reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Fondie, a kiedy kontrolowalas prolaktyne? Moze wariuje... Trzymam kciuki, zeby prechrerzyk ruszyl!

Ja troszke sie martwie o mojre endometrium, bo @ mam raczej slabawe i bezbolesne... Oby polipy nie wrocily. Codziennie pije kirliszej wytrawnego winka - relaks jest, a przy okazji moze endo porosnie ;)

reklama
A ja czekam z niecierpliwoscia na wyniki nk, moze dzis beda, bo ostatnio z dnia na dzien praktycznie byly, ale przez tel to chyba nie podadza i bede musiala jutro jechac bo ze 100km mam. Boze zeby tak pieknie spadly jak Tobie Arda...

Witajcie dziewczyny

Strawbelka – dr Tomanek zalecił mi encorton, ale receptę wypisywała mi dr Janosz. A po wyniki jechać nie musisz, przez tel. się dowiesz, wystarczy pesel podać. Trzymam kciuki za spadek NK :-)

fondie encorton biorę na wysokie NK 28%

susana taką dawkę encortonu mam brać przez 4 tyg i sprawdzić czy NK mieszczą się do 12 % jak wyżej to wizyta u dr, jak do 12 % to mogę się starać i mam brać cały czas do 12 tyg ciąży i wizyta u dr

dziewczyny a Wam ładnie spadły te NK no i czy bierzecie osłonówkę przed encortonem bo ja biorę ale nie wiem czy dobrze robie

Lilia to dziwne, bo jak ja wspomnialam o encortonie to lekarz sie wkurzyl i mialam niezle kazanie, no ale wtedy jeszcze nie wiedzielismy o nk bo bylam przed badaniami. Jak juz podalam lekarzowi wyniki nk i spytalam o encorton to nie chcial dac bo powiedzial ze wlewy dzialaja podobnie do encortonu. A ja bym chciala ten encorton.

Lili, no to trzymamy kciuki, zeby nk spadly pieknie :) ja oslonowki zadnej na encorton nie biore, ale nie mam problemow z zoladkiem na razie.

Strawbrelka, daj koniecznie znac jak wynik!

Doris poki co leze w domu, moja ginka ma dzis dyzur w szpitalu jakby co..
dziewczyny plamiace wy acard odstawilyscie? ja poki co plamie z nocy, potem spokoj, moze to i prze clexan na noc?

Nafoczka, ja nie odstawiałam. Jerzakowa na plamienie zaleca acc optima. Ja nie brałam, u mnie wyszedł krwiak. 1 dzien mocnego plamienia i po nim juz było. A z kosmowka u Ciebie ok? Nic nie było na usg?

Nafoczka, ja nie odstawiałam ale ja miałam mikro plamienie, które dzięki Bogu było jednorazowe prawie niewidoczne więc ja nie odstawiałam acardu ale któraś z Dziewczyn pisała, że odstawiała. Jak będziesz plamić dalej leć lepiej to skontrolować dla własnego spokoju, bo po co masz się stresować do 1 grudnia.
Karpidlak, acc optima? Ten lek na kaszel?

A ja zjadłam chińszczyznę i jest mi dobrze :-), tzn. jestem szczęsliwa, że się najdałam bo straszną miałam ochotę. Ale ogólnie to mdli mnie dziś cały czas i ddbija mi się,też cały czas. Ale już wiem, że pomaga mi coś gazowanego :-)

reklama
Nafoczka - ja plamiłam dość często, lekarz powiedział że podczas plamień mogę odsatwić acard, ale odstawiłam tylko raz jak plamienie było bardzo mocne (zaczełam brać znowu 3 dni po tym jak plamienie ustało). Jesli dobrze pamietam Esperanza przez plamienia odstawiła Acard całkowicie, a reszta dziewczyn chyba brała normalnie.

A kiedy masz wizytę? Warto sprawdzić czy jest jakaś przyczyna, a póki tego nie zrobisz odpoczywaj dużo:*

Do góry