reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Bea tak jakOvli pisze musisx się iść jak najszybciej do szpitala .Nie pamiętam która z dziewczyn ale napewno któraś tutaj z forum miała stan zapalny póżniej bo długo chodziła z martwą ciążą.
Oprócz tego przy takim obciążeniu genetycznym jakie masz koniecznie trzeba oddać kosmówkę do badania genetycznego_Okaże się wtedy czy jest to wina wad genetycznych czy nie.Ja bym tak zrobiła.

reklama
Karpidlak to musiałaś się nieżle wystraszyć.Z dwojga złego lepsze hemoroidy ...Ale zleciało .Już połowa ciąży Super.!!!

Susana czy mozesz mi napisac w jakiej poradni robi te badania ten lekarz,ja teraz szukam jakiejs poradni gdzie w jakims normalnym terminie wykonam badania genetyczne,mam skierowanie do poradni i troche czasu na wszystkie badania bo do gin mojego mam sie zgłosić dopiero za 4 m-ce. niektóre badania kazał mi robić dopiero za 3 m-ce.

Wczoraj byłam na wizycie kontrolnej i po łyżeczkowaniu na szczęście wszystko się dobrze zagoiło, pytałam o maic dwurożna i narazie mam czekać poźniej się tym zajmie mowi ze nie jest to napewno przyczyna moich poronien bo u mnie dzieje sie to na bardzo wczesnym etapie. Chcialabym to jednak skonsultowac z innym specjalista,czy ktoras z Was ma namiar na kogos z okolic Rzeszowa?

Witajcie Dziewczęta...:-)

Ja dziś znów zaspałam do przedszkola więc jestesmy w domu z Małą. Zaraz zabieram się za robienie gołąbków ale oczywiście cięzko mi się podnieść, bo srasznie mi niedobrze, bleeee. Piję gazowane napoje małymi łykami, trochę pomaga ale na krótko. Poza tym mam problem z dopięciem spodni :-). To ty;le w małym skrócie co u mnie

Bea25ta
...ja na Twoim miejscu już dawno poszłambym do szpitala, trzeba mieć to jużza sobą i myśleć o nowych starankach. Ja wiem, że chciałabyś sama bez ingerencji ale to już naprawde długo trwa. Miałaś usg niedawno?

Nafoczka.
..u mnie jeszcze nie wiedzą w pracy, jestem na urlopie, popracuję jeszcze do świąt i potem zwolnienie. Nie mam już sił i weny na chodzenie do pracy

Susana...naprawdę miałaś pęcherzyk żółtkowy i puste jajo? Ja słyszałam, że jak jest pęcherzyk to zarodek będzie, tak mi tez powiedziała ginka, która robiłą mi pierwsze usg teraz zanim poszłam do mojego gina

Lumia...musisz czekac cierpliwei do kolejnej wizyty, choć wiem, że to niełatwe. Sama już czekam na kolejną wizytę, którą mam dopiero 18 grudnia.
Oczywiście mam schizy, pomimo moich mdłości i kiepskiego samopoczucia, że coś może jest nie tak ale staram się zajmować w takich mmentach czymś innym aby odgonić myśli.

Fondie...ja też miałam gorsze i lepsze momenty, szczególnie jak na forum kolejna z nas chwaliła się dwoma kreseczkami, poza tym nie wierzyłam, że jak mi się uda to będzie dobrze, po trzech biochemicznych straciłam nadzieję i się udało. Teraz tylko zastanawiam się ktory z leków coi brałam na własną rękę pomógł, a może po prostu nadszedł TEN moment że się udało

Martaha...a nie lepiej dla swojej właśnej pewności zbadać betę? Estradiol dla gina, beta dla siebie :-)

Karpidlak, ja mam nerwy za każdym razem jak odwiedzam toaletę, szczególnie w nocy. Chyba taka nasza natura. Oj jak ja bym chciała już byc na tym etapie co Ty - połowa ciąży - super!

Ovli, Arda, Strawbelka, Liluli, Kaira, Gogac, Esperanza i Reszta.
..witam się z Wami

a ja dzis znow na etapie brudnych plamien, masakra, choc lekarz ostrzegal ze tak bedzie wiec leze i zachodze w glowe... na domiar zlego mojej ginki tej tu tez nie ma-urlop ehh
Beata nie chce cie martwic ale ja jak tak chodzilam to po 3dniach zaczeli mnie zakazeniem i sepsa straszyc

Telepatycznie chyba wiedziałam ,że dostanę od Was baty. Zawiozłam młodego do przedszkola i wstąpiłam na oddział dopytać co mam zrobić. Facet dokładnie sprawdził moją macice i potwierdził że pustka i niestety ,że przegroda ma 3 cm.Ehh Wyobraźcie sobie że przed tym lekarzem byłam u 3 innych i nic mi nie powiedzieli.Jutro idę na tabletki otwierające szyjkę i wtedy poronię. Niestety takich nie mogłam dostać do domu :(.

Susana mam darmowe skierowanie do poradni cytogenetycznej. Jednak na przyszłość poproszę Cię również o numery do Łodzi. Ja również miałam pęcherzyk ciążowy z echem zarodka w lipcu było 10tyg i serduszka nie było :szok:

Liluli w Rzeszowie chodziłam do Sabiny Kluz . Ona usuwała mi przegrodę i prowadziła ciąże, którą donosiłam. Minusem jej było to ,że nie poinformowała mnie o wadach synka i w dniu porodu przeżyłam Szok i nie łatwo mi było się pozbierać a ona się wypierała ,że nic nie było widać (tere fere ja na płycie z badania w 21tyg potem jak już wiedziałam o wadach maluszka to widziałam wszystkie te braki)

Liluli
Ja mam u jednego lekarz przegrodę a u innego macicę dwurożną. Jak pisałam wcześniej ja z przegrodą dochodziłam do 15tyg i do 24 tyg ale potem zonk i tyle.
U mnie teraz mówią ,że puste jaja mogą być wynikiem tej przegrody tak że widzisz opinie i zdania są podzielone.
Poleciłam Ci Sabine Kluz ona ma spore doświadczenie w różnych anomaliach jak nasze.Wiem że robiła jednej kobiecie plastykę macicy.

Bea25ta dziękuje. wybiore się do niej i zobacze co ona mi powie. Moj obecny lekarz był pierwszym który wogóle zauważył,że mam taką macice a odwiedziłam ich juz kilku.

reklama
Bea25ta nie rozumie czegoś pisałas wczesniej , ze miała usuwaną tą przegrodę to jakim cudem ona znow sie pojawiła , czy ja źle zrozumiałam ! Jesli ta przrgrodą jest widoczna na zwykłym usg to znaczy ze nie jest malutka !!!

Do góry