reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Martha ja nie kwalifikuję się do szczepień, wlewów tez mi nie zalecił, twierdzi że nie ma dowodów na to, że intralipid pomaga, mówi że skuteczne są tylko wlewy IVIg a to koszt 4500 zł jeden wlew a żeby go zalecić trzeba wykonać jakieś dodatkowe badania.
Agnieszka a ty wogóle robiłaś u niego te NK?

reklama
doris przy jakiej becie mialas serduszko?

tak jak pisałam wcześniej, w 44 dc czyli jakoś 26 dpo to było 6 tyg i 1 dzień miałam betę ok 92 tys albo 95, usg robiłam 3 dni później czyli 6 tyg i 4 dni i było już serduszko. Bet więcej nie badałam, ta co do chodziła do prawie 100 tys była ostatnią

znalazłam wkoncu "
W prawidłowej
ciąży poziom HCG wzrasta przynajmniej o 66 % w ciągu 48 godzin i o 114 % w ciągu
72 godzin. Im ciąża starsza tym wzrost stężenia HCG wolniejszy i w przedziale
1200 mIU/ml-6000 mIU/ml poziom HCG podwaja się średnio w czasie 96 godzin (4
dni), a dla stężeń przekraczających 6000 mIU/ml ten czas może być jeszcze
dłuższy."

tak jak pisałam wcześniej, w 44 dc czyli jakoś 26 dpo to było 6 tyg i 1 dzień miałam betę ok 92 tys albo 95, usg robiłam 3 dni później czyli 6 tyg i 4 dni i było już serduszko. Bet więcej nie badałam, ta co do chodziła do prawie 100 tys była ostatnią
o matko jakie welkosci bety! no u nie bedzie 6 tydz 3 dzien w czwartek

Fondie daj spokój już z tą betą, ja raz doszłam do bety ponad 40000 i nic z tego nie wyszło. W ogóle miałaś już tylko dobrze mysleć!
Susana tak badałam NK i miałam tylko lekko ponad normę. Encorton też działa na nk.
Dubrawski mi tłumaczył że intralipid to tak jakby żywienie pozajelitowe, a wlew z immunoglobin to tak jakby przeciwciała działające na cały organizm.

Ja bym tych bet tak nie analizowała .
Każdy jest inny .
Ja miałam betę przy pustym jaju płodowym 33 000. i wciąż rosła ale wolno.Zarodka nie było .

Miałam też tak że zarodek z serduszkiem był przy becie 6000.

Lumia miała serduszko przy becie 300

Fondie ty miałaś zarodek z serduszkiem przy becie 2000 pamiętam .Nie masz co porównywać się do bety Doris bo ona ją miała od początku dużą .
Daj sobie spokój nie analizój!!!!!!!!!!!!!! .To nic nie zmieni .
Tak jak piszesz i widzisz .Każdemu bety inaczej rosną .Niektórym szybko i jest żle innym wolno i rodzą zdrowe dzieci .Naprawdę nic już nie zmienisz i nie pomożesz więcej niż zrobiłaś do tej pory .Na ostatnim usg wszystko książkowo było .Ciesz się bliżniakami.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fondie daj spokój już z tą betą, ja raz doszłam do bety ponad 40000 i nic z tego nie wyszło. W ogóle miałaś już tylko dobrze mysleć!
Susana tak badałam NK i miałam tylko lekko ponad normę. Encorton też działa na nk.
Dubrawski mi tłumaczył że intralipid to tak jakby żywienie pozajelitowe, a wlew z immunoglobin to tak jakby przeciwciała działające na cały organizm.
Moja internistka mówiła że encorton to 1 mg na kg masy ciała się bierxe.W ciąży pewnie się boją więcej dawać .Także my i tak małe dawki bierzemy

reklama
Dziewczyny jak cyce 4 dni przed@ sa niebolace i takie jak zawsze po@ . Bo mi w tym cyklu wogole sie nie zmienily, a zawsze przynajmniej jak nie bolaly to byly powiekszone i jedrne. Moze byc ciaza? Dupka biore 2×1 to chociaz od tego powinny bolec. A tu dupa, jakbym znieczulenie w nie dostala.

Do góry