reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Fondie, a kiedy kontrolowalas prolaktyne? Moze wariuje... Trzymam kciuki, zeby prechrerzyk ruszyl!

Ja troszke sie martwie o mojre endometrium, bo @ mam raczej slabawe i bezbolesne... Oby polipy nie wrocily. Codziennie pije kirliszej wytrawnego winka - relaks jest, a przy okazji moze endo porosnie ;)

reklama
A ja czekam z niecierpliwoscia na wyniki nk, moze dzis beda, bo ostatnio z dnia na dzien praktycznie byly, ale przez tel to chyba nie podadza i bede musiala jutro jechac bo ze 100km mam. Boze zeby tak pieknie spadly jak Tobie Arda...

Witajcie dziewczyny

Strawbelka – dr Tomanek zalecił mi encorton, ale receptę wypisywała mi dr Janosz. A po wyniki jechać nie musisz, przez tel. się dowiesz, wystarczy pesel podać. Trzymam kciuki za spadek NK :-)

fondie encorton biorę na wysokie NK 28%

susana taką dawkę encortonu mam brać przez 4 tyg i sprawdzić czy NK mieszczą się do 12 % jak wyżej to wizyta u dr, jak do 12 % to mogę się starać i mam brać cały czas do 12 tyg ciąży i wizyta u dr

dziewczyny a Wam ładnie spadły te NK no i czy bierzecie osłonówkę przed encortonem bo ja biorę ale nie wiem czy dobrze robie

Lilia to dziwne, bo jak ja wspomnialam o encortonie to lekarz sie wkurzyl i mialam niezle kazanie, no ale wtedy jeszcze nie wiedzielismy o nk bo bylam przed badaniami. Jak juz podalam lekarzowi wyniki nk i spytalam o encorton to nie chcial dac bo powiedzial ze wlewy dzialaja podobnie do encortonu. A ja bym chciala ten encorton.

Lili, no to trzymamy kciuki, zeby nk spadly pieknie :) ja oslonowki zadnej na encorton nie biore, ale nie mam problemow z zoladkiem na razie.

Strawbrelka, daj koniecznie znac jak wynik!

Doris poki co leze w domu, moja ginka ma dzis dyzur w szpitalu jakby co..
dziewczyny plamiace wy acard odstawilyscie? ja poki co plamie z nocy, potem spokoj, moze to i prze clexan na noc?

Nafoczka, ja nie odstawiałam. Jerzakowa na plamienie zaleca acc optima. Ja nie brałam, u mnie wyszedł krwiak. 1 dzien mocnego plamienia i po nim juz było. A z kosmowka u Ciebie ok? Nic nie było na usg?

Nafoczka, ja nie odstawiałam ale ja miałam mikro plamienie, które dzięki Bogu było jednorazowe prawie niewidoczne więc ja nie odstawiałam acardu ale któraś z Dziewczyn pisała, że odstawiała. Jak będziesz plamić dalej leć lepiej to skontrolować dla własnego spokoju, bo po co masz się stresować do 1 grudnia.
Karpidlak, acc optima? Ten lek na kaszel?

A ja zjadłam chińszczyznę i jest mi dobrze :-), tzn. jestem szczęsliwa, że się najdałam bo straszną miałam ochotę. Ale ogólnie to mdli mnie dziś cały czas i ddbija mi się,też cały czas. Ale już wiem, że pomaga mi coś gazowanego :-)

reklama
Nafoczka - ja plamiłam dość często, lekarz powiedział że podczas plamień mogę odsatwić acard, ale odstawiłam tylko raz jak plamienie było bardzo mocne (zaczełam brać znowu 3 dni po tym jak plamienie ustało). Jesli dobrze pamietam Esperanza przez plamienia odstawiła Acard całkowicie, a reszta dziewczyn chyba brała normalnie.

A kiedy masz wizytę? Warto sprawdzić czy jest jakaś przyczyna, a póki tego nie zrobisz odpoczywaj dużo:*

Do góry