reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Na tą chwilę zaczelam brac od dzisiaj acard bo to jakis 10 dpo i dziwnie sie czuje. Albo mam juz zmiany psychiczne, albo jakas fasolka tam sie lokuje. Lekarza mam dopiero 15, ale naczytalam sie Was i tak sobie wymyslilam [emoji2]

reklama
Dominiacela hmm z tym leczeniem to za bardzo nie pomoge bo dopiero sie wybieram, ale z tego co juz sie oreientuje to to ze acard mamy brac, tylko niewiem czy w @ tez... tez czytalam o tych formach metylowych...
Tak przez teutacje jest zwiekszone ryzyko ZD bo jest problem kwasem foliowym...
A nie wybierasz sie do hematologa? Jesli zajdziesz w xiaze prawdopodobnie bedziesz musiala brac zastrzyki.
PrzY mutacji niemozesz brac lekow anty.
Ja mam dwa allele czy jak tam sie Wie 677 i 1203 cos tam heterozygota...
W marcu ide przebadac corke, bo odziedziczyla po mnie napewno...wiec chce wiedziec jak dzialac w razie jakis problemow...
Wiem ze do tego trzeba zrobic badania dodatkowe: homocysteina (ja mialam w porzadku) do tego bialko c i s, i wiele innych.

To chyba tez zrobie corce badania bo ma juz 17 lat. Nie myslalam o hematologu. Mam wizyte u genetyka bo odbieramy kariotypy to zapytam przy okazji o te mutacje. Tez mam 2 mutacje. 677 C/T i 1298 A/C

Cześć u mnie bez zmian cień tylko .ech .chyba się nie rozkręci .Jestem 12 dni p 20160104_074343.jpg o zastrzyku 10 d po.owu

Załączniki

• 20160104_074343.jpg
    20160104_074343.jpg
    729,8 KB · Wyświetleń: 226
Susana, ehhh. Cholera wie co to oznacza...

Dominacela, julia, ja niestety nie pomoge, bo mutacji nie mam. Ale moze dziewczyny sie obudza ;)

Witajcie
Susana no wszystko jeszcze może się zdarzyć. Więc trzymam kciuki.
Dziewczyny z mutacjami nie pomogę chyba nie mam ale wyniku też w teczce nie widzę. .
My podzialalismy ale ni jak nie wiem kiedy zbadać ten esteadiol bo nie wiem od kiedy liczyć. Do tej pory cykle równo 35 dni więc owu okolo 21 ale ostatnie 2 miałam po 31 dni. robilam testy owu i na paskowych z neta 17-18 dc cień kreski w 19 dc wyraźniesza ale nie jak testowa a później już prawie nie widoczna i zniknęła. Kupiłam wtedy w aptece testy i na nich wychodzi wyrazna ale nie jak testowa. I cały czas taka sama. Wiec nie wiem czy bedzie ok jak będę liczyć od tego 20-21 dc? Boziu głupia już jestem a tak bym chciała żeby się udało. Dziś jest 24 dc. Od wczoraj wzięłam dupka i lutkę ... i teraz te 7-8 dpo to kiedy robić badanie czwartek piatek czy poniedziałek wtorek... takie dylematy....

Martaha, widze, ze mamy mode na estradiol :) ale jak lekarz zaleca to trzeba zrobic. Ale nic nie doradze w sprawie terminu badania ;)

Susana, no niby ciut ciemnieszy, ale ja bym zrobila bete i po krzyku ;) ty porownujesz poprzesychane testy, a tak sie w zasadzie nie powinno robic wiec ani w prawo ani w lewo nic nie mozna na pewno powiedziec.

reklama
Do góry