reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Widze, ze paniki ciag dalszy. To i ja troche "popanikuje". Odebralam wyniki kariotypow. I z mezem mamy prawidlowe... Ale... No wlasnie zawsze jest jakies ale... U M stwierdzono inwersje pericentryczna heterochromatyny w jednym z chromosomow pary 9 oraz podwójne satelity w jednym z chromosomow pary 22. A u mnie zwiekszone satelity w jednym z chromosomow pary 21.
Jak nie urok, to sraczka...
Dzwonilam do Pani genetyk, ktora badala mi kosmowke synka. Powiedziala, ze to raczej wplywu na zarodek nie ma. Ale podala mi też nazwe poradni gdzie moge sie zgłosić w razie pytan...
Kwiatuszek czarna magia dla mnie co ty piszesz. Tzn że to nie ma żadnego wpływu na rozwój ciąży?Ani żadnego ryzyka że dzidziuś nie będzie zdrowy?

reklama
Dzwonilam wlasnie do tej poradni co mi polecila Pani genetyk i zapisalam sie na za 2 tyg. Zobaczymy co mi tam powiedza... Ja tez wlasnie nie wiem co to znaczy. M sie podlamal. Pierwszy raz mi powiedzial, zebysmy sobie dali spokój...

Dzwonilam wlasnie do tej poradni co mi polecila Pani genetyk i zapisalam sie na za 2 tyg. Zobaczymy co mi tam powiedza... Ja tez wlasnie nie wiem co to znaczy. M sie podlamal. Pierwszy raz mi powiedzial, zebysmy sobie dali spokój...
Ale to ci wyszło w badaniu kariotypów czy w innym bo piszesz że kar.dobre?

Pisze tak: kariotyp meski żeński prawidlowy. I opis pod jest napisane co dalej wyszlo.
I pisze tak:
Wynik bafania wyklucza aberracje liczbowe i duze aberracje strukturalne, ale nie wyklucza genetycznej przyczyny niepowodzen rozrodun m.in. mozliwosci powstania aberracji chromosomowych "de novo" na poziomie komorek rozrodczych lub zarodka.

moze po prostu u was takopisuja. u nas jest tylko napisane ze prawidlowe i xx i xy i wsio a moze kazdy znas ma jeszcze takie mozliwoscitakie . skupili sie moze nad szukanie przyczyny porinien a u nas sprawdzili tylko kariotypy

Kwiatuszku to oznacza tylko tyle że dziecko nie dziedziczy żadnej wady genetycznej bo wy takich nie macie i nie jesteście nosicielami ale podczas podziału komórkowego może dojść do powstania takich wad jak u każdej zdrowej pary. Jak dla mnie to po prostu informacja ;)

Enya wlasnie cos w ten deseń mi mowila Pani genetyk. Ale ze jesli chce byc spokojna to moge skonsultowac wszystkie wyniki z genetykiem. Koszt takiej opinii kosztuje od 200-250 zl. W sobote ide do Dr Przybycienia. Zobaczymy co on mi powie.
Dzieki dziewczyny!

reklama
To chyba oznacza jakąś drobną nizgodność .Skoro same kariotypy dobre to takie anomalia chromosomowe na wczesnym etapie samego podziału komórek czy złej implantacji zarodka są bardzo częste.i zdarzają się u wielu osób

Do góry