reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Kwiatuszek ale namieszane [emoji52] skoro genetyk orzekła, że wynik ok to nie ma powodu do zmartwień :)

Zjadłam zupę pomidorową i leżę, i na razie się nie rusze bo nie mam siły [emoji1]

reklama
Enya wlasnie cos w ten deseń mi mowila Pani genetyk. Ale ze jesli chce byc spokojna to moge skonsultowac wszystkie wyniki z genetykiem. Koszt takiej opinii kosztuje od 200-250 zl. W sobote ide do Dr Przybycienia. Zobaczymy co on mi powie.
Dzieki dziewczyny!
Ja też konsultowałam się z panią genetyk z Genesis w Poznaniu i właśnie ona mnie uspokoiła:) Idź, porozmawiaj; jestem pewna że Cię uspokoi. Tylko idź z mężem żeby jego też przekonała; )

Czarna mała do Baśka przychodzi opiekunka :) Dopiero od września chcę ja dać do żłobka, będzie miała 2 lata to tak akurat . Ja kończę pracę o 14 a w piątki o 12 wiec spoko:)

Kwiatuszek to tera mnie zaintrygowałaś. Ciekawa jestem co mi wyjdzie w kariotypach jak mamy dziecko z wadą to czy to wyjdzie od któregoś z nas czy to taki czysty przypadek bo skłaniam się bardziej do opcji nr2 ;)

Kwiatuszku poczekaj co ci powie Przybycień, wiesz, że ja tez tak mialam napisane- kariotypy prawidłowe ale satelity i hromosomy tez były- fakt robiłysmy w tej samej przychodni ale mi P. cos powiedział na temat mioch hromosomów. Do soboty dasz rady kochana ;-*

A ja Wam powiem, ze sie zasmucilam. Rozmawialam teraz z siostra. I ona uparcie twierdzi, ze ja nie mogę miec synka. No bo ostatnio triploida byla i synek. I ze jak by miala urodzic chore dziecko to by wolala zostac przy jednym. To jej tlumacze ze prawdopodobienstwo ze ja urodze chore dziecko jest takie same jak u niej... Ehhh nikt z rodziny mnie nie rozumie. Patrzą na mnie jak na kosmitke. Chyba juz im nic wiecej mówić nie będę, bo i tak mnie nie roZumieją.

reklama
No mam nadzieje ze zdążę jak bedzie wieczorem... wczoraj test negatywny byl...
Kurka że też wczoraj nic nie było. ..
Bo od pozytywnego testu to 24h do owulacji?

marthata123 zależy jakiej firmy masz test owulacyjny, według mnie najlepsze są one step ovulation wskazują dzień przed owulacją. Te z apteki zazwyczaj są badziej czułe i gorzej z nimi wycyrklować w owulację, gdyż wskazują owu 3 dni przed i nawet dzień po owu tak jest edług moich obserwacji. Mierz sobie temperaturę i badaj śluz to też powinno cie naprowadzić na owulację, no i działaj dziś i jutro. Na pewno zdążysz jak dopiero dziś dwie krechy na teście to spokojnie masz 2 dni prób, powodzenia, trzymam kciuki

Pierwsze nk badałam w 4 dc -28% a drugie w 30 dc-30% stąd może być wzrost nk tak powiedziała immunolog, ale i tak zmieniła lek, mi tylko zależy aby dziecku nic od tych leków nie było dla mnie może negatywnie działać na nerki, no zobczymy. Ogólnie mam apetyt po encortonie a Wy?

Do góry