reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Moja Mała Fasolka ma się super, serduszo pięknie bije, wszystko w jak najlapeszym porządku, ciąża 2 dni starsza niż z OM, Fasola ma prawie 18 mm :-)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I maja dzidzia w nosie ma moje schizy i rośnie sobie pięknie!

A teraz powiedzcie, że jestem nienormalną panikarą, nakrzyczcie na mnie, że świruję, że mam spokojnie cieszyć się ciążą to może wreszcie bez jeżdzęnia na dodatkowe usg doczekam wizyty u mojego gina 4 grudnia, a potem kolejnej wizyty 18 grudnia!!!!!
Czy tylko ja tak panikuję??? Miałam 3 usg na których widziałam serduszko w ciągu 10 dni.

Doris nie strasz nas wiecej. Super ze z Fasolka wszystko ok! Ja jutro z ranca lece zrobic bete. Doris a encorton bierzesz ?jak tak to na co? Sorki za powtarzane pytania ale za duzo tu dziewczyn, za duzo roznych problemow i z glowy wszystko wylatuje

Strawbelka...ja encorton biorę zapobiegawczo, nigdy nie robiłam NK, ANA wyszły mi ujemne. Wiecej tego typu badań nie robiłam, bo gin powiedział, że bez sensu skoro i tak będę brała encorton. On zapobiega odrzucaniu zarodka, a że ja miałam 3 ciąże biochemiczne to coś się działo już od początku. Encorton mam przepisany przez gina mojego jako taka ostatnia deska ratunku. Biorę cały żelazny zestaw i jak widać się udało. Będę go brała w tej dawce (10 mg) do 14-15 tc, potem będę zmniejszać.

Doris a rozmawialas z nim o bezpieczenstwie dziecka, bo podobno on moze powodowac rozszczep podniebienia i cos tam z kora nadnerczy czy czyms... Ja od jutra chce wziasc i na tym sprobowac tylko sie boje o to ze dziecko bedzie chore bo ja to zawsze mam pecha... i sama nie wiem co robic. Wiem ze to trudne decyzje i trzeba je samemu podejmowac.

Powiem szczerze, że nie rozmawiałam i nie chc ę rozmawiać. Nie będę czytać wszystkich skutków ubocznych różnych leków, bo w moim przypadku taki żelazny zestaw to ostatnia deska ratunku. Tutaj większość Dziewczyn brała encorton i jeszcze u żadnego dzidziusia nie było rozszczepu podniebienia. Z tego co słyszałam, encorton jest bardziej niebezpieczny w pózniejszej ciąży.
Pytałas o godziny brania leków: ja biorę z samego rana euthyrox, kwas foliowy, pierwszą tabletkę duphastonu (biorę 3x1), pierwszą luteinę dowcipną(biorę 3x1), acard, jak wracam z pracy biorę encorton (w międzyczasie oczywiście drugi duphaston i lutkę) i wieczorem robię zastrzyk z clexane.

Doris! Wariatko :p fajnie slyszec, ze dzidzia taka duza, ale nie funduj sobie wiecej takich emocji ;)

Strawbelk . Daj znac jak beta.

Ja w ogole nie wnikam w skutki uboczne lekow, nie ma wyjscia wiec biore.

Arda...dzięki :-)

Strawbelka...trochę za szybko moim zdaniem wybierasz się na tą betę, poczekaj do wtorku albo do środy. Nie rób wcześniej niż 10 dpo.

Nafoczka...a Ty gdzie??? pewnie siedzisz w łązience w objęciach kibelka ;-), ale jełsi tak to dobrze ;-)

A gdzie Reszta Dziewcząt???

reklama
Doris ale dzis mialam nitki krwi w sluzie, wiec jak to implantacja to jutro cos juz wyjdzie. Dlatego sie spiesze bo chce ten encorton wziac.

Do góry