reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Enya, takie historie jak Twoja dodaja wiary.

Strawbelka, mnie najbardziej odrzuca mozliwosc szczepionek od dawcy, a te sa podobno bardziej skuteczne. Nie ukrywam, boje sie chorob rozmaitych. Niby male szanse, ale uwazam sie za pechowca. Na razie daje szanse intralipidowi.
Chyba podobne podejscie mamy do szczepien. O szczepionkach dawcy to ja juz wogole nie mowie...

reklama
Strawbelko,Arda
Ok - ale powiedzcie wlewy nie ingerują w układ immunologiczny? w ogóle?
No i sa dwa rodzaje wlewów. Czy te które maciie są "bezpieczne".

Oczywiście prowokuję do rozmowy;)

Enya
Słodziak:*

Ja miałam szczepienia od dawców, potraktowałam to jako ostatnią deskę ratunku. Oddawałam krew pępowinową, jesteśmy z Bachną przebadane we wszystkie strony i wszystko jest dobrze; ) Generalnie oprócz wpływu na donoszenie przeze mnie ciąży nic innego się nie wydarzyło:) Ale to indywidualna decyzja, gdyby znowu była taka konieczność i byłoby mnie stać ( sic) to powtórzyłabym to napewno;)

Strawbelko,Arda
Ok - ale powiedzcie wlewy nie ingerują w układ immunologiczny? w ogóle?

Enya
Słodziak:*
Z tego co czytalam wlewy z intralipidu sa bezpieczne, nic zlego o nich nie znalazlam. To jest jakies mleczko sojowe, emulsja z tluszczami i lipidami uzywana od lat do odzywiania ludzi po chemioterapii.

Lumia dzięki :) Nie no spoko tamat wart rozpatrzenia :) Już bardziej mi nikt nie namiesza najwyżej coś rozjaśni :)
Wychodze z założenia że warto spróbowac wszystkiego zanim się człowiek podda. Nigdy nie myślałam że podejde do ivf a jestem już po 2 próbach. teraz wlewy i szczepienia, też dlaczego nie... Zawsze to powiem że spróbowałam wszystkiego i łatwiej będzie mi się poddać.

Ostatnia edycja:
ja mam dzis 28 dc wiec dzis jutro albopojutrze moze przyjsc miesiaczka tez sie stresuje:( a najdziwniejsze ze dostalam wszystkieleki na ryczałt nie wiem czmeu ale bardzo mnie to cieszy.

Ja przestałam czytac wszystkie ulotki lekow bo zwariowac mozna najgorzej ma estrofen masakraaaa. juz nic ie czytam musze wierzyc i juz

Ostatnia edycja:
ja mam dzis 28 dc wiec dzis jutro albopojutrze moze przyjsc miesiaczka tez sie stresuje:( a najdziwniejsze ze dostalam wszystkieleki na ryczałt nie wiem czmeu ale bardzo mnie to cieszy
Fondie przestan pierdzielic! Zadna@ nie przyjdzie! Ciesz sie ta ciaza, masz leki i teraz wszystko bedzie dobrze!!!

reklama
Lumia, intralipid jest nieszkodliwy. Te drogie wlewy typu ivig sa juz krwiopochodne. Generalnie ciezko mowic o skutkach ubocznych, bo uzywa sie tego wszystkiego na tule krotko! zzeby wyciagac wnioski.

Enya, ja absolutnie nie wykluczam uzycia szczepionek - kto wie, moze jeszczre bedzie trzeba sie na nie zdecydowac. Na mojei liscie sa po prostu dalej ;) zwlaszcza, ze przy wysokich nk intralipid jest poza granicami Polski powszechnie stosowany.

Tola, ja tez codziennie przesuwam swoje granice. Czasmi spotykaja nas w zyciu takie rzeczy, ktorych nie mozna przewidziec. Punkt widzenia zalezy po prostu od punktu siedzenia.

Fondie, luzuj majty, ladna betke masz i zadna @ sie nie zjawi.

Do góry