reklama
Susana, a co ja mogę mieć za objawy 7dpo? W pierwszej ciązy parę dni w okolicy terminu @ zaczęły mnie boleć piersi, wyskoczyły mi żyłki i guzki Montgomeriego na sutkach - żyłki i guzki mam teraz stale, zostały mi na pamiątkę. A piersi są napompowane po Dupku. Generalnie w pozostałych ciażach nie miałam objawów przed terminem @. Także czekam i się irytuję.
Hej dziewczyny!
Nafoczka - gratuluję synka! Nie denerwuj się, będzie dobrze.
Enya, śliczna Basieńka!
Susana, Fondie - gratulacje! Już nie latajcie na betę, żeby się nie denerwować, a jest dobrze.
Tola - ja się szczepiłam, ale tylko dlatego, że lekarz mi powiedział, że w Polsce nie leczy się intralipidem, a chciałam go, bo nie ma skutków ubocznych, nie ingeruje za bardzo, a jest skuteczny, na zachodzie dużo częściej używany. W końcu znalazłam lekarza (dzięki Kruszce, która też brała intralipid, a nie brała encortonu i ma Synka-pozdrawiamy), co go daje, ale nie daje encortonu, bo mówi, że intr. jest lepszy, ma szersze działanie, niż encorton. Ale podaje się go co miesiąc, nie słyszałam, żeby tylko jednorazowo.
Strawbelka Tobie skoczyły NK po intalipidzie i encortonie, czy samym intralipidzie?
Arda, bierzesz encorton, luteinę (ile)?
To wszystko jest strasznie trudne, chyba nigdy nie będzie do końca wiadomo, dlaczego się udało, albo nie...
Czy ktoś słyszał o lekarzu w wielkopolsce, który podaje intralipid. Czy mógłby ktoś mi coś napisać o dr Kampioni?
Enya, śliczna Basieńka!
Susana, Fondie - gratulacje! Już nie latajcie na betę, żeby się nie denerwować, a jest dobrze.
Tola - ja się szczepiłam, ale tylko dlatego, że lekarz mi powiedział, że w Polsce nie leczy się intralipidem, a chciałam go, bo nie ma skutków ubocznych, nie ingeruje za bardzo, a jest skuteczny, na zachodzie dużo częściej używany. W końcu znalazłam lekarza (dzięki Kruszce, która też brała intralipid, a nie brała encortonu i ma Synka-pozdrawiamy), co go daje, ale nie daje encortonu, bo mówi, że intr. jest lepszy, ma szersze działanie, niż encorton. Ale podaje się go co miesiąc, nie słyszałam, żeby tylko jednorazowo.
Strawbelka Tobie skoczyły NK po intalipidzie i encortonie, czy samym intralipidzie?
To wszystko jest strasznie trudne, chyba nigdy nie będzie do końca wiadomo, dlaczego się udało, albo nie...
Czy ktoś słyszał o lekarzu w wielkopolsce, który podaje intralipid. Czy mógłby ktoś mi coś napisać o dr Kampioni?
G
Gość
Gość
No wlasnie, bo ja caly czas mam metlik w glowie. Moj lekarz powiedzial ze encorton to ostatecznosc i mi nie da. Natomiast Lilia do niego tez chodzi i on jej dal encorton mimo ze ja mialam nk24% a Lilia 17% wiec uwazam ze oni to chyba go daja jak chca. Susana ja teraz zaczelam te wlewy i po nich mi nk spadaja, chcialabym ten encorton, bo boje sie ze bez niego mi sie nie uda, ale tez sie go wziasc z obawy ze mi cos popsuje i nk urosna. Ja mam caly czas dylemat i bije sie z myslami, nie wiem co ostatecznie zrobie. Ale to fakt na jednego dziala taki zestaw, na innego nie.Strawbelka ty piszesz :najpierw wlewy potem encorton
Mnie moja ginka mówiła - próbujemy na encortonie. -ostatecznie na wlewach .
Myślę że na jednych zadziała jedno a na innych drugie.Nie można powiedzić że jedno jest gorsze czy lepsze..
Największą ingerencją w organizm są szczepienia ale niektóre dziewczyny tak jak Enya są dowodem na to że warto.
Ps piękna Basieńka!!!!!!!
G
Gość
Gość
Ja biore tylko intralipid. Nk mialam 24% po 3 wlewach 17%. Obecnie jestem juz po 5 wlewach. Encortonu nigdy nie bralam.Hej dziewczyny!
Enya, śliczna Basieńka!
reklama
witam,
Apolinka też czekalam na Towoja wiadomość, niestety jej nie mam, ani od Beaty???
Fondie ja estrofem miałam na początku stymulacji, potem endo miałam i tak coraz mniejsze i dostałam żel estreva. Brałam od owu do ok 8 tyg. Myśle, że skoro dostałaś to z jakichś powodów i Ci nie zaszkodzi.
Kwiatuszku, tak Przybycień jakoś zgadł, choć widział sam 4mm pęcherzyk wtedy. Niestety też ostrzegał, żeby nie brać sterydu bo mogą pojawić się wady serduszka i to też mam z tyłu glowy, nie mówie, że to przez to ale i tak o tym myśle. Staram się racjonalnie podchodzić do sprawy i czekać na biochemie.. cóż, takie życie.
Za to wczoraj dalam Młodego do mamci i ufundowaliśmy sobie małą randke z M. kino+ kokotajle owocowe u Grycanek mniam )) troche mi to było potrzebne
Na temat szczepień się nie wypowiem, nie mam pojecia.
Doris, mnie też ostatnio często boli głowa, nawet w nocy mnie budzi ból, a że mam uczulenie na paracetamol to mam pod górke.
Enya, dziękuje za odpowiedź, tak mi się wydawało, że coś u kogoś czytalam )
Arda, trzymam kciuki &&&
Apolinka też czekalam na Towoja wiadomość, niestety jej nie mam, ani od Beaty???
Fondie ja estrofem miałam na początku stymulacji, potem endo miałam i tak coraz mniejsze i dostałam żel estreva. Brałam od owu do ok 8 tyg. Myśle, że skoro dostałaś to z jakichś powodów i Ci nie zaszkodzi.
Kwiatuszku, tak Przybycień jakoś zgadł, choć widział sam 4mm pęcherzyk wtedy. Niestety też ostrzegał, żeby nie brać sterydu bo mogą pojawić się wady serduszka i to też mam z tyłu glowy, nie mówie, że to przez to ale i tak o tym myśle. Staram się racjonalnie podchodzić do sprawy i czekać na biochemie.. cóż, takie życie.
Za to wczoraj dalam Młodego do mamci i ufundowaliśmy sobie małą randke z M. kino+ kokotajle owocowe u Grycanek mniam )) troche mi to było potrzebne
Na temat szczepień się nie wypowiem, nie mam pojecia.
Doris, mnie też ostatnio często boli głowa, nawet w nocy mnie budzi ból, a że mam uczulenie na paracetamol to mam pod górke.
Enya, dziękuje za odpowiedź, tak mi się wydawało, że coś u kogoś czytalam )
Arda, trzymam kciuki &&&
Ostatnia edycja:
Podziel się: