reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

moze tarczyca? nie wiem w sume to chyba normlane. A ty nie dostalas badan ja mam wypisanych ponad 20;/ ale na szczescie jzu duzo zrobionych
Tarczyca w normie, bylam przed swietami u lekarza. Z tych dodatkowych badan to ja mialam tylko kariotypy, immunofenotyp i limfocyty t regulatorowe czy jakos tak. Nie wiem moze dlatego ze szybko zachodzilam ale tracilam.

reklama
Co do tej mutacji MTFHR to sama homocysteina jej nie wykaze, wiem po sobie bo mam dwie mutacje 677 i ta 1298 a homocysteina wyszla mi w normie , wiec ....
Jesli juz to trzeba zrobic tych dwoch, bo niewiesz ktore mozesz miec i wtedy na tej podstawie wiesz czy potrzeba jest brania form metylowanych...albo twoj organizm rozklada prawidlowo a jesli nie to formy metylowane sa zalecane, choc malo lekarzy wie o tym:/
Co do samego badania poszukalabym gdzies labo z najtanszym pakiecie i zrobic leidena itd...za jednym zamachem

Fondie
Ja robiłam prywatnie pakiet na trombofilię za 400 i tam było 5 róznych mutacji sprawdzanych, w tym 2 MTHFR. To bylo badanie genetyczne ze sliny. Wyszly mi obie mutacje MTHFR a homocysteine mam w normie, wiec nie koniecznie samo badanie homocys. jest miarodajne

BERTHA
Ja we Wro chodze do Łukasza Jagielskiego. Nie wiem czy się zna na immunologii bo jeszcze nie byłam u niego z wynikami, ale sam fakt, że kazał mi zrobić badania już mi się spodobał. Mówił ze prowadzi dużo ciąz z malo ciekawymi wynikami i odnosi sukcesy. Wiem, ze w ciezkich przypadkach odsyla do Malinowskiego chyba z Łodzi, wiec robi wrazenie zorientowanego. Poza tym jest mega empatyczny i fachowy. Ma tez certyfikat FMF i od niedawna swoja klinike BG Clinic.

i ja się witam z rana :-)

Susana, lecisz jutro na betkę? jak się czujesz?

Fondie, jak u Ciebie?
Ide na betę jutro., ale tak się boję strasznie......Dobrze że na wynik 4 godz.czekam a nie dłużej .
Czuję się dobrze tylko (.)(.)bolą mimo tego że mam z natury małe.
Mężowi rano powiedziałam o ciąży,cieszy się .Takie mam kłucia w macicy i tyle.

reklama
Do góry