reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Pytanie dla dziewczyn co brały clo.
dziś dostałam miesiaczki mam brac clo od 3 dc przez 5 dni czyli biore od 16 do 20 grudnia tak? mam monitoring przyjsc kolo 10 dc ale to wigilia jakos wypada a poza tym nie wiem jak zareaguje na ten lek moze sie duzo namnozy i porobia sie torbiele wiec ide juz 21 w 8 dc zeby podpatrzyl co sadzicie? i jakie szanse sa ze zajde w 1 cyklu z clo? nie znam takich osob ale na necie jest ich multum po owulce mam zamiar brac encorton na wlasna reke mam w domu 5mg :)

hej ja wszystkie cykle mam z CLO bez niego nie mam owu i okresu.. mam PCO.. przy stymulacji cylku CLO biorę od 2-7 dc owu mam między 14-18dc szybciej przychodzi jak pije INOFOLIC 2 saszetki dziennie.. pierwsze usg robie ok 14 dc wiem ze wcześniej owu na pewno nie będzie... mi pęcherzyki same pękają więc nie muszę brać zastrzyku.. co do zachodzenia w ciązę to ja zachodzę w 3-4 cylku starań..

mam pyt gin kazała mi zrobić badanie na boreliozę i mam p/c IgM 29 października miałam 17,7 co ozacza wynik wątpliwy powtórzyłam badanie 10,12 i wynik 28,2 (dodatni jest od 22) noo i co teraz?? czy to borelioza powodowała poronienia? jak się to leczy?? mogę się starać?? BOŻE tak się boję..

reklama
Bafinka, mi tez same pekaly ale zastrzyk ma tez na celu podrasowanie cialka zoltego bo to jest hcg dlatego nie powinno sie szybko robic testu/bety bo do chyba 10 dni moze falszowac wynik. Wiem ze po to dziewczyny wlasnie go biora i tak tez mowil mi doktor ;-) zatem temat warty przemyslenia

Lumia trzymaj się...

Dziewczyny, sugerowałyście że powinnam zbadać poziom witaminy B12 i D. No i szok- pierwsze wyniki ktore wyszly tragicznie. Dziekuje kolejny raz za Waszą wiedzę i pomoc. Nastepny etap to wyniki genetyczne maleństwa, wizyta u prof Kurpisza i histeroskopia. Do konca stycznia sporo się dowiem i to dzięki Wam :-)

w praparacie molekin jest od razu 4000j i jest tanszy - ja obecnie go kupuje z niedoboru 12 mam 58 i teraz kroje ja na pol- taniej wychodzi ;-)

hej ja wszystkie cykle mam z CLO bez niego nie mam owu i okresu.. mam PCO.. przy stymulacji cylku CLO biorę od 2-7 dc owu mam między 14-18dc szybciej przychodzi jak pije INOFOLIC 2 saszetki dziennie.. pierwsze usg robie ok 14 dc wiem ze wcześniej owu na pewno nie będzie... mi pęcherzyki same pękają więc nie muszę brać zastrzyku.. co do zachodzenia w ciązę to ja zachodzę w 3-4 cylku starań..

mam pyt gin kazała mi zrobić badanie na boreliozę i mam p/c IgM 29 października miałam 17,7 co ozacza wynik wątpliwy powtórzyłam badanie 10,12 i wynik 28,2 (dodatni jest od 22) noo i co teraz?? czy to borelioza powodowała poronienia? jak się to leczy?? mogę się starać?? BOŻE tak się boję..

bierzesz clo o stalej porze? masz jakies kutki uboczne?

Nafoczka ja kupuje vitrum bo na moje oko ma lepszy sklad. Molekin ma E171 ktory jest kancerogenny, ja tego unikam ale wiekszosc lekow to ma, wiec jak mam wybor to biore bez tego E471.

reklama
Baaardzo. Tak bardzo, ze nie moglam skumac wynikow. Witamin w sobie praktycznie nie mam. A bylam na suplementach dedykowanych w I trymestrze + dieta od dietetyka +dieta jedz tym razem co chcesz. Zakladalam ze moge utyc na maksa, ale maluchowi nie moze niczego brakowac. I co ja robie z tymi witaminami?
Strawbelka chylę czoła-pani w aptece dala mi dokladnie takie same wytyczne co do dawkowania. Ale słyszałam też, że z wit B12 trzeba uważać. Jeszcze raz dziękuje :-D

Do góry