reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Nie zrozumiałaś mnie źle. W 2010r, miałam usuwaną przegrodę ,wiem że doktorka mówiła ,że miałam ją na 1/3 macicy i że kawałek jej zostawiła bo nie chciałaby uszkodzić ścianki. A dziś mi lekarz powiedział że jest na 3cm długa i na 1 cm szeroka i tym trzeba się zająć przed całym leczeniem po jutrzejszym dniu

reklama
Witajcie dziewczyny

ovli22 – to już zaciskam kciuki za Twoją styczniową wizytę i zielone światełko :tak: Ja już jestem bardzo zmęczona tą całą sytuacją. Ciągłe wizyty, badania, zabiegi, wyniki. Trwa to już 6 lat, mam powoli dość. Chciałabym w końcu cieszyć się ciążą, ciekawe czy mi to będzie dane. Wizyta u prof. tuż tuż i zaczynam się stresować. Jednego nauczyłam się w tej całej sytuacji, cierpliwości. Ja też nie mam psiaka, ale nieco mniejsze zwierzę, ale tez fajne :-)

Strawbelka – no nie mogę, co za zdzierstwo!!

lumia – gratuluje pęcherzyka i trzymam kciuki za serduszko

… najgorzej jest jak robie test i nie wychodzi, najchetniej to bym sobie na tescie druga kreche sama dorysowala …

:-D Swego czasu też miałam takie myśli :-)

Satchma ja clexane włączyłam na własna odpowiedzialność w 6 ciąży szcześliwie zakończonej. U mnie okazałości sie ze zespół tylko uaktywnia sie w ciąży. To ze urodziłam zawdzięczam tylko sobie i pomocy koleżanek z forum. W 8 ciąży włączyłam acard w 17 tc jak skończyłam krwawić odstawiłam w 32

Doros piękne maleństwo

Zaciskam kciuki za każda z osobna

Kaira24, dziękuję za info. No i właśnie o jaki zespół chodzi? Może mogę coś zbadać-jestem dopiero tydzień po zabiegu, może coś by wyszło?

Dziewczyny zmiana lekarza na lekarza z kliniki bezpłodności robi duuużą różnicę. W końcu konkretny wywiad i od razu pani doktor zauważyła obciążenia rodzinne. Dostałam skierowanie na histeroskopie do szpitala -tak jak mówiłyście, więc chyba w końcu coś się ruszy. Przyznała, że ostatnią ciążę prowadzilaby na heparynie ( tu podała nazwę ale oczywiście nie pamiętam ) czyli kolejny plus dla niej. W dodatku stwierdziła zbyt dużą tkliwość jajników ( od paru dni wykręcało mnie z bólu)i przepisała mi antybiotyki (lekarz w szpitalu nawet mnie nie dotknął tylko stwierdził, że po takim zabiegu musi boleć bo wszystko sie przemieszcza teraz). Będziemy badać też hormony. Z resztą czekamy na wyniki zarodka, bo albo poznamy kierunek poszukiwań albo sporo wykluczymy i zajmiemy się bardziej immunologią. W końcu chyba zmiany na lepsze :)

Odzyskałam też wyniki badań, które robiłam pół roku po 1 ciąży. Pytanie do Was, które z poniższych byście powtórzyły?obawiam się, ze były zrobione za późno:
Antykoagulant tocznia 0,86 ratio
P-ciała p/beta2 glikoproteinie wszystkie wskaźniki mniej niż 2
P-ciała p/kardiolipinowe ACA ujemne
P-ciała p/antygenom łożyska nie stwierdzono

Wracam do żywych :-)
Brzuchatki i starające się-trzymam za Was kciuki :-D

Bea25ta koniecznie musza sie tym zająć nie ma innej opcji poniewaz 80% ciąż z przegroda kończy sie poronieniem dlatego że zarodek zagnieżdża sie na nie właściwej ściance macicy i to mogło wlasnie byc przyczyną i moich poronieniach i twoich . Dlatego nie odpuszczają im tego i histeroskopie maja co zrobić . Suoer że poszłaś dzisiaj do tego lekarza ;)
Lilia dziekuje i ja za ciebie tez trzymam kciuki ;) swieta to magiczny czas , marzenia sie spełniają . I na pewno bedzie ci to dane Zostac MAMUSIĄ

Satchma, a lekarz mówiąc Ci o obciążeniach rodzinnych wspominał coś może o trombofilii wrodzonej? Przy niej też są jakież zmiany, przez które można poronić :(

Martha czytając zalecenia wiem że chodzisz do tego samego lekarza co ja ;-), mi tez kazał badać estradiol 7-8 dzień po owulce. Jest to sprawdzony i najszybszy sposób wykryć początkową ciążę, estradiol po owu powinien codziennie spadać a w przypadku ciąży rosnąć. Ja badałam ostatnio i już drugiego dnia jak odebrałam wynik wiedziałam że ciąży nie ma bo spadł mi z 391 pmol w 22 dniu cyklu do 271 pmol w 23 dniu cyklu. Beta tak szybko jeszcze nie wyjdzie.
Martha a powiedz co powiedział, że dostaniesz jak zajdziesz bo mi wspominał o jakimś zastrzyku ale nie powiedział dokładnie co mi chce podać.

jeju dziewczny zeswiruje... bylam na P bo mialam nawet male skrzepy ... dzidzia urosla do 14,6 (13,7) ale mialam duzo szczescia bo na IP byl moj gin z NFZ, jutro kazal mi przyjsc rano na 8do przychodni zeby sprawdzic co z tym brudzeniem.. matko co za stres

Satchma Kaira pisała napewno o zespole anyfosfolipinowym

Dzięki susana, a podpowiesz jeszcze jakimi badaniami się to diagnozuje?

Eli83, była mowa o tym, ale najpierw czekamy na wyniki zarodka. Unas kilka spraw mogło się nawarstwić.

Nafoczka trzymaj się ciepło, wiem że ten stres prowadzi do szaleństwa, ale pamiętaj, że nie służy Wam. Poproś może jakieś leki na wyciszenie- mi pomogło relanium stresowałam się, ale nie świrowałam, ustały skurcze i plamienia. Trzymam kciuki.

reklama
Nafoczka, trzymaj sie dzielnie!

Agnieszka, ciekawa ta rzecz z estradiolem, ale chyba jednak wytrzymam hehe.

Lilia, dluga ta droga i kreta! Ale miejmy nadzieje, ze na koncu czeka happy end :)

Do góry