reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Moja Mała Fasolka ma się super, serduszo pięknie bije, wszystko w jak najlapeszym porządku, ciąża 2 dni starsza niż z OM, Fasola ma prawie 18 mm :-)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I maja dzidzia w nosie ma moje schizy i rośnie sobie pięknie!

A teraz powiedzcie, że jestem nienormalną panikarą, nakrzyczcie na mnie, że świruję, że mam spokojnie cieszyć się ciążą to może wreszcie bez jeżdzęnia na dodatkowe usg doczekam wizyty u mojego gina 4 grudnia, a potem kolejnej wizyty 18 grudnia!!!!!
Czy tylko ja tak panikuję??? Miałam 3 usg na których widziałam serduszko w ciągu 10 dni.

Doris nie strasz nas wiecej. Super ze z Fasolka wszystko ok! Ja jutro z ranca lece zrobic bete. Doris a encorton bierzesz ?jak tak to na co? Sorki za powtarzane pytania ale za duzo tu dziewczyn, za duzo roznych problemow i z glowy wszystko wylatuje

Strawbelka...ja encorton biorę zapobiegawczo, nigdy nie robiłam NK, ANA wyszły mi ujemne. Wiecej tego typu badań nie robiłam, bo gin powiedział, że bez sensu skoro i tak będę brała encorton. On zapobiega odrzucaniu zarodka, a że ja miałam 3 ciąże biochemiczne to coś się działo już od początku. Encorton mam przepisany przez gina mojego jako taka ostatnia deska ratunku. Biorę cały żelazny zestaw i jak widać się udało. Będę go brała w tej dawce (10 mg) do 14-15 tc, potem będę zmniejszać.

Doris a rozmawialas z nim o bezpieczenstwie dziecka, bo podobno on moze powodowac rozszczep podniebienia i cos tam z kora nadnerczy czy czyms... Ja od jutra chce wziasc i na tym sprobowac tylko sie boje o to ze dziecko bedzie chore bo ja to zawsze mam pecha... i sama nie wiem co robic. Wiem ze to trudne decyzje i trzeba je samemu podejmowac.

Powiem szczerze, że nie rozmawiałam i nie chc ę rozmawiać. Nie będę czytać wszystkich skutków ubocznych różnych leków, bo w moim przypadku taki żelazny zestaw to ostatnia deska ratunku. Tutaj większość Dziewczyn brała encorton i jeszcze u żadnego dzidziusia nie było rozszczepu podniebienia. Z tego co słyszałam, encorton jest bardziej niebezpieczny w pózniejszej ciąży.
Pytałas o godziny brania leków: ja biorę z samego rana euthyrox, kwas foliowy, pierwszą tabletkę duphastonu (biorę 3x1), pierwszą luteinę dowcipną(biorę 3x1), acard, jak wracam z pracy biorę encorton (w międzyczasie oczywiście drugi duphaston i lutkę) i wieczorem robię zastrzyk z clexane.

Doris! Wariatko :p fajnie slyszec, ze dzidzia taka duza, ale nie funduj sobie wiecej takich emocji ;)

Strawbelk . Daj znac jak beta.

Ja w ogole nie wnikam w skutki uboczne lekow, nie ma wyjscia wiec biore.

Arda...dzięki :-)

Strawbelka...trochę za szybko moim zdaniem wybierasz się na tą betę, poczekaj do wtorku albo do środy. Nie rób wcześniej niż 10 dpo.

Nafoczka...a Ty gdzie??? pewnie siedzisz w łązience w objęciach kibelka ;-), ale jełsi tak to dobrze ;-)

A gdzie Reszta Dziewcząt???

reklama
Doris ale dzis mialam nitki krwi w sluzie, wiec jak to implantacja to jutro cos juz wyjdzie. Dlatego sie spiesze bo chce ten encorton wziac.

Do góry