reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Cześć.Ja już wreszcie w pracy .
Doris czekamy na fotkę.

Martaha działaj, działaj .Ważne żeby było też przyjemnie.hehe

Strawbelka bardzo niecierpliwie czekam na dobre wieści .

reklama
Susana, Strawbelka - Fotka będzie na pewno więc wstawię.

Lumia...gdzie jesteś? O której masz jutro wizytę?

Nafoczka...do Ciebie jak wyżej

Kochana Doris- ja od dzis wróciłam do pracy- do 10-go kazdego miesiąca mamy okres sprawozdawczy więc muszę swoje trzy XXX postawić- ale może na złe mi to nie wyjdzie bo troche mam przesyt rodzinny ;) Wizyte mam jutro o 16tej.
Dziekuje wszystkim za słowa otuchy, po prostu trafiłam na "zmeczonego" życiem padalca i tyle... bo poprzednim razem jak był mój gin to była zupelnie inna śpiewka :)

Strawbelka zrób sikacza tego co Doris pisze a cyce zostaw w spokoju- mnie w kazdej ciąży okropnie bolały, a w tej chyba już wybolały swoje ;) bo bym określiła, ze nie bolały prawie wcale, zatem to może ale w cale nie musi być powiązane, natomiast dla odmiany 4 tygodnie "przerzygałam" jak kotek kłaczka ;))

Odnośnie starań moja Pani Doktor też mówiła, że najlepiej jest co dwa dni, wtedy podobno nasienie jest optymalne. Ważne też, żeby nie za rzadko bo wtedy też nasienie gorsze jakościowo. My starania zaczynaliśmy jak kończył się okres i w sumie do następnego okresu bo cykle miałam nieregularne i zazwyczaj dość szybko się udawało, ale pewno każda z nas jest inna i inna 'strategia' jest optymalna.

Doris, Nafoczka kciuki za udane wizyty.

Lumia - a jaki Ty plan masz teraz, kiedy idziesz do lekarza?

Miłego dnia:)

Czesc dziewczyny. Wracam wlasnie pd lekarza, zrobil usg mowi, ze wczorajszy bol byl bolem zaczynajacym owu..ze niw pekl jeszcze ma 25mm ale sie zapada wiec zaczyna sie owulacja. Zapytalam czy nie za duzy mowi, ze jest ok i dochodzi do owu ale ja o tak poprosilam o pregnyl i zrobil zastrzyk kazal sie starac dzis i jutro teraz mam bol jak na miesiaczke dosc mocny. Od 2stycznia mam brac przez 5dni utrogestan i 8stycznia isc na bhcg. Dziewczynu czy 25mm to nie za duzy? Mam znow dola wiem, ze nic nie bedzie z tego pewnie:( susane ile od pregnylu robisz bete ? Wiecie po jakim czasie peka pecherzyk ?

Apolinkaaaaaaaaaaaa - Grtauluję Kochana!! Ale jestem ciekawa jak było! Czy udało się SN i jak te TENsy? Zaraz do Ciebie napisze z pytaniami hihi Ale cudowne święta, że już tuliłaś Adasia! Super!

Kto teraz? Sykatynka, prawda? A potem to już chyba ja (wciąż nie wierzę!!), Ania, Kinga, Portia i Karpidlak? Co u Was Brzuchatki? Jak samopoczucie? Nikt do mnie jako ciążowy cukrzyk nie dołączył mam nadzieję? My dziś kładziemy tapetę u Małej, więc ruszyłam z kopyta :-) :) Mała jest w połowie normy jeśli chodzi o wagę i Pani Doktor żartuje, że to z miłości do mnie trzyma się środka, bo jeśli by była zbyt mała to bym się martwiła, że przez Trombofilię, a jeśli zbyt duża to, że przez cukrzycę. Musi się środka trzymać żebym nie ześwirowała zupełnie.

Buziaki dla wszystkich na nowy rok i każdej z osobna małego Cudu życzę!! :wink:

Fondie, nie swiruj z tym pecherzykiem, lekarz mowi, ze ok wiec sie luzujesz i oddajesz przyjemnosci :)

My dzisiaj jedziemy do znajomych wiec relaksik pelny :)

Fondie
Pęcherzyk pęka do 36 godz po podaniu pregnylu , chyba że wcześniej sam pęknie naturalnie.Nie będę się mądrzyć co do wielkości. bo każdy jest pewnie inny.Ja miałam w tamtym cyklu 27 i mówiło 2 gin że przetrwały .
U ciebie 25 mm już pęka to znaczy że dobrze .Najlepiej podawać pregnyl jak pęcherzyki mają od 18 mm.Mają jeszcze 36 godz na wzrost.Pękają wtedy ok 22 mm.
Przy 25 pewnie naturalnie ci już sam pęknie.

reklama
Do góry