reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczyny a do ktorego dc mam brac tego dupka? Bo jutro 24dc. Ja mam cykle 28 dni. Dopoki bede brac dupka to @ nie przyjdzie? Ile po odstawieniu przychodzi. Wyjasni ktos mechanizm dzialania tego dupka bo ja tego nigdy nie wiedzialam

reklama
Strawbelko,
Bierz spokojnie - nic się nie martw @;) bo i tak nie przyjdzie:p hahaha
A tak na poważnie - dupek może troszkę wydłużyć cykl, ale czasami na dupku też się dostaje.
Masz dobry pomysł. Zrób jutro betę i powtórz za dwa dni, będzie wszystko jasne i wtedy będziesz wiedziała czy odstawić czy nie;)

Nafoczko,
A ja mam do Ciebie pytanie - bo mnie zaitrygowała Twoja wypowiedź.
Prolutex zawiera w sobie hcg? Byłam pewna ,że to prgesteron, no i tylko takie info w necie znalazłam:)

Dziewczyny a do ktorego dc mam brac tego dupka? Bo jutro 24dc. Ja mam cykle 28 dni. Dopoki bede brac dupka to @ nie przyjdzie? Ile po odstawieniu przychodzi. Wyjasni ktos mechanizm dzialania tego dupka bo ja tego nigdy nie wiedzialam
Zrób jutro betę .
Powtórz we wtorek bo do środy nie wytrxymasz .Zobaczysz czy rośnie czy spada.
Ja brałam dupka a jak odstawiałam za 2 dni przychodziła @ .

Dziewczyny nic mi nie jest .
Jutro może tą betę powtórzę .Zobaczę jak spada.Czekam a tu nic żadnego plamienia nawet .
Cyce bolą niemiłosiernie .Masakra.

dziewczyny mam termin do dok. Przybycienia na 01.02 na 10.30 gdyby któraś chciała to mogę spróbować odstapić bo bede go odwoływać
Lumia tak mi na poczatku powiedział lekarz o Susany genetyk-Dudarewicz, jak do niego dzwoniłam, ze to podnioslo mi bete bo ja myślalam tez że to tylko progesteron. więc pierwszą opinie uslyszalam od niego a P. wczoraj nie wiedząc, ze do genetyka dzwonilam powiedzial mi to samo- w końcu to on mi kazal to brać

Ostatnia edycja:
Dzień Dobry

Jakoś mi tak zeszło z rożnymi rzeczami od rana, że dopiero usiadłam do kompa, przeczytałam i dspisuję. Musze Wam powiedzieć, że straszne nerwy mam ostatnio, wszystkich sie czepiam o byle co i nie wiem szczerze mówiąc jak oni ze mną wyrabiają. Teściowa mnie tak irytuje niektórymi tekstami, że musze wychodzić z pokoju żeby czegoś głupiego nie powiedzieć :-)
Ale teraz do rzeczy :-):

A.znacie przypadek gdzie w 1ciazy byly nudnosci a w 2donoszonej nie ?
Fondie, już Ci pisałam że ciąża każda może być inna, ja donosiłam 3 jak na razie i dopiero wtej czwartej miałam takie dolegliwości. Spokojnie, objawy masz, śmierdzi Ci wszystko, macica ciągnie, cyce bolą czyli jest ok.

Witam, dziś niedzielny Boży poranek więc postaram się wyskoczyć z dobrymi weściami ;)

Byłam wczoraj-dośc późno- u dok. Przybycienia. Zrobił mi jeszcze raz usg. Parametry wyszły mu całkiem inne.

· Fala zwrotna serduszka jest ale 20cm, a nie 60 (co w ogóle nie kwalifikuje fali jako fali),

· przezierność karkowa NT 0,9 nie 2,1

· kość nosowa „długa jak u Żyda”- nie pyzaty jak przy ZD. Bardzo bardzo go zdziwiły moje wyniki, cóż.. życie.

· Facet 8,95 cm- dzieci z ZD są młodsze z OM, on starszy o 4 dni czyli 14t5d a cokolwiek by nie mierzył, obwód brzuszka, głowy, całą długość itd. za każdym pomiarem wychodzi mu tak samo.

· Prolutex to betahcg więc z pewności wartość bety w biochemii podniosla- a brałam jeszcze wtedy

Na tym etapie wiedzy nie robiłby nic, nawet Nifty czy harmony są zbędne, choc oczywiście mogę a amnio niesie zbyt duże ryzyko. A testy PAPPA przy tak stymulowanej ciąży jak moja (wasze) nie powinnam robić bo generalnie testy wychodzą przekłamane a w naszych wypadkach to już bardzo często.
Pan doktor jest osobą o ogromnej wiedzy i jeszcze wiekszym sercu ale jest cholerykiem i jakby miał mi cos do powiedzenia to jestem pewna, ze by to zrobił. Ma specyficzne poczucie wartości ale na lepszego czlowieka nie trafiłam.

Postanowiłam nie robić dalszych badań, jestem na chwilę obecną uspokojona (choć ryzyka nie da się nigdy wykluczyć) a gdyby cos wyszlo nie tak i tak innej decyzji niż urodzenie nie podejmę.

Zatem jest jak jest, zawsze może być gorzej wiec byle do przodu ;)

Dziekuje za zainteresowanie i wsparcie bo wiem że czasem trudno doradzić cokolwiek :*

Nafoczka, ja to wszystko wiedziałam i ostatnio Ci napisałam :-). Teraz musisz do mnie przyjechać mnie uścisnąc tak jak napisałas ostatnio. Mały jest zdrowiutki, rośnie sobie i tak bedzie rósł do lipca.

Nafoczka cudne wieści!!! Ja po pappa podjęłam z mezem ta sama decyzje ze nie robie nic wiecej i tak urodzę wiec nic nie zmienia kolejne badania.

Fondie wiem ze jestes w ciąży ale musisz wyluzować. Objawów brak zle bedą zle beta zle. Ciesz sie ze jestes w ciąży nie trzymasz głowy w kibelku podwójne i ciągnie narazie pachwina. Ciesz sie chwila ze jestes w ciąży podejrzewam ze większość dziewczyn chętnie by sie z toba zamieniła byle tylko widzieć te II krechy na teście u byc w ciąży.
Na 8 ciąży każda była inna każda. Od zygania płakania biegunki docudowne uczucie i blogi spokoj
Każda z nas schizowala i bedzie schizowala to naturalne nie zachodzimy w ciąże za 1 razem i bierzemy tylko witaminy dla kobiet w ciąży. Musisz znaleźć jakiś sens w tym wszystkim bo jak sie ciebie czyta to ja osobiście cię wogole nie rozumie czego ty chcesz.

Czysta racja aleja Fondie rozumiem! Sama panikowałam nie wiem jak - nie pisałam o wszystkim i tej całej mojej panice, bo byście pomyślałay, że jestem nienormalna :-)

..............................
Dziewczyny przepraszam jesli was to juz irytuje postaram sie to zmienic ja po prostu boje sie jak jasna cholera o te dziezieciaczki !!!!!!!!!!boze co ja bym dala zeby sie udalo!!!!! .............................

Fondie, tak jak napisałam wyżej, ja Cięrozumiem. Rozumiem Twoje wątpliwości, strach itd. Pisz i pytaj jak potrzebujesz. jak będziesz na moim etapie to się pewnie już trochę uspokoisz.

.........................................
Beata
Już sama nie wiem, mam mętlik. Nic nam się nie udało załatwić na miejscu u genetyka;/ tzn za dwa - 3 miesiące będzie tel zeby przyjechać na pobranie krwi;/ Nie mam już skierowania. Czy ten termin Twój w Łodzi dalej aktualny?
Pójdę do Rodzinnego jeszcze raz wyżebrać - tylko nie wiem czy mi da;/ Wiedziałam,że coś przekombinuje;(
Poza tym zleciła tylko kariotypy - "mutacje dopiero po wynikach kariotypów" - ehhhhh

Lumia, tak czytam i zastanawiam się czy Ty nie chcesz w między czasie albo w ogóle podjąć kolejnej próby bez robienia tej całej reszty tych specjalistycznych badań. Albo może w trakcie czekania. Bo z Twojego wyniku wyszło, że to czysty przypadek, a zestaw leków i tak musisz brać żelazny więc cokolwiek więcej by nie wyszło to i tak nic nowego nie dostaniesz, no chyba że zdecydujesz się na szczepienia.

Fondie nie wiem ile jestem po owu bo nie wiem kiedy miałam. Jeśli chodzi o objawy to nie ma co się doszukiwać, ze mną w ciąży moja mama non stop wymiotowała a w ciąży z moją siostrą już nie. Ja w żadnej nie wymiotowałam, w tej donoszonej też nie.
Agnieszka, jak się czujesz? Idziesz jutro na betę?

Dziewczyny ja jutro chyba na bete polece bo z tej niepewnosci meza wykoncze, mowi ze jestem dzis zlosliwa i nie do zycia.
Myslicie ze jest sens zrobic jutro i w srode? Jutro bedzie 10dpo owu. A w piatek wczesnie rano bralam pregnyl ale tylko pol dawki.
Jak beta bedzie rosla to bedzie wiadomo, czy zaklamane to moze jeszcze byc.
Ja do soboty oszaleje, dzis juz chodze jak bomba zegarowa.

Strawbelka, No pewnie, ze jest sens. Po co masz się męczyć i stresować. Sytyacja będzie jasna nawet jak zrobisz co 24h, bo albo będzie spadać albo rosnąć :-)

Bierz póki nie zrobisz dwa razy bety.

Susana, jak się czujesz? Brzuch nie boli? Nic się nie dzieje?

Witam RESZTĘ NIEWYMIENIONYCH DZIEWCZĄT

A ja mam od wczoraj jakieś swędzenie TAM, tzn. na pewno nie są to grzyby bo inaczej to i właściwie raczej mnie piecze niż swędzi, hmmmmmm,.....kupiłam kapsułki dopochwowe lactovaginal (moża w ciąży używać :-)) i czekam na efekty.

aaaaaaa, kupiłam dziśw Smyku bo sa mega wyprzedaże dwupak spodenek dla mojego Malucha :-).
Są piękne i oko się cieszy :-)

Doris,
Starania chciałabym ropzpocząć jak najszybciej - jakkolwiek to zabrzmi, ale ja już czuję się gotowa.
Ale z drugiej strony chcę wiedzieć coś więcej. Ja po drugim poronieniu już rozpoczęłam diagnostykę, a w międzyczasie badania - to było ryzyko, ale nie chciałam czekać,ąz wszystkie badania zrobię. Lekarz to zaakceptował i dał zielone światło. Stałlo się jak się stałlo.....
Może to i przypadek, ale chyba kariotypyy , nk i allo + mutacje chiałabym zrobić...zobaczymy. Wszystko wyjdzie w praniu. Mam gdzieś w głowie plan żeby zrobić nk, allo i mutacje na włlasną rękę, a na kariotypy czekać na nfz i w między czasie się starać...zobaczymy. Muszę iść do gin i obgadać temat;)
Teraz jestem jak rozum i serce z reklamy orange:p
Serce mówi starać się, a rozum - poczekać na diagnostykę;P:) i oto taka sytuacja:)
Doris,
Co się nie okarze,że znów z chłopca dziewczynka się zrobi;P;)

Doris
Tak jak pisa£am wyżej .Żadnych bóli , plamień .Cyce tylko bolą .
Jutro chyba znowu na betę pójdę zobaczyć czy spada.Dziś 42 dc.

reklama
Lumia, no tak, rób badania ale wiesz, nawet jak wyjdą podwyższone NK to i tak dostaniesz to samo czyli cały żelazny zestaw. To Twoja decyzja i Ty wiesz najlepiej co dla Ciebie dobre :-)
Susana, mnie cyce długo bolały, właściwie zawsze do końca @. Jak dziś masz 42 dc to chyba jeszcze musisz poczekać. To też zależy podobno od wysokości bety. Sprawdź,to będziesz wiedziała jaki spadek.

Do góry