reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
ja tak zaciazylam na inofemie od Karpidlaczka i jakby ktoras chciala to puszcze w obieg ale troche obale mit z zachdzeniem w ciaze bo ja go pilam od lutego na 3m-ce przed staraniami a udalo sie w pazdzierniku wiec jak to z suplementami bywa, czary mary.. :-D

Ja inofem brałam z dobre 3 miesiace zanim zaciazylam,ale też się udało :-) no i też odstawiłam po pozytywnym teście.

Gratuluję pięknych bet! Oby rosły z dnia na dzień !!! :-)

Mnie tez lekarka kazala odstawic Inofem w ciazy, a w zasadzie zamienic go na kwas 15mg.

Gratuluje pozytywnych bet! :) ladnie, ze grono brzuszkowe sie powieksza.

Dlaczego? Bo mam mutacje MTHFR i u mnie działa tylko metylowany. Bez sensu jest brac zwykła formę kiedy nie jest przyswajania. Chociaz Jerzak kazała brac 5 mg zwykłego. Ja go odstawiłam w 12 tc i brałam tylko metylowany.

Dziewczyny a wszystkie macie badania mutacjii MTHFR? Dlaczego gin tego nie zleca? Kiedy sie robi to badanie, bo widze ze duzo z Was o tym pisze, a ja sobie juz wkrecam ze pewnie tez to mam...

To badanie to chyba bardzo wazne jest, bo jak kwas foliowy sie nie przyswaja to dziecko chyba moze miec wade cewy nerwowej. Chyba obowiazkowo powinni lekarze na to wysylac.

reklama
Strawbelka, mnie na caly zestaw genetyczny wyslala pani genetyk. Ale z kolei bardzo uznawany prof hematologii powiedzial, ze nie ma konoecznosci robienia akurat tej mutacji, bo masa kobiet ja ma i nie ma dowodow na to, ze utrudnia donoszenie ciazy. No a clexane mam i tak brac wiec bez sensu. I badz tu czlowieku madry.

Do góry