reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
nie wiem jakos porownuje znow do poprzedniej ale wogole dziwne ze w 40 dc mialam dopiero 5t3d i dosc wysoka bete zrobilam ja wtedy 2200 a po dwoch dniach mialam 2400 zle przyrastala ale zastanawiam sie od kiedy tak zle rosla i ile musiala miec w tym tyg.
Nie zaokraglaj tygodni, ja tą ciążę przeleżałam w dwóch szpitalach, w różnych tygodniach ciąży i wszystkich interesowały tylko skończone tygodnie. Jeśli jesteś np w 4 t 4 d to nadal w 4 tygodniu. Ja urodziłam dokładnie w 35t 2d i wszędzie piszą 35 tc a nie 36. Jeśli wyznaczają Ci termin porodu to też w skończonym 40 tc a nie w 39t6d. Tak to wygląda. A na początku jest ogromna różnica w becie między 40 dc a 28 dc.

Sorki że ja tylko o sobie ale martwi mnie ten estradiol że taki niski. Jutro chyba skończę do innego labo i jeszcze raz zrobię. Coś poczytałam że mogło nie być owu wiec może jeszcze wbije się do jakiegoś gina sprawdzić czy owu w ogóle była i czy wsio ok. Ciąży nie ma na bank. Podwozie zbadał am i nic nie powiekszone cyce tylko bokami czuję ale to od lutki. Eh jeszcze nie mialam problemu z owu to już mam...

Sorki że ja tylko o sobie ale martwi mnie ten estradiol że taki niski. Jutro chyba skończę do innego labo i jeszcze raz zrobię. Coś poczytałam że mogło nie być owu wiec może jeszcze wbije się do jakiegoś gina sprawdzić czy owu w ogóle była i czy wsio ok. Ciąży nie ma na bank. Podwozie zbadał am i nic nie powiekszone cyce tylko bokami czuję ale to od lutki. Eh jeszcze nie mialam problemu z owu to już mam...
A moze to zwykly blad labolatorium.

Też tak może być że błąd .Może jutro zrobić faktycznie gdzie indziej jeszcze .I z wynikiem. zadzwonić do dubra.?
Mogło tak być że tej owulki nie bylo.Tak się poprostu może zdarzyć a nie musi to być problemem kochana od razu .

Dziewczyny kiedy byłyście 1 raz u gina? Ja mam w czwartek wizytę ale się zastanawiam czy nie iść np jutro ? Będzie coś widać?Chodzi mi o pęcherzyk .Jutro będzie 4 tygodnie wg om.

ja byłam dokładnie na usg 24 dpo, był pęcherzyk ciążowy 14mm z pienym pęcherzykiem żółtkowym, ktry ponoć świadczy o tym, że zarodek sie pojawi i nie będzie pustego jaja.

doris wedlug om 21 wrzesnia termin chyba wychodzi

Susana,A Ty na kiedy masz termin wg OM?

Fondie jutro kończysz 4 tygodnie ciąży .We wtorek zaczynasz 5 tydzień.

ja też tak liczę tygodnie, dziś zaczęłam 15 tc :-)

Fondie ja słyszałam, że steryd podnosi insuline i cos w tym moze być bo przed braniem mialam 5 na czczo a na poczatku ciąży przy encortonie skoczyla mi na 10
Już sterydu nie biore, jak mi lekarz nie kazał to bralam 10mg ale szybko zaczęłam schodzić, a folika biore 15mg + metylowy ale nie biore femibionu a tam tez jest wiec masz ok :) Fondie nie kalkuluj tylko powtarzaj przyrosty :)

Naprawdę odstawiłaś już steryd? ja miałam to zrobić ale jak Karpidlak i Enya napisały, że brały do 17-20 tc to biorę dalej ćwiartkę tabletki i boję się odstawić

Doris
Ja mam jutro około 17 dpo dopiero
Według om termin. na 20 wrzesień.
Już ci kiedyś pisałam że ja miałam piękny pęcherzyk żółtkowy i puste jajo płodowe .:huh:Chyba jeszcze poczekam z tą wizytą :baffled:

reklama
Susana, no właśnie pamiętam, że kto pisał, że tak może być ale mi gin wtedy na wizycie powiedział, że jak jest to będzie zarodek. Co do usg ja byłam 24 dpo ale mój pęcherzyk ciążowy był już spory więc myślę, że spokojnie można iść wcześniej na jakieś dobre usg.
Trzymam mocno kciuki za Ciebie

No i Dziewczyny, może urodzicie tego samego dnia (Susana, Fondie), bo terminy macie prawie identyczne :-)
Wrzesniówki 2016 już piszą, czasami je podczytuję :-)

Do góry