reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Hehe tak schizy z odstawianiem lekow tez mam. Najgorzej bylo z encortonem- na 5 mg przeszlam jakos w 16 tyg, po tygodniu zeszlam na 2.5mg i calkowicie odstawilam w polowie 18 tyg.
A witaminy- zwlaszcza z grupy B bierzecie caly czas? Mi sie konczy opakowanie i nie wiem czy zamawiac kolejne skoro jade na Femibionie od poczatku...

reklama
Karpidlaczku moj gin jakby nie ja to by mi nie dal a tak to 12tylko stwierdzil ze do 12 tyg jest bezpieczna
ja lezakuje i czytam ksiazke,jutro bunt i do pracy nie ide
Wam sie ciagnie? hehe dla mnie roznia z Dors 10dni to wiecznosc :p ja mam 6tc

Nafoczka, ja to bym chciała gluco do końca ciazy, ale Boryczko nalega zeby odstawić w okolicach 23.

Portia a masz mutacje? Bo przy mutacjach podobno b12 metylowane to najlepiej całe zycie brac:)

Fondie, jak tam mialas monitoring, bo wspominalas cos o czwartku

właśnie przyszłam napisać bo sama nie wiem co myslec..poszłam dziś a gin powiedział, że nie urosło jajko w tym cyklu, że w poniedziałek było 14,5 a dziś lekko ponad 15, że sa różne czynniki które wpływaja na to (dodam, że dwa dni ostatnie były dosć nerwowe ale chyba nie az tak) kazał przyjść we wtorek i powiedział, że zobaczymy jak urośnie do 22 to da zastrzyk na pęknięcie a może byc tak, że w ogóle się wchłonie i nie będzie owulacji po prostu może byc tak, że nagle ruszy z kopyta i zaproponował mi stymulacje od następnego cyklu. Dodam, że tak samo miałam dwa cykle wstecz ale dostałm bromka i sie uregulowało w tamtym cyklu idealna owulka a teraz znow tak;/ co myslicie?wy miałyście stymulacje?

witajcie, w końcu mogę podzielić się informacjami o postępach przy staraniach. Odwiedziłam po raz drugi dr Suchanek i zaleciła encorton 15 mg na czczo i 5 w południe.

A bierzecie osłonową tabletkę przed encortonem bo nie dopytałam, ale z tego co czytałam w necie to chyba powinno się brać, więc wzięłam IPP, jak Wy stosujecie. No i oczywiście po 2 dniach stosowania leku odczuwam skutki uboczne, kawy już nie musze pić a jestem nerwowa jakbym wypłukała sobie cały magnez i niespała 2 noce. Boje się też że przytyję, dlatego czytałam o zamienniku niemieckim calcort słyszałyście coś o tym? prawdopodobnie nie ma tylu skutków ubocznych co encorton ale nie wiem czy przy naszych problemach też jest skuteczny, wolałabym nie eksperymentować, dlatego pytam Was bo z tego co czytam to wiecie więcej niż lekarze ;))

Pozostał jeszcze nierozwiązany problem z toczniem. Badałam krew już 3 razy i cały czas wynik niepewny. Dr zleciła abym wykonala te badania w gdańsku. Czy któreś z was też miała z tym problemy?

Aha no i oczywiście jakby tego było mało to robiłam cytologie i wyszły jakieś bakterie więc muszę jeszcze to skonsultować z lekarzem, jak długo się to leczy, ogólnie jak po 4 tyg NK spadną do 12 % to mam zielone światło ;)

witajcie, w końcu mogę podzielić się informacjami o postępach przy staraniach. Odwiedziłam po raz drugi dr Suchanek i zaleciła encorton 15 mg na czczo i 5 w południe.

A bierzecie osłonową tabletkę przed encortonem bo nie dopytałam, ale z tego co czytałam w necie to chyba powinno się brać, więc wzięłam IPP, jak Wy stosujecie. No i oczywiście po 2 dniach stosowania leku odczuwam skutki uboczne, kawy już nie musze pić a jestem nerwowa jakbym wypłukała sobie cały magnez i niespała 2 noce. Boje się też że przytyję, dlatego czytałam o zamienniku niemieckim calcort słyszałyście coś o tym? prawdopodobnie nie ma tylu skutków ubocznych co encorton ale nie wiem czy przy naszych problemach też jest skuteczny, wolałabym nie eksperymentować, dlatego pytam Was bo z tego co czytam to wiecie więcej niż lekarze ;))

Pozostał jeszcze nierozwiązany problem z toczniem. Badałam krew już 3 razy i cały czas wynik niepewny. Dr zleciła abym wykonala te badania w gdańsku. Czy któreś z was też miała z tym problemy?

Aha no i oczywiście jakby tego było mało to robiłam cytologie i wyszły jakieś bakterie więc muszę jeszcze to skonsultować z lekarzem, jak długo się to leczy, ogólnie jak po 4 tyg NK spadną do 12 % to mam zielone światło ;)
na co bierzesz ten encorton?

Lili czyli masz na razie ciągle brać encorton az nk spadną?.Ja biorę po śniadaniu bo naczczo eutyrox .Nic po sterydzie nie przytyłam tylko mi włosy w nosie urosły hehe.

Esperanza wreszcie czujesz mocne ruchy .Cudowne uczucie.Dla męża również .Pozdrawiam

reklama
Do góry