reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Doris a zapisałaś się już na prenatalne?:)

Lumia cały czas trzymam kciuki. Bardzo dużo dziewczyn na forum miało momenty, że wydawało się że już koniec a potem wszystko szło dobrze i mam nadzieję, że u Ciebie też tak będzie. Super, że serduszko bije, tak jak piszą dziewczyny odpoczywaj dużo, uważaj żeby się nie przeziębić i będzie dobrze:)

Agnieszka i Arda mam nadzieję, że zaraz dołączycie do brzuchatek:)

Esperanza- Karpidlak wrzucała kiedys przepis na pyszne ciasto orzechowe: https://lepszysmak.wordpress.com/2013/03/10/ciasto-orzechowe/ robiłam parę razy i było pyszne. Ja wczoraj robiłam test glukozy ale chyba wszystko wyszło dobrze, mam tylko nadzieję, że nie za wcześnie bo 24 tydzień dopiero zaczynam, no ale takie było zalecenie lekarza.

Nafoczka - ja gilgotki poczułam jakoś ok 16tyg, a ok 20 mocniejsze ruchy, ale Ty pewno poczujesz szybciej jako, że to Twoja druga ciąża. Mam taką nadzieję, bo to jednak mocno uspokaja:)

Staraczki- to napinanie się na ciążę jest okropne, ale jak tu się na tym nie koncentrować jak całe życie do tego dopasowane, leki, lekarze, zakazy... ja jak słyszałam, że proszę odpuścić to miałam ochotę udusić:p Mnie te monitoringi cyklu bardzo stresowały bo w każdym cyklu słyszałam, że najprawdopodobniej cykl bezowulacyjny i strasznie się załamałam, że wcześniej przynajmniej w ciążę szybko zachodziłam a nagle i to będzie problemem (wcześniej nie miałam monitorowanych cykli) a jednak jeden z takich cykli okazał się udanym, więc nawet jak Wam tak mówią lekarze nie ma co tracić nadzieji:*

reklama
kurde wkoncu sie zalogowałam, ąz zapomniałam co miałam pisac! Platulinko o co chodzi z tym kosmowczakiem?
Arda trzymam kciuki:)
dziewczyny biore clo od 2 dni i tylko tak do godziny czuje cos w jajnikach a tak to nic;/ a oeparol to wiesiolek ktory wspomaga sluz tak? myslicie ze mozna zakupic?

A ja wczoraj zaczelam sezon, bo owulka w tym miesiacu pozniej niz zwykle, chyba po tym inofemie...Ech narazie sie nie nastawiam, pewnie nic z tego nie bedzie. Choc pewnie za tydzien bede umierac z ciekawosci... Pracy szukam ale nic w miare dobrego nie ma, a co dopiero w moim zawodzie...
Arda zycze tej pieknej bety, ach cudnie by bylo! AgnieszkaP tez trzymam kciuki! Doris oczywiscie kciuki za Ciebie tez sa! Fondie kiedy bedzie owulka? Reszta dziewczat, pozdrawiam serdecznie;)

bafinka super ,że tak szybko ja w Rzeszowie mam na kwiecień. Ale tak mnie nosi ,że wzięłam ten namiar od Ciebie i zadzwoniłam. Bo po co czekać aż do kwietnia kiedy tam mogę mieć na luty niby to tylko 6 tyg ale w tym czasie to ja już byłabym z wynikami i gotowa do planowania.

Tak dziewczynom zazdroszczę starania ,że sama chcę zacząć i nie wiem czy dobrze robię ?:confused:

Jestem
na usg wszystko w jak najlepszym porządku, Dzidziol rośnie jak na drożdżach ma już 4,58 cm od główki do pupy i wg usg wychodzi dziś 11 tyg i 5 dni, a wg OM 10 tyg 4 dni więc wyprzedza o tydzień ponad. Gin zmieniła mi termin na 03 lipca. No i miałam zrobione wstępne badanie genetyczne ale nie mógł tego zapisać bo dzidzia musi mieć chyba 46 mm więc u mnie brakuje troszeczkę i to badanie nie może być zaliczone. W każdym razie NT prawidłowe, kość nosowa jest, serce, płuca, żołądek, główka, przepływy w pępowinie i pępowina prawidłowa więc mam się niczym nie stresować, bo powiedział, że właściwe usg genetyczne, które mam 22 grudnia w szpitalu to tylko formalność jeśli już teraz wszystko widać, że jest prawidłowe.
Najlepsze jest to, że widział mniej więcej płeć, tzn ma swój typ, zapisał jakieś dziwne literki na kartce i powiedział, że 28 mi rozszyfruje co to znaczy jeśli potwierdzi to co widzi :-)
Także jestem taka szczęśliwa!!!!!

Dziewczyny, napiszcie proszę szczerze, jeśli nie chcecie żebym pisała o ciąży, usg bo jest Wam przykro to nie będę pisać. Ja sama starałam się długo, jestem po przejściach i wiem co możecie czuć. Także proszę napisać prawdę!

Jeśli chodzi o staranka to rzeczywiście często jest tak, że jak odpuszczamy to wtedy łatwiej, ale jak tu odpuścić??? Jak to liczenie dni, tygodni, do owu, potem do testowania przychodzi samo. Ja od czasu mojej pierwszej straty średnio zachodziłam w ciążę co 3/4 cykle i oczywiście zawsze jak ten 3/4 cykl przychodził to liczyłam, że na pewno zajdę. No i tak było, tyle że ciąże były biochemiczne. Aż wreszcie się udało, i to dzięki Wam, dzięki temu wątkowi, bo tutaj mnie Dziewczyny najbardziej wspierały, to stąd dowiedziałam się jakie leki brać, co próbować.
Wszystkim się uda tylko czasami trwa to trochę dłużej!

Arda...jak beta?

Lumia...jak u Ciebie? Leżysz? Kiedy masz kolejne usg?

Która następna testuje w kolejności? AgnieszkaP? Mam nadzieję, ze jeszcze w tym roku pojawią się na naszym wątku kolejne dwie szczęśliwe kreski!

Arda przykro mi, ale moze jeszcze jest szansa ze za wczesnie zrobilas. Tak czekalam az napiszesz ze beta jest, ech...przykro mi bardzo. Wasze niepowodzenia przezywam tak samo jak swoje, tez mi wtedy smutno jest! Doris cudowne wiesci! Jesli chodzi o mnie to pisz smialo na bierzaco jak z kruszynka, my tu wszystkie jak przyszywane ciocie jestesmy i tez tak wszystko przezywamy i cieszymy sie z waszego szczescia. Przynajmniej ja, ale mysle ze reszta dziewczyn tez;)

Arda, w którym dniu po owu robiłas betę?

Strawbelka
...dzieki!!!!

Mamba....pierwszego dnia, znalazłam z prawej strony, oczywiście bardzo nisko, niedużo wyżej niż mkończy się kość łonowa, potem znalazłam dwukrotnie na tej samej wysokości ale pod pępkiem. Ogólnie jest bardzo trudno znaleźć jeszcze, słychać wyraźnie ale gdzieś daleko, tak że nawet mój detektor nie zlicza wartości tętna, bo tak jakby na wierzchu są szumy a gdzieś w oddali bicie serduszka, które jest bardzo charakterystyczne bo bije szybciutko.
Wg dzisiejszego usg u gina 170.

Nafoczka
!!!!! Halo!!!!!!! Jak u Ciebie?

reklama
Dziewczynki, 12dpo, wynik jest wiarygodny. To dopiero drugi cykl wiec nie ma co drmatyzowac. Chyba sie zapisze na monitoring i pogadam ze swoja lekarka na miejscu na ponownej histeroskopii. Jakby mnie wyslala na nfz to by mi zycie uratowala. No i zapisalam sie do lekarza w tychach na 26 stycznia (tak miesiac wczesniej trzeba sie zapisac), takze w miedzy czasie bede miec jeszcze 1 cykl starankowy, a potem zaczniemy sie martwic.

Do góry