reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Mam pytanie do dziewczyn z wysokim nk. Byłam na konsultacji i immunolog zaleciła 2 wlewy z intralipidu przed stymulacja i od dnia stymulacji encorton. Nk na poziomie 15 czy nie powinno sie go najpierw zbić do bezpiecznego poziomu? Nie bylo zalecenia zeby jeszcze sprawdzić a co jesli ten poziom bedzie sie utrzymywał to chyba i tak nic z tego nie bedzie. Jak to u was wyglada?

reklama
Hej. Zrobiłam sobie bete mam po 4 tyg od łyżeczkowania 20,6 Poleciałam do lekarza ,wyprosiłam żeby nie przepuściły i...Mówi że jeszcze wysokie ale miałam bardzo bardzo wysokie że koło 20mln i mam powtórzyć za 2 tyg, Jutro idę do właściwego lekarza zobaczymy co ten powie :). Jestem dobrej myśli. Sylwia jeszcze raz dziękuję za Duderewicza :>

Inka ja mialam nk na poziomie 24% po 3 wlewach spadlo do 17%. Teraz jestem juz po 5 wlewach, ciazy dalej nie ma. Z tymi nk to jest roznie, niby wlewy pomagaja, ale sa tez osoby ktorym po wlewach nk rosna. Ciezko cokolwiek doradzic, bo byla tu dziewczyna ktora donisila ciaze na encortonie majac nk na poziomie chyba 35%. Co do brania jednoczesnie wlewow i sterydu to tez nic nie doradze bo jest tutaj dziewczyna ktorej od takiego zestawu nk rosly.
Jesli chodzi o wlewy to je sie bierze co 4 tygodnie, bodajze do konca drugiego trymestru ciazy. Doradzic nic nie doradze bo ciezko tak doradzac, jak samemu nie wie sie co ma sie robic;)

Dzieki już miałam wcześniej wlewy i nk właściwie stoi ale z kolei jakieś przeciw ciała mi sie poprawiły robie immunofenotyp tam sa jeszcze jakieś parametry na których sie nie znam. Obawiam sie ze jak dalej bedzie stało to nic z tego nie bedzie a to moja ostatnia szansa to bedzie juz5 procedura in vitro na wiecej nie mam siły. Niby tragicznych wyników nie mam ale to i tak niebezpieczny poziom , 2 ciążę już straciłam . Moze jeszcze zrobię badanie po wlewach tylko co wtedy ? Zrobic jak każe lekarz czy sie wstrzymać ? Nie wiem.

Strawbelka, w ciazy bylam 4 razy to i piaty raz zajde. Jak sie nie uda to czeka na mnie termin histro i mysle, ze to ma sens. Ja mam 27 lat, regularne cykle, ciaze byly i ginekologicznie kazdy gin mowi, ze jest bardz dobrze w zasadzie. Albo moje polipy albo plemniory stoja na przeszkodzie, ale to dopiero 2 cykl. Dzwonila dzis pani z kliniki, zwolnilo sie miejsce i moglabym miec zabieg juz w przyszly piatek, ale niestety - cykl nie pozwala.

dziewczyny wlasnie mialam jechac do lekarza po leki ale zrobil taki test z neta co ma czulosc 10 inic nie pokazal calkowicie nic!!!!!!!wiec nie wiem czy wogole to ciaza jesta wzielam encorton 10mg zeby ran wziasc 20 mg ale nie wiem czy sens jest 20 mg skoro to nie ciaza moze byc;/ moge jeszcze jechac na cito zorbic bhcg w szpitalu o 19 bo musze byc 2h po jedzeniu... a podanie fraxi w sobote nie za pozno?

reklama
Do góry