reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Lumia, bierz leki, dużo progesteronu, ja na początku brałam 3x1 duphaston i 3x2 lutki dowcipne (100mg) ale wiem, ze dziewczyny tutaj brały tez przy takiej dawce lutki 2x więcej duphastonu. Bierz encorton, clexane, acard witaminy i odpoczywaj! Twoja Fasolka walczy więc Ty musisz w nią uwierzyć. Beta słabo przyrosła, a serduszko bije. Jeśli chodzi o problemy z trofoblastem to może on słabo przylega albo się gdzieś odkleja dlatego musisz dużo leżeć i odpoczywać i brać koniecznie leki.
Kiedy masz kolejną wizytę? Lekarz mówił jakie jest tętno Fasolki? Może masz napisane na usg?
Jeśli chodzi o encorton to ja biorę 10 mg ale któraś z Dziewczyn tutaj brała 20 mg
Trzymamy mocno kciuki!!!!!

reklama
Sathma mi zastrzyki z b12 przepisała doktor rodzinna .Powiedz.że jeżeli jest tak nisko to znaczy że się nie wchłania a zastrzyki od razu zadziałają.Normalnie b 12 powinnyśmy mieć około 400.Mnie powiedziała że mój poziom jak u babci 80 - letniej a ty masz jeszcze mniej.Ja brałam 1000 jednostek raz w tygodniu.Przez kolejne 4 tygodnie.Teraz biorę jeszcze przez pół roku raz w miesiącu .Ma mi to starczyć na około 2 lata.Obecny poziom mam około 800.Do wchłaniania b 12 potrzebne są komórki okładzinowe które są w żołądku .Jeżeli poziom B 12 jest tak niski znaczy to że nie mamy tych komórek i wtedy najlepiej domięśniowo podawać

Sathma mi zastrzyki z b12 przepisała doktor rodzinna .Powiedz.że jeżeli jest tak nisko to znaczy że się nie wchłania a zastrzyki od razu zadziałają.Normalnie b 12 powinnyśmy mieć około 400.Mnie powiedziała że mój poziom jak u babci 80 - letniej a ty masz jeszcze mniej.Ja brałam 1000 jednostek raz w tygodniu.Przez kolejne 4 tygodnie.Teraz biorę jeszcze przez pół roku raz w miesiącu .Ma mi to starczyć na około 2 lata.Obecny poziom mam około 800.Do wchłaniania b 12 potrzebne są komórki okładzinowe które są w żołądku .Jeżeli poziom B 12 jest tak niski znaczy to że nie mamy tych komórek i wtedy najlepiej domięśniowo podawać

Dzięki susana za info :)

Lumia zaczęłam czytać Twój opis sytuacji ze ściśniętym gardłem ,że będą złe wieści (przez to milczenie) A tu bęk i proszę jest !!! Jest i serduszko teraz to jest git. A ty Głupia nie martw się bo jest dobrze i tak już będzie. A Twój Gin. (ja nazywam ich panem paluszkiem) na badania będzie musiał poczekać na kogoś innego. Brr jak to brzmi ale Lumia wierz mi to nie będziesz Ty!! Pozdrawiam i dalej ściskam kciuki i cieszę się Twoją fasolcią

Dziewczynki kochane czy któraś z WAS zna się na wyniku KIRu?
Dostałam wynik ale tam same literki i cyferki i nie kumam o co chodzi?
Pytałam Dr z Kliniki powiedział że wolał by się nie wypowiadać. Przypuszczam że jest nieciekawy...
9.01 mam wizyteu immunologa w klinice. Mój gin kazał mi więcej badań nie robić.
Dr kazał mi się nie pakować we Wlewy jakby co.
Dostane przed transferem Intralipid i Encorton 10 mg. "na wyrost" nawet jak nic nie wyjdzie w KIRach
To już moje ostatnie podejscie w ivf będzie i ostatnie w staraniach o brzuch.
Także jeszcze troche i tu też się z Wami pożegnam...
Ostatnie nadzieje... Oby ten rok 2016 był dla mnie i dla Was szczęśliwym

reklama
Susana to krótko się staracie, na pewno kolejny cykl będzie lepszy!
Tola nie poddawaj się, nie musi być wynik nieciekawy, to są po prostu bardzo trudne do interpretacji wyniki i dużo lekarzy nie chce sie wypowiadać bo poprostu sie na tym nie znaja.
Lumia wiem co przeżywasz, mam nadzieję, że w prezencie Świątecznym dostaniesz dobre wieści!

Do góry