak będę miała zamiar zadzwonić do Niego i umówić się na wizytę :D

GosiaosiaS35, post: 13692744, member: 129590"]Bertha we Wrocławiu raczej nie robią nk. Ja pobierałam krew w diagnostyce, a potem wysyłałam dhlem do Łodzi do labu APC. Płaciłam przelewem jakoś około 100 zł za cały komplet badań z limfocytami itd. Wyniki przesyłali pocztą po około 2 tygodniach.
Jeśli chcesz poszukam namiary.[/QUOTE]

Gosia można tak pobrać krew w lab .i sobie samemu wysłać ?
Też chciałabym tak zrobić a żeby do Łodzi nie jechać bo mam jeszcze ze 3. badania do zrobkrnia .W APC tak można do nich wysłać krew?Pozatym po wlewie może faktycznie sprawdze czy nk spadają .

Agnieszka P
Wiem że jesteś cała w strachu .Tymbardziej że mnie się teraz nie udało to wystraszyłam pół forum .
Myślę że limit niepowodzeń został już na tą chwilę wyczerpany i teraz będzie w środę na wizycie widać u ciebie piękny pęcherzyk z ciałkiem i zarodkiem .Samych pozytywnych myśli ci życzę .!!!!!!!

Doris no mialam mdlosci dosc duze do poludnia wiec chyba nie jest zle chciaz o niczym nie swiadczy.
starawbelka ja tez bym dostałam taki przepis na chleb i ta strone o tlustym zyciu?
ale piszecie o tych przegrodach ja nigdy nie mialam histerioskopii robionej susana ty chyba lekarza pytalas o nia ostanio czy cos pomyliłam i mówił gin,że nie trzeba jak masz dzieci ? pewnie cos pomieszałam.
dziewczyny u nas podobno ma być jutro 10 stopni normalnie idealnie na długiiii spacer.
agnieszka trzymam kciuki za wizyte twoja teraz musi sie udac.
Fondie
Ja rozmawiałam z lekarzem o kariotypach że jak mam 2 dzieci to pewnie są dobre .Chciaż inny gin genetyk powiedział że już nieraz się zdziwił że kobitka ma dwoje zdrowych dzieci a potem kariotyp wychodzi żle .Histero też gin powiedział żeby nie robić ani drożności jeśli w ciąże zachodzę .
Na przegrodach się nie znam .

Jeszcze wam powiem dziewczyny że jak byłam u tego genetyka w środę to powiedz.że jak mi wyjdzie ta mutacja przy której się bierze formy metyl. kwasu fol.( nie pamiętam która jak się nazywa) to jest zakaz brania zwykłego kwasu tylko metylowany bo zwykły może szkodzić.!!!
A moja ginka zleciła mi 15 mg zwykłego kwasu:szok:Już wagon zjadłam cały .

Ja nie wiem jak zz tym zwyklym kwasem foliowym, ale mi raczej nie zaszkkodzil, i wielu moim znajomym tez nie... mam nadzieję ze to nie. :/ ja tak na orawde pod koniec swojej ciąży się dowiedzialam, ze powinien byc metylowany...

reklama
Aha. A wiesz juz jakie to bedą badania? (Może ktoś juz jakaś listę przesyłał?) moze jakies tez porobie jeszcze..

A, tez apropos badań, zrobiłam sobie amh..
Wyszło mi dziwnie bo ok 11... Co to moze znaczyć? W sensie czy sie cieszyć czy to jednak za duzo (bo czytałam ze to moze świadczyć o pcos). Ale ja mam generalnie regularne cykle, kilka razy miałam monitoring i pecherzyki pękają.. Mam torbiele czekoladowe w jednym jajniku, moze to one zaburzają wynik?
Bertha
Moje AMH to 4,9.
Pierwsza@ jak miałam 14,5 roku.
Mam 39 lat a amh jak 18 latka .I co z tego jak poraniam .

Ostatnia edycja:
Do góry