reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Na tą chwilę zaczelam brac od dzisiaj acard bo to jakis 10 dpo i dziwnie sie czuje. Albo mam juz zmiany psychiczne, albo jakas fasolka tam sie lokuje. Lekarza mam dopiero 15, ale naczytalam sie Was i tak sobie wymyslilam [emoji2]

reklama
Dominiacela hmm z tym leczeniem to za bardzo nie pomoge bo dopiero sie wybieram, ale z tego co juz sie oreientuje to to ze acard mamy brac, tylko niewiem czy w @ tez... tez czytalam o tych formach metylowych...
Tak przez teutacje jest zwiekszone ryzyko ZD bo jest problem kwasem foliowym...
A nie wybierasz sie do hematologa? Jesli zajdziesz w xiaze prawdopodobnie bedziesz musiala brac zastrzyki.
PrzY mutacji niemozesz brac lekow anty.
Ja mam dwa allele czy jak tam sie Wie 677 i 1203 cos tam heterozygota...
W marcu ide przebadac corke, bo odziedziczyla po mnie napewno...wiec chce wiedziec jak dzialac w razie jakis problemow...
Wiem ze do tego trzeba zrobic badania dodatkowe: homocysteina (ja mialam w porzadku) do tego bialko c i s, i wiele innych.

To chyba tez zrobie corce badania bo ma juz 17 lat. Nie myslalam o hematologu. Mam wizyte u genetyka bo odbieramy kariotypy to zapytam przy okazji o te mutacje. Tez mam 2 mutacje. 677 C/T i 1298 A/C

Cześć u mnie bez zmian cień tylko .ech .chyba się nie rozkręci .Jestem 12 dni p 20160104_074343.jpg o zastrzyku 10 d po.owu

Załączniki

• 20160104_074343.jpg
    20160104_074343.jpg
    729,8 KB · Wyświetleń: 231
Susana, ehhh. Cholera wie co to oznacza...

Dominacela, julia, ja niestety nie pomoge, bo mutacji nie mam. Ale moze dziewczyny sie obudza ;)

Witajcie
Susana no wszystko jeszcze może się zdarzyć. Więc trzymam kciuki.
Dziewczyny z mutacjami nie pomogę chyba nie mam ale wyniku też w teczce nie widzę. .
My podzialalismy ale ni jak nie wiem kiedy zbadać ten esteadiol bo nie wiem od kiedy liczyć. Do tej pory cykle równo 35 dni więc owu okolo 21 ale ostatnie 2 miałam po 31 dni. robilam testy owu i na paskowych z neta 17-18 dc cień kreski w 19 dc wyraźniesza ale nie jak testowa a później już prawie nie widoczna i zniknęła. Kupiłam wtedy w aptece testy i na nich wychodzi wyrazna ale nie jak testowa. I cały czas taka sama. Wiec nie wiem czy bedzie ok jak będę liczyć od tego 20-21 dc? Boziu głupia już jestem a tak bym chciała żeby się udało. Dziś jest 24 dc. Od wczoraj wzięłam dupka i lutkę ... i teraz te 7-8 dpo to kiedy robić badanie czwartek piatek czy poniedziałek wtorek... takie dylematy....

Martaha, widze, ze mamy mode na estradiol :) ale jak lekarz zaleca to trzeba zrobic. Ale nic nie doradze w sprawie terminu badania ;)

Susana, no niby ciut ciemnieszy, ale ja bym zrobila bete i po krzyku ;) ty porownujesz poprzesychane testy, a tak sie w zasadzie nie powinno robic wiec ani w prawo ani w lewo nic nie mozna na pewno powiedziec.

reklama
Do góry